Vincent - Vestigingsmanager

Wat is typisch Aethon volgens jou?

“De snelheid waarmee besluiten worden genomen als er kansen zijn. Dat is mooi, want dat vergroot onze mogelijkheden als organisatie.”

Wat doet een vestigingsmanager precies?

“Als vestigingsmanager ben ik eindverantwoordelijk voor het (financiële) resultaat en het behalen van onze doelstellingen. Ik geef leiding aan een team van accountmanagers en richt me op het verbeteren van de samenwerking binnen verschillende teams (recruitment, planning en talentmanagement) op onze vestiging. Het is daarom belangrijk om overzicht te houden over wat er speelt binnen de regio en de verschillende disciplines binnen Aethon. Ik geloof in de kracht en het belang van een goede onderlinge samenwerking. Ik stimuleer dit door aandacht te hebben voor de werksfeer en te zorgen dat iedereen met plezier naar het werk gaat. Als iedereen zich goed voelt, plezier heeft in het werk en voldoende uitdaging ervaart merk ik dat er beter wordt samengewerkt. Dit leidt tot positieve resultaten.”

Wat is de grootste uitdaging die je hebt gehad als vestigingsmanager?

“De coronacrisis. Aethon is in verschillende marktsegmenten (zorg, onderwijs, kinderopvang, gemeente en woningcorporatie) actief en ieder segment kent haar eigen uitdagingen in deze crisis. Zowel intern als extern vereist dit een goed overwogen aanpak.”

Waarom heb je voor Aethon gekozen?

“De identiteit van de organisatie past goed bij me. Aethon kent een aantal kernwaarden. ‘Gedreven’, ‘eigenwijs’, ‘positief’ en ‘daadkrachtig’ zijn er een aantal van. Als mensen mij omschrijven weet ik zeker dat deze woorden daarin terug te vinden zijn. En zo niet, ben ik eigenwijs genoeg om te denken dat ze er niet goed over nagedacht hebben.”

Wat vind je het leukst aan je werk?

“De variatie binnen mijn takenpakket. Ik ben een generalist en vind het heerlijk om met veel verschillende dingen bezig te zijn.”

Wat vind je heel belangrijk in je werk?

“De ruimte geven en krijgen om fouten te maken, zelf te herstellen en op die manier te blijven leren.”

Wat moet een goede vestigingsmanager in zich hebben volgens jou?

“Altijd het grotere doel voor ogen houden en niet slechts denken vanuit je eigen vestiging of onderdeel binnen de keten. Het ‘grotere doel’ moet gaan over een positief en groeiend bedrijfsresultaat, het bieden van een dienstverlening waar opdrachtgevers echt van op aan kunnen en het ontwikkelen van talent van interne en externe collega’s.”

“Aethon kent een aantal kernwaarden. ‘Gedreven’, ‘eigenwijs’, ‘positief’ en ‘daadkrachtig’ zijn er een aantal van. Als mensen mij omschrijven weet ik zeker dat deze woorden daarin terug te vinden zijn. ”

Vincent Kruft, Vestigingsmanager

Als er één ding is wat jij je collega’s zou moeten meegeven, wat zou dit dan zijn?

“Mijn geloof dat plezier in je werk noodzakelijk is om er alles uit te halen. Voor jezelf en de organisatie. Kies wat je leuk vindt om te doen en betrek de juiste mensen in jouw carriérepad om te zorgen dat dit ook zo blijft.”

Hoe zorg je ervoor dat jouw team gemotiveerd blijft?

“Motivatie moet vanuit mensen zelf komen. Ik zorg voor een open en veilige werkomgeving waarin behoeften en wensen uitgesproken worden en er naar elkaar geluisterd wordt. Daarnaast vind ik het belangrijk om aandacht en waardering te hebben voor elkaar. Tot slot stimuleer ik de betrokkenheid. Bijvoorbeeld door het delen en bespreken van de eindresultaten die we behalen dankzij de gezamenlijke inzet of het aanmoedigen van een gezellige borrel.”

Kun je beschrijven hoe een werkdag eruitziet voor jou?

“Tijdens het ontbijt check ik mijn agenda en controleer ik mijn e-mail en Teams. Dan heb ik een goed idee van het verloop van mijn dag. Eenmaal op kantoor draai ik de dagelijkse rapportage. Ik kijk dan naar de urenontwikkeling, ratio’s, trends en ontwikkelingen. Daarna bekijk ik mijn dagtaken via de takenmanager ‘To do’, bepaal ik de taken die er nog bij komen en maak ik een planning. Alle taken die er gedurende de dag bijkomen en snel af te ronden zijn handel ik direct af. Grotere taken plan ik in in mijn agenda. Ik probeer alle e-mails binnen een dag te beantwoorden en archiveer de e-mails waar geen taak meer onder hangt. De dag sluit ik weer af met een einde dag rapportage. Kortom, ik houd dus nogal van structuur.”

Enthousiast geworden over het werken bij Aethon?
Bekijk alle vacatures

Akash - Planner

"Je krijgt veel ruimte om je werkzaamheden op jouw eigen manier uit te voeren."

Lees meer over Akash - Planner

Piet-Hein - Incompany Trainer

"Het is leuker om van een 7 een 9 te maken, dan van een 5 een 6."

Lees meer over Piet-Hein - Incompany Trainer