5 tips voor de leukste activiteiten in huis!

20 april, 2020

Heb jij onderhand alle puzzels gemaakt die je thuis hebt liggen en ben je Netflix inmiddels zat? Of heb je gewoon nieuwe inspiratie nodig voor binnenhuisactiviteiten om de quarantaine-verveling tegen te gaan? Geen probleem. Aethon verzamelde 5 tips om het thuis gezellig te maken tijdens de quarantaine. Lees snel verder!

 

1. Speel een online pubquiz

Rotterdamse horecazaken Man met Bril Koffie en De Gele Kanarie organiseren elke vrijdag om 20.00 uur de Niet-in-de-pub-quiz. Via hun live-kanaal op Youtube krijg je 60 vragen voorgeschoteld, verdeeld over zes rondes. Het winnende team gaat ervandoor met een mooie prijs. Kies een goede teamnaam en meld je aan via de website van De Gele Kanarie. Facetime met je vrienden om antwoorden uit te wisselen of maak een groepsapp aan via WhatsApp. Met 200 strijdende teams is dit elke vrijdag een goed begin van je weekend!
Kosten: €2,30 per team

2. Los een moordzaak op

Was jij vroeger ook zo’n fan van Cluedo? Dan is de Crimibox echt iets voor jou. Los samen met je huisgenoten een moordzaak op. Bekijk politiedossiers, foto’s en bewijsmateriaal om de moordenaar te vinden. Je kunt kiezen voor de digitale optie of de fysieke variant. Bij de digitale variant krijg je direct toegang tot een beveiligde website. Liever fysieke aanwijzingen? Dan ontvang je een doos of envelop met al het bewijsmateriaal om de moordenaar te vinden.
Kosten: €15,00 – €35,00 per case

3. Organiseer een speurtocht

Heb je kinderen? Dan is het een uitdaging om ze de hele dag te vermaken. Een speurtocht houdt ze wel een paar uurtjes bezig. Ben je mega creatief? Dan ga je natuurlijk zelf lekker aan de slag met het maken van de opdrachten. Handig is om bij ‘de schat’ te beginnen en vanuit daar de route en opdrachten te bepalen. Niet zo creatief aangelegd? Dan bieden de pakketten van Speurtochten.nl uitkomst. Voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar zijn er veel leuke opties!
Kosten: €20,00 – €50,00

4. Speel online spelletjes

Of het nu met je opa, oma, vrienden of familie is. Er zijn genoeg spelletjes die je op afstand tegen elkaar kunt spelen. Rummikub via de app tegen een vreemde of maak een privé-spel aan met je familie. Speel Wordfeud met je oma en Draw Something met je vrienden. Ook het tv-programma ‘De slimste mens’ heeft een app gemaakt waarmee je de quiz kunt spelen. Uno en Trivia Crack (een vorm van Triviant) zijn ook gratis te downloaden. Alle apps zijn geschikt voor iOS en Android.

Tip: Zoek je nog een leuke activiteit voor de vrijdagmiddagborrel met je collega’s of vrienden? Denk dan eens aan de ‘Dagje Thuis Box’. Voor €14,50 (excl. verzendkosten) heb je hem al in huis. €5,00 van elke verkochte box gaat naar een goed doel, namelijk een uitje voor de zorg. Helemaal een goede reden om de box te bestellen!

5. Videobel met een vreemde

Even genoeg van je vrienden of ben je op zoek naar nieuwe gespreksstof? Via QuarantaineChat kun je dagelijks een praatje maken met een vreemde. Om eenzaamheid in lockdown tegen te gaan bedachten de Amerikaanse makers een app. Als je je aanmeldt, word je één of twee keer per dag op een willekeurig tijdstip gebeld. Je kunt zelf ook tijdstippen kiezen. Als je opneemt, word je verbonden met een andere gebruiker. Het gesprek verloopt via internet. Geen hoge belkosten dus! Een leuke manier om je internationale vriendenkring uit te breiden.

We hopen dat je met deze tips weer even vooruit kunt de komende weken. Veel plezier!

 

Gerelateerde artikelen
FEESTEN IN QUARANTAINE – TOP 5 HOME LIVESETS

Aethon verbindt gedreven talenten aan betekenisvol werk in de zorg, in de kinderopvang, bij de overheid en bij woningcorporaties.

Aethon geeft stichtingen een steuntje in de rug.

Aethon heeft met de opbrengsten die opgehaald zijn tijdens de feestdagen een bedrag gedoneerd aan Stichting Haags Dierencentrum en Stichting Kop op tegen kanker.

20 april, 2020
Lees meer over Aethon geeft stichtingen een steuntje in de rug.

Speel mee met de thuiswerkbingo

Herken je de uitspraken die we voor jou verzameld hebben?

20 april, 2020
Lees meer over Speel mee met de thuiswerkbingo

Chris - (Ex-)medewerker Ouderenzorg

"Met deze (bij)baan word je snel zelfstandig."

Lees meer over Chris - (Ex-)medewerker Ouderenzorg