Nadia - Opleidingscoördinator

Waarom heb je voor Aethon gekozen?

“Aethon sprak mij aan vanaf het eerste moment dat ik in contact kwam. Tijdens de sollicitatiegesprekken voelde ik dat gelijk raak was. Wat is dat dan? Het enthousiasme van de mensen die er werken en het dynamische karakter en de mogelijkheden binnen de organisatie. De cultuur van de organisatie past goed bij mij en dat vind ik belangrijk bij een werkgever.”

Hoe heb je de onboarding ervaren?

“Tijdens de onboarding leer je in drie dagen de organisatie en je collega’s goed kennen. Ik werd bekend met de sectoren waarin we actief zijn, de kernwaarden van de organisatie en wat de doelen zijn in mijn functie. De onboarding is als een warm bad met een duidelijk beeld wat je kunt verwachten de komende maanden.”

“De onboarding is als een warm bad met een duidelijk beeld wat je kunt verwachten de komende maanden.”

Nadia Snijders

Wat maakt Aethon anders?

“Het concept van Aethon is uniek, we maken de match tussen talentvolle en gedreven talenten en een interessante bijbaan. We leiden ze op via onze Aecademy en moedigen ze aan om zich verder te ontwikkelen. Met ons Samen Professionals merk bieden we leuk en betekenisvol werk om het verschil te maken in krappe maatschappelijke markten. Hier geloven we in en dit doen we met veel energie.”

Waarvoor sta jij elke ochtend met energie op?

“Ik sta op met het idee dat ik bouw aan iets wat betekenisvol is samen met collega’s met dezelfde drive. Anderen de mogelijkheid bieden om het beste uit zichzelf te halen geeft mij energie. Blended learning is binnen L&D de nieuwe trend, ik wil er alles over weten!”

Wat moet een goede opleidingscoördinator in zich hebben volgens jou?

“Het belangrijkste is dat een passie hebt voor learning en development. Elke dag ben je bezig met het opleiden van onze collega’s, ontdekken waar de meerwaarde zit voor medewerker en de organisatie. Als coördinator heb je talent voor organiseren nodig, kan je nauwkeurig werken en weet je mensen mee te krijgen in je ideeën en plannen.”

Waar ben jij het meest trots op in je werk?

“Dat er in drie jaar tijd een Aecademy staat met opleidingsprogramma’s en vaardigheidstrainingen waar voor ieder wat wils is. Daarnaast is er in deze dynamische organisatie ruimte om ons opleidingsaanbod continue te verbeteren en uit te breiden. Collega’s ondersteunen in het ontwikkelen van hun talent en kwaliteiten, daar doe ik het voor.”

Wat wil jij jouw toekomstig Aecademy-collega’s nog meegeven?

“Bij Aethon krijg je de kans om jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen, jij hebt het stuur in handen. Zet de stap en ga het avontuur aan.”

Modern klantcontact vraagt flexibiliteit

Woonkracht10 vertelt hoe Aethon helpt hun klantcontact-strategie te realiseren.

Lees meer over Modern klantcontact vraagt flexibiliteit

Sandra & Anouk, LUMC

Wij hadden voor een groot project veel medische studenten nodig. “Alle beloften hebben ze waargemaakt.”

Lees meer over Sandra & Anouk, LUMC