Bert - Recruiter

Waarom heb je voor Aethon gekozen?

“Aethon ken ik persoonlijk al vrij lang. In 2015 heb ik gesolliciteerd naar de functie van KCC-medewerker bij een gemeente. Na een leuk gesprek ben ik gestart bij de gemeente 8KTD. Wat volgde waren een aantal leuke jaren bij verschillende (Friese) gemeentes. Wat mij destijds zo aansprak was dat mij de mogelijkheid werd geboden om alvast studie gerelateerde werkervaring op te doen. Na mijn afstuderen en enkele ervaringen in het buitenland was ik opzoek naar een nieuwe baan.  Toen kwam ik opnieuw in contact met Aethon. Het enthousiasme en de gedrevenheid van de interne medewerkers trok mij ontzettend. Daarnaast ben ik groot fan van het mooie concept waarbij we (studerende) talenten een studie gerelateerde bijbaan bieden en ze daarnaast ook echt door ontwikkelen. Aethon draagt hierdoor echt bij aan het oplossen van een maatschappelijk probleem!”

Hoe heb je de onboarding ervaren?

“Goed! 3 dagen naar het hoofdkantoor in Rijswijk om de organisatie écht te leren kennen. Gedurende de onboaring is er veel afwisseling van sprekers/trainers en je leert elkaar op een leuke manier kennen! Daarnaast leer je collega’s kennen die op verschillende kantoren gaan werken. Dit maakt een bezoekje aan een kantoor, anders dan je standplaats, elke keer weer een feestje. Ook omdat je dan je ‘onboarding buddies’ weer even ziet. Na deze hele training ken je niet alleen de organisatie goed, maar weet je ook veel over het concept en waarom dit juist zo sterk is.”

Wat maakt Aethon anders?

“Het daadwerkelijk toevoegen aan de markt i.p.v. binnen de markt heen en weer schuiven, dat is wat Aethon anders maakt! Talent dat veelal nog niet in het werkveld aanwezig is trainen en begeleiden, zodat zij de juiste start krijgen van hun carrière. Daarnaast is er een breed pallet van smaken voor zowel (studerende) talenten, young professionals als ervaren medewerkers.”

Waarvoor sta jij elke ochtend met energie op?

“De juiste match maken tussen kandidaat en vacature. Iemand ergens plaatsen waar hij/zij echt tot zijn of haar recht komt. Dat geeft mij elke dag weer volop energie om aan de slag te gaan!”

Wat moet een goede recruiter in zich hebben volgens jou?

“Een goede recruiter moet enthousiast zijn en met iedereen een praatje kunnen maken. Daarnaast moet je als recruiter beschikken over veel doorzettingsvermogen. Jij laat je niet uit het veld slaan door een ‘nee’.”

“Als één iemand er even niet uitkomt, dan springt de rest bij. Uiteindelijk streven we er samen naar om zoveel mogelijk medewerkers als klanten tevreden te maken.”

Bert van der Veen

Waar ben jij nou het meest trots op in je werk? 

“Samen zetten we mooie prestaties neer. De lijntjes zijn kort en er wordt elke dag goed samengewerkt binnen het team. Als één iemand er even niet uitkomt, dan springt de rest bij. Uiteindelijk streven we er samen naar om zoveel mogelijk medewerkers als klanten tevreden te maken.”

Wat wil jij jouw toekomstige recruitment-collega’s nog meegeven? 

“Recruitment is een vak waarin je nooit uitgeleerd zult zijn. De markt is continu in beweging, dus dit zorgt steeds weer voor uitdaging binnen je werkzaamheden. Daarnaast bestaat het recruitmentteam van Aethon uit een ontzettend leuke en gezellige verzameling van verschillende persoonlijkheden en senioriteitsniveaus. Dit zorgt ervoor dat je ook van elkaar leert!”

Enthousiast geworden over het werken bij Aethon?
Bekijk alle vacatures

Sandra & Anouk, LUMC

Wij hadden voor een groot project veel medische studenten nodig. “Alle beloften hebben ze waargemaakt.”

Lees meer over Sandra & Anouk, LUMC

Modern klantcontact vraagt flexibiliteit

Woonkracht10 vertelt hoe Aethon helpt hun klantcontact-strategie te realiseren.

Lees meer over Modern klantcontact vraagt flexibiliteit