Je moet stressbestendig zijn

Opleiding: Communicatie aan de Haagse Hogeschool.
Werkweek: 40 uur.
Bij Aethon sinds: augustus 2018.
Typisch Aethon: gedrevenheid en innovativiteit.

Deze maand hebben wij een spin in het web aan het woord. Maak kennis met Akash Rajbalsing! Als planner matcht hij werk in de zorg met de beschikbare medewerkers uit zijn regio.

Wat houdt jouw functie precies in?

Ik ben het eerste aanspreekpunt voor onze talentenpool en het personeel van onze opdrachtgevers. Alle aanvragen van de opdrachtgevers in mijn regio komen bij mij binnen en dit probeer ik te matchen met de beschikbare talenten in mijn pool. Om het overzicht te bewaren is het voor deze baan handig om basiskennis van Excel te hebben voor het uitdraaien van rapportages en het analyseren van cijfers.

Wat vind jij belangrijk in je werk?

De vrijheid die je krijgt om zaken op te lossen op de manier waarvan jij denkt dat dat het beste is. De ruimte krijgen om nieuwe initiatieven op te pakken, door te ontwikkelen en uit te rollen. Zodat onze talenten en de zorginstellingen waarvoor zij werken er ook echt iets van gaan merken in de praktijk.

Hoeveel talenten werken er voor jou? Uit welke sector komen zij?

Ongeveer 200 medewerkers, vooral in de omgeving Den Haag/Rotterdam. De talenten werken voornamelijk in de zorgsector. Zij doen relevante werkervaring op bij zorginstellingen, ziekenhuizen of de thuiszorg bij hen in de buurt.

Vullen de talenten zelf hun uren/planning in, of doe jij dit? Hoe gaat dit in zijn werk?

Onze medewerkers kunnen zelf invullen op welke dagen en tijden zij beschikbaar zijn via onze Aethon app. Hiermee bieden we ze de flexibiliteit van een (bij)baan. De diensten zelf worden wel door ons ingepland.

Is het wel eens voorgekomen dat je een tijdsplanning moest veranderen door onverwachte omstandigheden?

Zeker, daar ontkom je niet aan met 200 talenten. Bij studenten komt het bijvoorbeeld nog wel eens voor dat er een tentamen of verplichte les verplaatst wordt. Precies naar de dag dat de medewerker eigenlijk zou moeten werken. Het is dan aan ons om snel te schakelen en in oplossingen te denken.

“Je moet stressbestendig zijn. Omdat je voor 200 medewerkers en alle opdrachtgevers in de regio het eerste aanspreekpunt bent, kan er best veel tegelijk op je afkomen.”

Akash Rajbalsing, Planner

Wat maakt Aethon anders?

De bedrijfscultuur speelt een grote rol. Doordat er veel jonge, energieke en innovatieve collega’s zijn, proberen we constant nieuwe dingen uit. Hierdoor worden we elke dag een stukje beter. Daarbij vind ik het mooi dat we een steentje bijdragen aan het oplossen van een serieus maatschappelijk probleem; de grote tekorten in de zorg.

Wat vind je het leukst aan je werk?

Dat je veel verschillende mensen spreekt en veel verschillende situaties en obstakels meemaakt. Je wordt hierdoor uitgedaagd om altijd in oplossingen te denken. Ook vind ik het ontzettend leuk om te zien wat onze talenten bij een zorginstelling doen. Het geeft mij voldoening om te horen wat voor een verschil onze medewerkers op locatie maken.

Heb je leuke collega’s?

Zeker! De borrel op vrijdagmiddag is altijd een mooi moment om samen de week af te sluiten. Ook buiten werktijd doe ik vaak leuke dingen met collega’s. Daarnaast zijn er ook oud-collega’s die ik nog vaak spreek, dat zegt ook iets over de sfeer en collegialiteit die er altijd is (geweest) binnen Aethon.

Wat moet een goede planner volgens jou in huis hebben?

Je moet stressbestendig zijn. Omdat je voor 200 medewerkers en alle opdrachtgevers in de regio het eerste aanspreekpunt bent, kan er best veel tegelijk op je afkomen. De juiste prioriteiten stellen en overzicht bewaren is dan erg belangrijk. Verder moet je het oprecht leuk vinden om pro-actief contact te onderhouden met mensen.

Lijkt het jou leuk om te werken bij Aethon? Bekijk onze interne vacatures.

Meer verhalen van Aethon medewerkers:
Lees meer over Talentmanager, Frank Hoogenboom.
Lees meer over de werkzaamheden van student Verpleegkunde, Adil El Yousfi.