Rabia - Talent Woningcorporatie

Van talent tot young professional: maak kennis met Rabia! Vier jaar geleden maakte ze via Aethon kennis met de woningcorporatiewereld, en nu is ze er niet meer weg te slaan. Ze startte bij Aethon als klantcontactcentermedewerker en heeft vervolgens via het Young Professional traject een passend traineeship gevolgd. Een unieke mogelijkheid om haar talenten nóg meer te ontwikkelen. Als klap op de vuurpijl gaat ze binnenkort in dienst bij haar huidige werkgever en wat zijn we trots! Benieuwd naar haar verhaal? Lees dan verder.
Hoe ben je bij aethon terecht gekomen?

Ik zat destijds op Hogeschool Leiden. Via een studiegenoot kwam ik in aanraking met Aethon. De vacatures zagen er interessant uit en kort na mijn sollicitatie startte ik bij woningcorporatie Vestia, als klantcontactcentermedewerker (KCC-medewerker). In deze functie word je gebeld door huurders en woningzoekenden met uiteenlopende vragen en verzoeken. Dat heb ik drie jaar gedaan. Daarna heb ik ook nog korte tijd gewerkt bij woningcorporatie Haagwonen. Ook als KCC-medewerker.

Sloot je studie aan op jouw (bij)baan?

In eerste instantie dacht ik van niet, omdat ik HBO-Rechten studeerde. Maar al snel kwam ik erachter dat veel bewoners behoefte hadden aan antwoorden op juridische vragen. Vragen met betrekking tot hun woning. Mijn opleiding is voor deze baan zeker een pre geweest.

Hoe heb je het inwerktraject vanuit aethon ervaren?

Ik kreeg toendertijd een training van twee weken voordat ik echt startte bij de woningcorporatie. De focus lag op het oefenen van gesprekstechnieken door rollenspellen te doen. De Aethon trainer bedacht de scenario’s, waarbij we veelvoorkomende vragen — die je op het KCC van een woningcorporatie krijgt — oefenden. De rollenspellen waren erg waardevol, omdat ik niet wist wat voor vragen ik kon verwachten of hoe ik erop moest reageren. Kortom, ik heb veel geleerd in die twee weken!

Kreeg je voldoende begeleiding?

Bij de woningcorporatie kreeg ik voldoende begeleiding. De samenwerking met collega’s was erg fijn. Vanuit mijn kant is het vakinhoudelijk niet nodig geweest om contact op te zoeken met Aethon voor extra begeleiding. Aethon staat echter altijd open voor begeleiding of het beantwoorden van vragen mocht dat nodig zijn. Vooral in het begin nemen ze regelmatig contact met je op om te kijken hoe alles verloopt en of je het naar je zin hebt.

Wat vond je het leukst aan je (bij)baan?

Heel cliché: het helpen van mensen! Als KCC-medewerker bij een woningcorporatie beantwoord je woningvragen. Een dak boven je hoofd, is in mijn ogen één van de belangrijkste rechten van een mens. Als daar iets misgaat of als je je niet fijn voelt in je eigen huis kan dat al gauw een (groot) probleem zijn. Mijn rol daarin is het helpen van mensen door ze te informeren, adviseren en gerust te stellen. Soms is het ook nodig om streng te zijn waar nodig. Ik heb mijn rol als KCC-medewerker altijd als nuttig ervaren. Je doet het echt ergens voor.

“Ik heb mijn rol als KCC-medewerker altijd als nuttig ervaren.”

Rabia: KCC-medewerker bij Aethon

Wat was voor jou de toegevoegde waarde van een (bij)baan bij een woningcorporatie?

Het actief meedenken met bewoners, maar ook met collega’s. Het voorkomen van woningontruimingen heb ik ook altijd heel belangrijk gevonden. Dat zijn geen fijne situaties en wil je het liefst niet hebben. Daarnaast mensen helpen en motiveren om een betalingsregeling te treffen en deze na te komen.

Waarom heb je de keuze gemaakt om een traineeship te volgen via aethon?

Na drie jaar gewerkt te hebben als talent binnen Vestia, besloot ik te stoppen bij Aethon. Ik wilde wel graag verder in de woningcorporatiewereld, omdat ik me na drie jaar nog steeds niet verveelde en het erg naar mijn zin had. Maar liever niet meer op uitzendbasis. En ook niet meer als KCC-medewerker. Bovendien was het inmiddels ook duidelijk voor mij dat mijn opleiding HBO-Rechten veel beter aansloot bij de woningcorporatiewereld dan ik vooraf dacht.

Mijn voormalige talentmanager informeerde me toen over een nieuw project waarmee dus zus van Aethon Samen Professionals gestart was, het aanbieden van traineeships bij woningcorporaties.

Benieuwd naar de rest van Rabia’s verhaal?

Ze vertelt op de website van Samen Professionals alles over haar ervaringen hierover! Lees hier het tweede gedeelte van het interview

Gerelateerde verhalen
Marloes: Talent Woningcorporaties
Benieuwd naar jouw mogelijkheden?
Bekijk vacatures bij een woningcorporatie

 

Wouter - Talent Woningcorporatie

"Ik laat zien dat ik niet puur theoretisch uit de hoek kom."

Lees meer over Wouter - Talent Woningcorporatie

Oplossing voor schaarste

Freek Coensen van BrabantZorg: “Goede medewerkers zijn schaars, maar Aethon biedt ons enthousiaste werkstudenten.”

Lees meer over Oplossing voor schaarste