Ik ben ambassadeur van aanstormend talent.

Opleiding: Gezondheidswetenschappen
Werkweek: 17 uur per week
Bij Aethon sinds: september 2019
Typisch Aethon: Aanspreekbaar, motiverend en jong

Deze maand staat Sophia van der Ven in de schijnwerpers. Naast haar (bij)baan in de zorg via Aethon werkt ze ook als Campus Recruiter. Sophia legt het eerste contact met nieuw zorgtalent en deelt zo meteen haar eigen ervaringen uit haar (bij)baan via Aethon. Benieuwd wat de functie van Campus Recruiter precies inhoudt? Lees dan snel verder!

Vertel, wie ben je?

Ik ben Sophia, 19 jaar en ik studeer Gezondheidswetenschappen. Maar mede door Aethon ben ik volgend schooljaar toegelaten tot de opleiding Geneeskunde! Ik moest namelijk nog hard aan mijn cv werken en daarom ben ik naast mijn studie in de zorg gaan werken als Helpende Plus. Daarnaast ben ik ook Campus Recruiter, dit houdt in dat ik nieuwe talenten werf voor Aethon.

Hoe ben je bij Aethon terechtgekomen?

Ik studeer nu Gezondheidswetenschappen, maar ik wil heel graag Geneeskunde studeren. Een aantrekkelijk cv met relevante werkervaring is erg belangrijk om toegelaten te worden voor de master Geneeskunde. Via Google zocht ik op (bij)banen in de zorg en zo kwam ik bij Aethon terecht.

Daarnaast werk je als Campus Recruiter. Wat houdt deze rol in en hoe kwam je hierbij?

Ik was enthousiast over het werk bij Aethon en werd benaderd door de recruiter waarmee ik mijn sollicitatiegesprek heb gehad. Hij vond deze rol wel bij mij passen. Ik ga makkelijk gesprekken aan en ik vind het ook heel leuk. Ik doe dit nu sinds januari. Als Campus Recruiter ben je bezig met het werven van nieuwe talenten voor Aethon. Dit doe je door mensen zowel online als offline te benaderen. Ik ben dus eigenlijk ambassadeur van aanstormend talent.

Hoe heb je je voorbereid op de functie van Campus Recruiter?

Ik heb twee trainingen gevolgd. De eerste training ging over de inhoud van de functie. Tijdens de tweede training kregen we informatie over Aethon zelf, en waar we als bedrijf voor staan. Deze informatie delen we met nieuwe talenten. Ook hebben we die dag professionele foto’s gemaakt voor je persoonlijke webpagina. Talenten kunnen op die pagina meer informatie vinden en hun gegevens achterlaten bij interesse. Heel handig! Verder kreeg ik beeldmateriaal en informatie ter promotie toegestuurd die ik met potentiële sollicitanten kan delen.

Op welke manieren werf je aanstormend talent voor Aethon?

Op dit moment werf ik vooral via Instagram. Elke maand plaats ik beeldmateriaal van Aethon op mijn Instagram Stories en verwijs ik daarin naar mijn persoonlijke webpagina. Dat linkje heb ik altijd in mijn bio staan. Al deze posts heb ik verzameld in een highlight. Zo is de informatie altijd makkelijk terug te vinden op mijn Instagram. Daarnaast zit ik ook in een groepsapp met studenten die Geneeskunde (gaan) studeren. Iedereen in die groep is bezig met het opbouwen van zijn of haar cv. Regelmatig stuur ik daarin een berichtje om aan te geven dat Aethon beschikbare (bij)banen in de zorg heeft en dat ze me persoonlijk kunnen benaderen voor meer informatie.

De geïnteresseerden bel ik meestal. Ik leg uit waar Aethon voor staat en wat een (bij)baan in de zorg inhoudt. Vaak zijn ze erg enthousiast en melden zich dan aan via mijn persoonlijke webpagina. Daarna worden ze benaderd door een recruiter van Aethon. Laatst heb ik ook een filmpje gemaakt voor Instagram waarin ik mijn verhaal doe en uitleg wat mijn (bij)baan in de zorg inhoudt. Met een filmpje kun je beter ingaan op de details én het helpt enorm bij de werving van nieuw talent. Het is fijn dat je de creatieve vrijheid krijgt om te werven op een manier die voor jou werkt. Ook kun je talent offline werven door ze face-to-face aan te spreken op school of via events. Maar door corona heb ik daar zelf nog geen ervaring mee.

Is deze baan goed te combineren met je opleiding?

Ja, het is echt prima te doen! Nu werf ik voornamelijk online. Ik werk een à twee keer per week in de zorg. Het werven van nieuw talent doe ik ernaast. Per maand ben je er ongeveer vier uur mee bezig. Het fijne is dat je zelf kunt bepalen wanneer je werkt.

“Mede door Aethon ben ik toegelaten tot de opleiding Geneeskunde!”

Sophia van der Ven, Campus Recruiter

Hoe verloopt het contact met Aethon?

Het contact verloopt goed. Vragen over het werven van talenten bespreek ik meestal met een vaste recruiter. Andere vragen over bijvoorbeeld mijn rooster of vakanties bespreek ik meestal met mijn talentmanager. Ze zijn fijn om mee te werken en altijd behulpzaam.

Wat vind je het leukst aan de functie van Campus Recruiter?

Ik ben zelf heel enthousiast over mijn (bij)baan als Helpende Plus in de zorg. Hierdoor kan ik goed uitleggen waarom werken in de zorg leuk is en wat de functie precies inhoudt. Het geeft me ook voldoening dat ik mensen aan een mooie (bij)baan help, waarmee je relevante werkervaring opdoet en je ook nog eens een steentje bijdraagt aan de maatschappij. De talenten reageren vaak erg enthousiast als ik ze aan een (bij)baan heb geholpen. Enorm leuk om te horen! Ook is de functie Campus Recruiter goed voor je cv, het verdient goed én het is makkelijk te combineren met je studie.

Tips voor aankomende Campus Recruiters?

Durf mensen aan te spreken. Bellen is sneller, dus het is geen baantje voor mensen die bellen niet fijn vinden. Verder is het een plus als je sociaal én een makkelijke prater bent.

Wat is een Campus Recruiter?
Een Campus Recruiter richt zich op het werven van jong talent door het eigen netwerk en social media in te zetten. Aanwezig zijn op carrièredagen, open dagen en andere evenementen waar talent zich oriënteert op de arbeidsmarkt is ook onderdeel van het takenpakket. Door middel van het uitwisselen van ervaringen probeert de Campus Recruiter geïnteresseerden te helpen bij hun volgende carrièrestap.

Meer verhalen van Aethon-medewerkers:
Lees meer over Junior Recruiter, Stefano
Lees meer over de werkzaamheden van Vestigingsmanager Vincent Kruft

Aethon verbindt gedreven talenten en (young) professionals aan betekenisvol werk in de zorg, in de kinderopvang en het onderwijs, bij de overheid en bij woningcorporaties. Download ook onze handige app.