Een belangrijk onderwerp is de WAB.

Werkweek: Fulltime.
Bij Aethon sinds: 2015.

Wij stellen graag Yoni van der Kraan voor, Team Lead HR Operations, Support & Compliance en ook nog eens trainer.

Vertel eens..

Wat heb je gestudeerd?

Ik heb Psychologie gestudeerd, in de richting van sociale en organisatiepsychologie en bedrijfswetenschappen aan de Universiteit van Leiden. Later heb ik de masterclass arbeidsrecht gevolgd als onderdeel van Bedrijfsrecht.

Wat is jouw functie binnen Aethon en welke training geef je?

Ik ben Team Lead HR Operations, Support & Compliance en ik geef de training wet- en regelgeving voor nieuwe collega’s die beginnen bij Aethon. Een belangrijk onderwerp dat we hier behandelen is de Wet arbeidsmarkt in balans die per 1 januari 2020 ingaat.

Sluit de training aan op jouw functie?

Zeker weten, als er casussen zijn op het gebied van wet- en regelgeving dan komt dat vaak bij mijn afdeling terecht. Denk aan vragen rondom cao’s, contracten en incidenten op de werkvloer.

Hoe bereid je je voor als je een training gaat geven?

Ik neem de PowerPoint-presentatie door, die de basis vormt voor de training. Ik loop deze na en kijk of alles nog up to date is, of dat ik misschien nog wat wil wijzigen, toevoegen of verwijderen. Verder zorgt mijn collega van de Aecademy voor de ‘WAB-puzzel’ die tijdens mijn training wordt gemaakt. De Aecademy verzorgt alle interne trainingen.

Hoe zorg je ervoor dat je je verhaal duidelijk overbrengt?

Ik probeer de vertaling naar de praktijk te maken. De stof op zich kan soms best droog zijn. Door praktijkvoorbeelden en ‘leuke’ uitspraken van rechters te geven en door te vragen naar de ervaringen van de collega’s over een bepaald onderwerp, maak ik het wat minder abstract en juist herkenbaarder.

Met welk gevoel wil je dat mensen jouw training verlaten?

Ik hoop dat mensen denken ‘wow, dat was super interessant!’ maar dat zal misschien niet door iedereen zo worden ervaren, haha. Dan hoop ik in ieder geval dat ze zich realiseren dat het van belang is om binnen bepaalde juridische kaders te werken, en dat we dat niet zomaar doen.

Wat wil je dat mensen echt weten nadat ze jouw wet- en regelgeving training hebben gevolgd?

Enerzijds wil ik ze wat handvatten en een stukje kennis meegeven; wat houdt de CAO voor uitzendkrachten in, waarom willen we de inlenersbeloning van de opdrachtgever vastleggen en hoe gaan we om met de Wet arbeidsmarkt in balans? Anderzijds is bewustwording een belangrijk onderdeel; als we ons niet aan de wettelijke kaders houden, kan dit vervelende gevolgen hebben. Als de collega’s zich hier bewust van zijn, kunnen zij zaken weer op een andere manier aanvliegen. Hier helpt mijn afdeling ze dan weer graag bij!

Ben jij enthousiast geworden? Bekijk onze interne vacatures.

Meer verhalen van Aethon medewerkers:
Lees meer over de trainingen van in company trainer Piet-Hein
Lees meer over de afwisselende dag van Corporate Recruiter Jeroen