Werken in de zomer?

4x voordelen van het hebben van vakantiewerk

18 juni, 2021

De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent relaxen, chillen met vrienden en hopelijk op vakantie! Weet je niet of je je tijd ook aan een zomer bijbaan wilt spenderen? Of wat je te wachten staat bij het hebben van vakantiewerk? Aethon geeft je 4 voordelen van het hebben van een vakantiebaan.

 

1. Extra bijverdienen

Waarschijnlijk één van de grootste redenen voor het hebben van vakantiewerk. Etentjes, tripjes, ijsjes: het kost allemaal geld! Met zomerwerk kan je lekker geld bijverdienen zodat je in de zomer éxtra kunt genieten terwijl je je bankrekening vult. Ook ideaal, omdat je studie er niet onder komt te leiden. Je kunt ervoor kiezen om een maandje fulltime te werken en een maandje volop te chillen of parttime aan de slag, zodat je altijd weet dat er geld binnenkomt in je zomervakantie.

Tip: Bang dat je de leuke momenten met je vrienden moet inruilen voor je werk? Zoek een zomerbijbaan waarbij je zelf je werkdagen kunt inplannen!

2. Relevante ervaring opdoen

Er is meer dan alleen werken in de horeca of in een supermarkt. Al eens erover nagedacht om een baantje te zoeken die aansluit op jouw studierichting en toekomstige baan? Een zomer knallen in de thuiszorg is een mooie aansluiting op je zorgopleiding. Studeer je rechten? Dan is een bijbaan bij de gemeente een leuke optie voor je. Op deze manier doe je relevante ervaring op en het staat goed op je cv. Daarnaast is het ook een mooie start om alvast te beginnen met netwerken. Een win-win situatie dus.

3. Nieuwe mensen leren kennen

Zoals gezegd, is een bijbaan in de zomer een goede manier om nieuwe mensen te leren kennen en te netwerken. Het hebben van een goed netwerk is een ontzettend handig startpunt voor het vinden van een baan, maar bijvoorbeeld ook voor het vinden van een afstudeeropdracht. Vaak kom je via via sneller binnen bij een organisatie. Eerlijk is eerlijk, jij zou iemand waarschijnlijk ook eerder vertrouwen als die persoon wordt aanbevolen door een bekende. Reden genoeg dus om te beginnen met netwerken als je het ons vraagt!

Tip: Heb je al een LinkedIn account? Aethon geeft tips hoe jij indruk kunt maken met je LinkedIn profiel, zodat jij je netwerk online kunt onderhouden!

4. Ontdekkingsreis

Heb je nog niet eerder een (bij)baantje gehad of weet je nog niet zo goed wat bij je past? Dan kun je met vakantiewerk daar prima achter komen. Zie het als een ontdekkingsreis door kennis te maken met verschillende bedrijven, mensen, werkzaamheden en culturen. Kies bijvoorbeeld voor een zomerbijbaan waar je op verschillende locaties kunt werken of doe verschillende klusjes voor verschillende bedrijven.

 

Gerelateerde artikelen

Aethon talent Femke vertelt je alles over haar bijbaan in de ouderenzorg

KLIK HIER VOOR MEER ZOMERBIJBANEN

Aethon verbindt gedreven talenten aan betekenisvol werk in de zorg, in de kinderopvang, bij de overheid en bij woningcorporaties.

Wanneer kiest u voor loketintegratie

Moderniseren is een belangrijk thema.

18 juni, 2021
Lees meer over Wanneer kiest u voor loketintegratie

Feesten in quarantaine: top 5 home livesets

Haal het feestje in huis door de livesets van één van deze toffe dj’s te streamen.

18 juni, 2021
Lees meer over Feesten in quarantaine: top 5 home livesets

Alette - Talent Verpleegkunde

"Dit werk geeft me zoveel energie"

Lees meer over Alette - Talent Verpleegkunde