Deze 4 influencers in de zorg & welzijn moet je volgen!

9 maart, 2022

Influencers die social media gebruiken om hun baan goed op de kaart te zetten. Je ziet het steeds meer en ook in de zorg en welzijn! Zorgmedewerkers die je een kijkje achter de schermen geven, laten zien hoe divers hun werk is en hoe ze impact maken in de zorg. Ze delen de ups en downs van het zorgvak en inspireren je. Van verpleegkundige in de thuiszorg tot in de gevangenis. Van Instagram posts tot aan Youtube video’s. Wij delen welke influencers in de zorg en welzijn je écht moet volgen op social media.

 

@Indezorgmetrob

Rob Heebink is verpleegkundige in het verpleeghuis Markenheem op een somatische afdeling voor ouderen. Dat is een afdeling waarbij de zorg en behandeling van chronische lichamelijke aandoeningen centraal staan. Op social media neemt hij je mee in de zorg via Instagram, Facebook en youtube. Met zijn relatief korte vlogs maakt hij impact door met een dosis humor en soms ook wat grove grappen (maar altijd respectvol) het vak op zijn best te laten zien in combinatie met de realistische kant van een baan in de zorg. Wat resulteert in grappige, maar indrukwekkende gesprekken met de bewoners van het verpleeghuis. Dit prachtige vak mag volgens hem gezien worden en daar draagt hij graag zijn steentje aan bij!

@Gevangeniszustersanne

Influencen vanuit de gevangenis? Jazeker! Sanne is justitieel verpleegkundige en dus een verpleegkundige voor gedetineerden. Na haar opleiding hbo-verpleegkundige wist Sanne dat ze in een gevangenis wilde werken. Via sociale media geeft ze ons een uniek kijkje in een gevangenis in Zwolle, waarbij ze unieke foto’s en verhalen deelt over voor velen een onbekende wereld. Hiermee probeert ze een reëel beeld te schetsen over het leven in de bajes. Tegelijkertijd hoopt ze andere verpleegkundigen (in opleiding) te enthousiasmeren om het zorgvak in de gevangenis te overwegen. Haar werk is soortgelijk aan het werk op een huisartsenpraktijk, wat haar takenpakket vrij divers maakt. Wel gaat het in de gevangenis iets anders natuurlijk. Gedetineerden vullen een briefje in met de klachten die ze hebben, leveren deze in en daarna worden ze gezien op het spreekuur van Sanne en haar collega’s. Nieuwsgierig geworden naar de interessante baan van deze influencer? Check dan haar Instagram of LinkedInaccount waar Sanne regelmatig blogs met haar toffe ervaringen deelt.

@Teuntoebes

Als zoon van een verpleegkundige heeft de zorg altijd al deel uitgemaakt van zijn leven. Tijdens een stage van zijn studie hbo-verpleegkunde kwam hij in aanraking met dementiezorg en sindsdien is Teun Toebes (pas 22!) op missie om de wereld van mensen met dementie te verbeteren. Volgens hem heeft iedereen recht op een gelijkwaardige en inclusieve samenleving. Hij komt op voor deze groep, die helaas vaak uitgesloten wordt. Inmiddels heeft Teun een jaar op de gesloten afdeling van een verpleeghuis gewoond, een boek daarover geschreven, een non-profit organisatie genaamd Article 25 Foundation opgestart én meerdere prijzen gewonnen met zijn missie om dementiezorg een gezicht te geven. Iemand die enorm veel impact maakt en dit met ons allemaal deelt via zijn social media. Wij zijn erg benieuwd naar wat deze jongeman nog meer in petto heeft!

@Tommieindezorg

Met 32,3k volgers op Instagram is Tommie zeker een influencer in de zorg te noemen. Tommie is sinds 2010 werkzaam in de zorg en wil voornamelijk de zorg op een positieve en realistische manier neerzetten en daarmee het imago verbeteren. Met zijn persoonlijke verhalen en inmiddels vier geschreven boeken inspireert hij mensen met zijn ervaringen uit zijn leven als verpleegkundige in de zorg. Ook staat hij regelmatig voor de groep als spreker om mensen met zijn passie en enthousiasme te inspireren.  Volgen dus!

Jouw zorgcarrière in een stroomversnelling

Je zorgcarrière een boost geven? Werk tijdens je studie of volg een traineeship!

9 maart, 2022
Lees meer over Jouw zorgcarrière in een stroomversnelling

Stedentrip, de 7 leukste bestemmingen in 2022

Naar welke stad wil jij altijd al een keer op vakantie?

9 maart, 2022
Lees meer over Stedentrip, de 7 leukste bestemmingen in 2022