Een lekker studenten recept voor een goede pasta kan nooit kwaad. Als je een goed alternatief voor de klassieke pasta pesto zoekt, moet je de feta pasta proberen. Je hebt deze pasta waarschijnlijk al gezien op Insta en/of TikTok.
Bereiding:
De bereidingswijze is simpel. Je pakt een ovenschotel en legt de fetakaas, cherrytomaten, de gesneden knoflook en ui in de schaal. Je bestrooit deze met olijfolie en de Italiaanse kruiden. Plaats de schaal in de oven op 200 graden voor 25 minuten. In de tussentijd kook je de pasta zoals op de verpakking beschreven staat. Als de ovenschaal klaar is, prak je alles en voeg je daarna de gekookte pasta eraan toe. Het resultaat is een heerlijke pasta, waarmee je indruk maakt.
Ingrediënten:
Kosten:
€2,64,- op basis van drie personen.
Een simpele Mac en cheese is heerlijk om te eten en ook nog eens makkelijk te bereiden. Een Mac en Cheese bevat normaal gesproken meerdere soorten kaas. Maar je kunt het zo simpel of moeilijk maken als je wilt. Als je meerdere kaassoorten gebruikt, moet je er wel vanuit gaan dat het wel steeds duurder wordt om te maken. Daarom kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld alleen cheddarkaas gebruiken.
Bereiding:
Zet de oven aan op 200 graden. Daarna kook je de macaroni volgens de instructies op de verpakking. Om de saus te maken, smelt je de boter, bloem en voeg je beetje bij beetje de melk toe. Blijf goed roeren met een garde, zodat je geen klonten krijgt. Wanneer je een romige saus hebt, voeg je de kaas toe en roer de kaas tot het helemaal gesmolten is. Voeg de gekookte pasta en de kruiden toe aan de pan. Vervolgens leg je de macaroni met kaassaus in een ovenschaal en bestrooi je het met een flinke laag kaas. De ovenschaal zet je voor 25 minuten in de oven. Zo krijg je een heerlijke krokante korst.
Ingrediënten:
Kosten:
€2,29,- op basis van drie personen.
Een soep is supermakkelijk om te maken én gezond!. Daarom mag dit recept niet ontbreken in de lijst met recepten. Voor deze courgette/spinaziesoep heb je niet heel veel nodig. Wel is het belangrijk dat je een staafmixer hebt!
Bereiding:
Snij je courgette, ui en knoflook in stukjes. Het kan best grof gesneden worden, aangezien je later de staafmixer gaat gebruiken. Vul de pan met een halve liter water en gooi de verschillende groenten en het bouillonblokje bij elkaar. Laat alles ongeveer 10 tot 15 minuten koken. Daarna pureer je alles met de staafmixer tot een gladde substantie. Vervolgens voeg je de kookroom toe en eventueel breng je het op smaak met wat kruiden.
Ingrediënten:
Kosten:
€2,35,- op basis van twee personen