Wees duidelijk en transparant

Opleiding: Human Resource Management
Werkweek: 8 tot 16 uur per week
Bij Aethon sinds: december 2019
Typisch Aethon: denken in oplossingen, niet in problemen.

Deze maand staat Stefano Lantveld in de schijnwerpers. Naast zijn studie werkt hij als Junior Recruiter op de vestiging Amsterdam. Hij werft nieuw talent en ondersteunt hen bij hun loopbaanontwikkeling. Wil je weten wat de functie van Stefano precies inhoudt? Lees dan snel verder!

Waarom heb je voor Aethon gekozen?

Bij binnenkomst kreeg ik direct een goed gevoel bij Aethon. De medewerkers waren enthousiast en gedreven. Daar wilde ik natuurlijk ook onderdeel van uitmaken.

Hoe was de onboarding? Welke informatie vond je handig?

Op de eerste dag van de onboarding kreeg ik een warm ontvangst. Ik leerde mijn nieuwe collega’s kennen en werd wegwijs gemaakt in de organisatie en de cultuur. De visie, de missie en de kernwaarden van Aethon werden besproken. Handig om te weten! Door de kennis die ik had opgedaan tijdens de onboarding kon ik snel aan de slag.

Je werft talenten voor de zorg. Vertel eens, hoe doe je dat precies?

Via platformen als LinkedIn, StudentJob en Indeed werf ik kandidaten. Maar ik benader studenten ook direct op hogescholen. Samen met een collega zoek ik een aantal hogescholen uit in de regio Amsterdam. Dan gaan we op pad met een spandoek, visitekaartjes en promotiemiddelen. Voor de ingang van de school vragen we studenten of ze een foto van ons willen maken. Een leuke ijsbreker, want iedereen neemt daar wel even de tijd voor. Zo kan ik gemakkelijk een gesprek beginnen en vragen of ze een zorggerelateerde studie volgen. Bij een positief antwoord geef ik ze meteen een flyer en visitekaartje mee zodat ze ons weten te vinden.

Op het visitekaartje staat je telefoonnummer en e-mailadres. Onderhoud je daarmee contact met de talenten?

Ik spreek mijn kandidaten voornamelijk via WhatsApp, omdat mijn doelgroep tussen de 18 en 27 jaar oud is. Veel studenten lezen geen e-mails, maar geven de voorkeur aan WhatsApp. Ik vind het belangrijk om ze via hun favoriete communicatiekanaal te helpen.

Wat vind je leuker; online of offline werven?

Naar hogescholen gaan vind ik leuker, het is interactiever. Bij offline werven kan je met mensen in gesprek gaan en een persoon écht leren kennen. Je kan ze naar hun hobby’s vragen, praten over het weer of een complimentje geven over hun leuke schoenen. Online gaat dat toch net wat lastiger.

Wat heb je geleerd over het zoeken naar kandidaten of een eerste gesprek?

Wees duidelijk, transparant en vooral jezelf als je in gesprek bent met een potentiële kandidaat.

Wat was je meest verrassende leermoment bij Aethon?

Geen vooroordelen meer hebben. Als je een bepaald persoon of profiel ziet, plaats je mensen onbewust in hokjes. Het is belangrijk om onbevooroordeeld een gesprek in te gaan. Vaak blijken mensen heel anders te zijn dan je denkt.

“Wees duidelijk, transparant en vooral jezelf als je in gesprek bent met een potentiële kandidaat.”

Stefano Lantveld, Junior Recruiter

Kun je beschrijven hoe jouw gemiddelde werkdag eruitziet?

’s Ochtends komt het team een halfuurtje bij elkaar voor het checken van de to-do-list. De teamlead wijst dan een taak toe aan iedereen. Bijvoorbeeld het online zoeken naar talent, het voeren van intake- en sollicitatiegesprekken, of het buiten de deur benaderen van studenten. Dat maakt elke dag anders!

Wat maakt Aethon anders?

Aethon ziet in iedereen potentieel talent en is bereid om daarin te investeren. Talenten in de zorg die nog niet de juiste papieren hebben, kunnen bij Aethon de juiste certificaten halen. Zo kunnen ze sneller aan de slag op het niveau waarop ze instromen. Ook de samenwerking in mijn team is heel fijn. Mijn collega’s houden zich niet alleen bezig met hun eigen ontwikkeling, maar ook met die van mij. Iedereen gunt het elkaar, we hebben het beste met elkaar voor.

Wat vind je het leukst aan je werk?

Veel verschillende mensen spreken en dat ik telkens weer andere situaties meemaak. Iedere dag ben je op zoek naar nieuw talent en dat is af en toe best een uitdaging. Sommige maanden hoef je alleen intakes te doen, andere maanden moet je creatief zijn om kandidaten te werven. Je wordt hierdoor uitgedaagd om altijd in oplossingen te denken.

Wat moet een goede Junior Recruiter in zich hebben volgens jou?

In deze rol moet je goed kunnen luisteren, interesse hebben in de loopbaanontwikkeling van kandidaten én misschien wel het allerbelangrijkste: goed kunnen doorvragen.

Meer verhalen van Aethon-medewerkers:
Lees meer over de werkzaamheden van Vestigingsmanager Vincent Kruft
Lees meer over de werkzaamheden van Planner Akash Rajbalsing