Sarah - Finance Business Partner

Waarom heb je voor Aethon gekozen?

“Ik heb al redelijk lang geleden voor Aethon gekozen, destijds omdat het jonge en groeiende karakter van de organisatie me aansprak. Tijdens mijn studie ben ik begonnen in de rol van Gastvrouw bij Aethon, als bijbaan. Waarom ik ervoor heb gekozen om bij Aethon te blijven en door te stromen is vanwege de eindeloze mogelijkheden die Aethon te bieden heeft. Als je je ambities en ideeën uitspreekt wordt hier ook echt wat mee gedaan en liggen er veel mooie kansen.”

Hoe heb je de onboarding ervaren?

“Toen ik in dienst kwam bestond de onboarding nog niet in de hoedanigheid zoals het nu plaatsvindt. Wel heb ik van veel collega’s om mij heen gehoord dat ze het ervaren als een heel warm welkom. Ook lijkt het me heel fijn om een vogelvlucht heel veel over de organisatie te weten te komen en mensen te leren kennen.”

Wat maakt Aethon anders?

“Wat Aethon voor mij anders maakt is de toegankelijkheid richting alle afdelingen en collega’s. Ondanks dat we een professionele organisatie zijn, zijn voor mij alle collega’s benaderbaar, van de vestigingen tot de directie. Een echte Aethonner wil samen met collega’s één gezamenlijk doel bereiken en zoekt deze dan ook op om hier samen naar toe te werken. Dit geeft een gevoel van saamhorigheid.”

Waarvoor sta jij elke ochtend met energie op?

“Ik sta elke ochtend met energie op omdat ik elke dag het gevoel heb dat ik iets kan toevoegen aan de organisatie. Er zijn nog zo veel projecten op te pakken en doelen te bereiken dat het écht nooit saai wordt bij Aethon. In mijn rol streef ik er ook naar om de organisatie en haar mensen een stapje verder te brengen. Het geeft mij energie als ik door mijn hulp of advies iemand inzicht kan geven en zo het werk makkelijker en leuker kan maken.”

“Het geeft mij energie als ik door mijn hulp of advies iemand inzicht kan geven en zo het werk makkelijker en leuker kan maken.”

Sarah de Vries

Wat moet een goede Finance Business Partner in zich hebben volgens jou?

“Als Finance Business Partner ben je de schakel tussen Finance en de rest van de organisatie op iedere vestiging. Hierom moet een goede Finance Business Partner, naast de benodigde kennis van zaken, communicatief sterk zijn. Het is onze taak om een verhaal achter de cijfers te kunnen achterhalen en zo inzicht te geven in wat de cijfers je nou eigenlijk kunnen vertellen. Informatie die vaak als ingewikkeld wordt ervaren gaat op die manier leven en je helpen in je dagelijkse werkzaamheden. Ook is het van belang dat je als Finance Business Partner goed overzicht kan houden over het grote plaatje van de organisatie en zo verschillende casussen hier in kan passen. Strategie en plannen worden hierdoor omgezet naar cijfers en andersom worden resultaten omgezet naar een verhaal!”

Waar ben jij nou het meest trots op in je werk?

“Door mijn rol als FBP hebben mijn collega’s buiten de Finance afdeling altijd een vertrouwd aanspreekpunt waar ze terecht kunnen voor alle vragen maar ook voor (ongevraagde) adviezen. Zo wordt de brug tussen de business en de Finance afdeling wat kleiner en komen mensen erachter dat inzicht in cijfers heel waardevol is! Ik ben er trots op dat ik op deze manier mijn steentje kan bijdragen aan het bouwen van een gezonde organisatie.”

Wat wil jij jouw toekomstig Finance-collega’s nog meegeven?

“Wat ik eigenlijk alle toekomstige Aethon collega’s mee wil geven is dat er enorm veel mogelijk is bij Aethon. Aethon is constant in beweging en dit betekent dat je hierdoor écht bijdrage kan leveren en écht het verschil kan maken. Er wordt geluisterd naar nieuwe ideeën en zijn talloze projecten/werkgroepen waar je een rol in kan pakken. Hierdoor wordt het werk afwisselend en voel je je gehoord. Kortom, je maakt echt onderdeel uit van de organisatie!”

Enthousiast geworden over het werken bij de Aethon Groep?
Bekijk alle vacatures

Wouter - Talent Woningcorporatie

"Ik laat zien dat ik niet puur theoretisch uit de hoek kom."

Lees meer over Wouter - Talent Woningcorporatie

Marloes - KCC Medewerker

"Mijn werk doet er toe en dat is een fijn gevoel."

Lees meer over Marloes - KCC Medewerker