De leukste (bij)banen voor studenten

Ervaring opdoen tijdens je studie

7 oktober, 2020

Raakt jouw geld altijd sneller op voor je volgende studiefinanciering gestort wordt? Dat is niet gek. Kamerhuur, studiemateriaal, uitgaan met vrienden; het studentenleven is niet goedkoop. Als je nog wat tijd over hebt naast je opleiding, dan is het een slim idee om een flexibele (bij)baan te zoeken om extra geld te verdienen. Maar natuurlijk wel één die bij je studie past. Zo pas je meteen de theorie toe in de praktijk én werk je alvast aan je cv. Benieuwd naar de leukste studiegerelateerde (bij)banen? Aethon zet ze voor je op een rijtje.

 

1. Doe praktijkervaring op in de ouderenzorg

Studeer je HBO-V of Geneeskunde? Dan is een (bij)baan in de ouderenzorg een mooie manier om alvast praktijkervaring op te doen. En werken in de ouderenzorg is ook nog eens makkelijk te combineren met je studie. Ga in het weekend of vakantie aan de slag in een verzorgingshuis of doordeweeks naast je colleges. Via Aethon volg je een training zodat je goed voorbereid aan de slag gaat. Je doet ervaring op met het meten van vitale functies, het uitdelen of zelfs toedienen van medicatie, aantrekken van steunkousen én helpt met wassen, aankleden en eten. De ideale manier om een extra zakcentje te verdienen als je bijvoorbeeld moet wachten tot je kunt starten als medisch student met je coschappen.

2. Maak het verschil in de thuiszorg

Ook kun je ook aan de slag in de thuiszorg, als je HBO-V of Geneeskunde studeert. Een maatschappelijk relevante (bij)baan waarin je écht het verschil maakt. Geen dag is hetzelfde. De leuke gesprekken, werkzaamheden en het stukje zelfstandigheid dat je cliënten geeft door ze te helpen in hun eigen leefomgeving, zorgen ervoor dat dit een bijzondere (bij)baan is. Hiermee maak je impact. Je helpt met het klaarleggen van medicatie, het aan- en uittrekken van steunkousen en met wassen, aankleden en eten. Voordat je begint in de thuiszorg volg je via Aethon een training. Daarna ga je op pad met een Aethon-trainer of collega om de fijne kneepjes van het vak te leren. Na je inwerktraject leg je voortaan zelf de route af door jouw wijk. De perfecte (bij)baan als je lekker zelfstandig en flexibel bent!

3. Ontwikkel binnen een woningcorporatie

Een (bij)baan bij een woningcorporatie is heel geschikt als je HBO-Rechten of Sociaal Juridische Dienstverlening studeert. Je gaat aan de slag in het klantcontactcentrum (KCC) en staat huurders te woord met reparatieverzoeken en vragen over huurrecht. Ook help je mensen die op zoek zijn naar een andere woning. Via de telefoon, per mail of aan de balie. Een mooie manier om de geleerde theorie in de praktijk te brengen als rechtenstudent. Voordat je start, volg je een training via Aethon. Daarna kun je aan de slag en ontwikkel je stapsgewijs door tot allround medewerker. Een flexibele (bij)baan die goed te combineren is met je studie én sociale agenda.

4. Start in de kinderopvang

Al eens gedacht aan een (bij)baan in een kinder- of buitenschoolse opvang? Als je Psychologie of Pedagogiek studeert, dan is dat een goede match. Werken in een kinder- of buitenschoolse opvang is een uitdagende (bij)baan met veel afwisseling. Kinderyoga, hockeyles en muziekles; het hoort er allemaal bij! Je werkt doordeweeks en hebt flexibele werktijden. Begin om 07.30 uur of 09.00 uur, dat is aan jou. Na een training via Aethon haal je een certificaat en mag je zonder diploma aan de slag. Je leert meedraaien in een team en doet interessante werkervaring op met kinderen terwijl je nog studeert. En ervaring als pedagogisch medewerker is natuurlijk een mooie opstap voor de rest van je carrière.

Ben je toe aan een uitdagende (bij)baan die van toegevoegde waarde is voor je cv? Vergeet dan niet je LinkedIn-profiel te updaten. Zo kom jij nóg sneller in aanmerking voor die leuke vacature.

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Bekijk alle vacatures

Aethon verbindt gedreven talenten aan betekenisvol werk in de zorg, in de kinderopvang, bij de overheid en bij woningcorporaties.

Feesten in quarantaine: top 5 home livesets

Haal het feestje in huis door de livesets van één van deze toffe dj’s te streamen.

7 oktober, 2020
Lees meer over Feesten in quarantaine: top 5 home livesets

Het onderzoek naar werkdruk in de zorg

7 oktober, 2020
Lees meer over Het onderzoek naar werkdruk in de zorg

Ghislaine-Nevada - Medewerker KCC

"Ik heb nu al een netwerk opgebouwd!"

Lees meer over Ghislaine-Nevada - Medewerker KCC