Ismahane - Baliemedewerker Woningcorporatie

Ismahane (26) is een leergierig gezelligheidsdier. In haar vrije tijd wordt ze blij van haar familie, gezin en van winkelen. Daarbuiten geniet ze van haar werk bij Patrimonium Woonservice. Hoe het haar lukte om in vaste dienst te komen, na een succesvolle carrière bij Aethon? Kijk en leer!
Bijleren en bouwen aan mijn cv

Tijdens mijn studie HBO Rechten aan de Hogeschool van Amsterdam zocht ik een bijbaan naast mijn studie. Salaris was niet het belangrijkste; ik wilde een bijbaan waar ik kon bijleren en die goed was voor mijn cv. Zo vond ik Aethon.

Na een prettige kennismaking bij Aethon kon ik direct aan de slag. Eerst alleen met KCC-werk. Vervolgens deed ik ook administratie en baliewerk. Door klanten in levenden lijve te zien krijg je een veel beter beeld van hen, als mens en als huurder.

Leren van mede- Aethon’ers

Net als ik, combineerden mijn leuke, jonge collega’s een studie en een bijbaan, ook zonder al te veel ervaring. Door alle verschillende studieachtergronden leerden we van elkaar. Van mijn rechtenstudie konden we mooi gebruik maken in het vakgebied huurrecht.

Maar boven alles vond ik de woningcorporatie-wereld een interessant werkveld. Ik vind het fijn om mensen te kunnen helpen. Om te zorgen dat zij aan het einde van het gesprek de juiste info hebben.

“Salaris was niet het belangrijkste; ik wilde een bijbaan waar ik kon bijleren”

Ismahane, Studente HBO Rechten

En toen was ik ineens aan het einde van mijn studie

Na het afstuderen kwam de fase: ‘wat wil ik met mijn leven’? Een master volgen, of gaan werken? Verhuurmakelaars hadden altijd de leukste verhalen. Toen Aethon met het traineeship kwam, koos ik dus vol enthousiasme voor de richting Verhuurmakelaar, met opleiding van HabiTask.

De examens haalde ik allemaal in één keer. Ook voor de stage slaagde ik direct. Ik ging onder andere met opzichters mee voor eindcontroles.

Aansluitend kreeg ik toen de opdracht ‘interim Verhuurmakelaar’. Ook na mijn zwangerschapsverlofwilde Patrimonium me graag terug. Na een tijdje ben ik toen door hen overgenomen als KCC-senior.

Aethon is een echte springplank

Ik heb me als Aethon’er tussen de vaste krachten nooit anders gevoeld. Ze vonden me energiek, vrolijk en leergierig, en prijsden mijn open houding. We leerden als jonge, hoogopgeleide mensen snel, maar werden hetzelfde behandeld als de rest.

Door de opleiding was ik goed voorbereid op het werk. Ook heb ik veel gehad aan de KCC-ervaring via Aethon. Dankzij Aethon heb ik de woningcorporatiewereld leren kennen en heb ik er veel geleerd. Ik zie mijn toekomst daar nog steeds.

Tips van Ismahane
  1. Zie de waarde van je sociale vaardigheden.
  2. Zorg dat je uitgerust bent. Hierdoor kun je sneller antwoord geven en schakelen tussen taken.
  3. Word Young Professional. Houd je van mensen helpen en kan je de druk aan? Begin dan nu!
Gerelateerde verhalen

Ghislaine-Nevada: Medewerker KCC bij een woningcorporatie & gemeente
Rabia: Medewerker KCC bij een woningcorporatie

Werken bij een woningcorporatie?
Bekijk vacatures bij een woningcorporatie

Rabia - Talent Woningcorporatie

"Je doet het ergens voor."

Lees meer over Rabia - Talent Woningcorporatie

Myriam Van Haften, Directeur Care4homecare

Een fijne en constructieve samenwerking met Aethon.

Lees meer over Myriam Van Haften, Directeur Care4homecare