Violinie - Recruiter

Waarom heb je voor Aethon gekozen?

“Aethon verbindt talenten aan betekenisvol werk in o.a. maatschappelijke sectoren. Ik vind het belangrijk om in mijn werk iets terug te kunnen doen voor de maatschappij. Door een match te maken tussen talent en opdrachtgever, help je de talent aan relevante werkervaring en helpen zij mee met bijvoorbeeld het verminderen van de zorg tekorten. Dat is een van de redenen waarom ik voor Aethon heb gekozen. Daarnaast wordt bij Aethon gekeken naar competenties en vaardigheden i.p.v. werkervaring. Dit maakt het mogelijk om met een bepaalde skills set vanuit een andere branche toch bij Aethon aan de slag te gaan.”

Hoe heb je de onboarding ervaren?

“Ik heb de onboarding als zeer prettig ervaren, ondanks dat dit vanwege de corona omstandigheden op het laatste moment toch online vormgegeven moest worden. Piet-Heijn heeft hier alsnog een interactieve en leerzame onboarding van gemaakt. Samen met andere nieuwe collega’s word je meegenomen in het concept van Aethon met een blik op het verleden en de toekomst.”

Wat maakt Aethon anders?

“Eigen input wordt enorm gewaardeerd. Er is ruimte om na te denken over wat we beter kunnen doen. Daarnaast hangt er een prettige werksfeer op het kantoor in Amsterdam. Iedere rol is gelijkwaardig en iedereen wil samen naar de doelen toewerken.”

Waarvoor sta jij elke ochtend met energie op?

“Voor de koffie van Vascobelo, een gezellig praatje met collega’s en interessante gesprekken met kandidaten uiteraard.”

“Je moet de juiste vragen kunnen stellen, maar ook actief luisteren naar een kandidaat om zo tot de juiste match te komen.”

Violinie Subramaniam

Wat moet een goede recruiter in zich hebben volgens jou?

“Een goede recruiter moet uiteraard beschikken over gespreksvaardigheden. Je moet de juiste vragen kunnen stellen, maar ook actief luisteren naar een kandidaat om zo tot de juiste match te komen. Daarnaast is het belangrijk om naar het grotere plaatje te kunnen kijken. Het zien van kansen en mogelijkheden en ‘out of the box’ kunnen denken om toch de gewenste doelen te behalen.”

Waar ben jij nou het meest trots op in je werk?

“Een van de speciaal onderwijsinstellingen was op zoek naar een talent die 1 op 1 begeleiding kon bieden voor een leerling. De leerling zat tot die tijd noodgedwongen thuis. Uiteindelijk hebben we redelijk snel een talent geplaatst, waardoor de leerling weer naar school kon gaan en zijn ouders weer aan het werk. Dat zijn de momenten dat ik het meest trots ben op mijn werk!”

Wat wil jij jouw toekomst recruitment-collega’s nog meegeven?

“Met een dosis nieuwsgierigheid en de wil om nieuwe dingen te leren kom je ver!”

Enthousiast geworden over het werken bij Aethon?
Bekijk alle vacatures

Geert Schaaij-Hessels, coördinator gemeente

Het is echt maatwerk, en bij Aethon vonden we een partner die dat begrijpt.

Lees meer over Geert Schaaij-Hessels, coördinator gemeente

Marloes - KCC Medewerker

"Mijn werk doet er toe en dat is een fijn gevoel."

Lees meer over Marloes - KCC Medewerker