Top 7 beste ziekenhuisseries

9 december, 2019

‘s Avonds wanneer je thuis komt in de kou en het donker, is er niks zo lekker als op de bank ploffen met een goede serie. Om je een beetje op weg te helpen, heeft Aethon de top 7 ziekenhuisseries op een rij gezet. Want zeg nou zelf: knappe dokters in witte jassen die levens redden en een complex liefdesleven hebben, is toch dé perfecte combinatie?

 

1. The Good Doctor

Shaun Murphy is een briljante chirurg met autisme. Door zijn autisme en fotografisch geheugen weet hij de moeilijkste problemen op te lossen. Tegelijk is hij nauwelijks in staat om sociale contacten te leggen. Al snel wordt zijn talent ontdekt. Shaun wordt aangenomen in het medisch team van een hoog aangeschreven ziekenhuis en verhuist van het platteland naar de grote stad. Maar hoe weet hij zich staande te houden in de hectiek van een ziekenhuis?

 

2. New Amsterdam

Deze serie volgt dokter Max Goodwin, de nieuwe medisch directeur van New Amsterdam, één van de oudste ziekenhuizen van Amerika. Het ziekenhuisgebouw is vervallen en er werken veel zelfzuchtige artsen. Aan Goodwin de taak om dat te veranderen. Doordat de serie gebaseerd is op het waargebeurde boek Twelve Patients; Life and Death at Bellevue Hospital, is het één van meest realistische series.

 

3. The Resident

De briljante en strenge dokter Conrad Hawkins krijgt de idealistische arts-in-opleiding dokter Devon Pravesh onder zijn hoede. Hawinks windt er geen doekjes om en laat meteen zien wat er echt achter de gordijnen van het ziekenhuis afspeelt. Hij laat Devon zowel de goede als de slechte kanten van de moderne geneeskunde zien.

4. Scrubs

Ziekenhuisseries hoeven niet alleen over drama te gaan. Scrubs is een sitcom die het verhaal vertelt van de jonge en naïeve JD, die de absurdste dingen meemaakt tijdens zijn diensten in het ziekenhuis. De serie staat bekend om haar vreemde humor, maar ook om de fantastische cast, die precies weet hoe je een ziekenhuisserie hilarisch kan maken.

5. Grey’s Anatomy

Grey’s Anatomy is de populairste en best bekeken ziekenhuisserie van dit moment. De serie volgt de levens van een groep chirurgen van het Grey Sloan Memorial Hospital in Seattle. Elke aflevering begint en eindigt met een voice-over van hoofdpersoon Meredith Grey (gespeeld door Ellen Pompeo), zij vertelt over het thema van de aflevering.

6. House

Dokter House is een medisch genie en leidt een team van jonge artsen. Samen met zijn team geneest hij patiënten met een zeldzame aandoening. House is een onorthodox personage: hij is erg op zichzelf, bot en zou het liefst al het contact met zijn patiënten vermijden.

7. The Flying Doctors

The Flying Doctors vertelt over de belevenissen van de Royal Flying Service uit het dorpje Coopers Crossing in zuidoost Australië. 9 Seizoenen lang romances en de beslommeringen van de inwoners van Coopers’s Crossing in combinatie met de prachtige beelden van de Australische outback. De Australische televisieserie werd binnen no-time een hit; en in meer dan 50 landen uitgezonden.

 

 

Gerelateerde artikelen:
Vijf tips voor de leukste activiteiten in huis

Aethon verbindt gedreven talenten aan betekenisvol werk in de zorg, in de kinderopvang, bij de overheid en bij woningcorporaties.

Oplichters actief op Indeed onder de naam Aethon

Via Whatsapp hebben oplichters privacy gevoelige gegevens proberen te achterhalen. Lees hier wat je nu het beste kan doen.

9 december, 2019
Lees meer over Oplichters actief op Indeed onder de naam Aethon

Zo schrijf jij een sterk cv

Met deze vijf tips helpen we je jouw cv te schrijven én op te vallen.

9 december, 2019
Lees meer over Zo schrijf jij een sterk cv

Alette - Talent Verpleegkunde

"Dit werk geeft me zoveel energie"

Lees meer over Alette - Talent Verpleegkunde