De focus ligt nu meer op loopbaanbegeleiding.

Werkweek: 40 uur.
Bij Aethon sinds: januari 2018.
Typisch Aethon: hard werken, veel lachen en trots zijn!

Maak kennis met onze medewerker van de maand: Frank Hoogenboom! Als Talentmanager helpt Frank bij de kickstart van de carrières van onze talenten. Benieuwd hoe hij dit doet? Lees snel verder..

Wat houdt jouw functie precies in?

Ik ben de leidinggevende en het eerste aanspreekpunt van de talenten binnen Aethon. De Talentmanager is de schakel tussen de medewerkers (talenten), de opdrachtgevers en natuurlijk Aethon zelf. Aan ons de taak om voldoende handvatten te bieden bij de ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden van onze talenten, hun ambities te leren kennen en mee te denken over de mogelijkheden in de toekomst. Wij zijn hun vaste sparringpartner, vraagbaak en aanmoediger!

Waarom Aethon?

Ik vind het concept van Aethon heel tof! We verbinden talentvolle en gedreven talenten, en professionals aan leuk en betekenisvol werk om zo het verschil te maken in de maatschappij. Als Talentmanager krijg ik de kans medewerkers te helpen in hun ontwikkeling en te begeleiden tijdens hun carrière. Het geeft mij een goed gevoel dat ik dit samen met leuke collega’s kan doen.

Hoe moedig jij de ontwikkeling aan van talenten?

De focus van de Talentmanager ligt nu meer op loopbaanbegeleiding. Je zou ons ook als een talentontwikkelaar kunnen zien. We moedigen de talenten aan door te signaleren waar hun behoefte ligt en hier op in te spelen. Zo zorgen we ervoor dat iedereen zich uitgedaagd blijft voelen. Dit is erg belangrijk! Afhankelijk van de behoefte kijken we naar opleidingen en mogelijkheden om meer ervaring op te doen in andere functies of bij verschillende opdrachtgevers.

Wat maakt de begeleiding bij Aethon anders?

Bij Aethon werken we met het Young Professional traject: een supertof concept waarin talenten écht kunnen groeien. Je komt binnen als talent en kan doorgroeien naar (young) professional. Iedereen met de juiste drive en passie is een aanwinst voor dit traject. Ik zorg ervoor dat mijn talenten het traject kennen en verbindt ze op het juiste moment met een recruiter. We schakelen snel en geven zo hun carrière vorm.

Wat geef jij jouw talenten mee?

Ik probeer mijn talenten mee te geven dat werk leuk en uitdagend moet zijn. We moeten allemaal werken voor onze boterham, en dan is het fijn als je zinvol werk doet én iets bijdraagt aan de maatschappij. Je bent zelf verantwoordelijk voor wat je doet met je kwaliteiten, maar we kunnen elkaar ook helpen samen nóg meer te bereiken!

Je moet je iedere dag realiseren: “Het gaat goed, maar we doen er toch nog een schepje bovenop!”

Frank Hoogenboom, Talentmanager

Waar voldoet een goede Talentmanager aan volgens jou?

Een goede Talentmanager is betrokken, betrouwbaar en wil het beste voor de talenten. Hij of zij weet de juiste afweging te maken tussen de belangen van de klant, de medewerker en Aethon om zo alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Je moet je iedere dag realiseren: “Het gaat goed, maar we doen er toch nog een schepje bovenop!”

Lijkt het jou leuk om te werken bij Aethon? Bekijk onze interne vacatures.

Meer verhalen van Aethon medewerkers:
Lees meer over Trainer en team lead HR Operations, Support & Compliance, Yoni van der Kraan
Lees meer over de werkzaamheden van onze Incompany trainer Piet-Hein