Akash - Planner

Waarom heb je voor Aethon gekozen? 

“De functie zelf en de werkzaamheden spraken mij natuurlijk al aan. Maar wat echt de doorslag gaf was de indruk die ik van Aethon kreeg toen ik op kantoor kwam voor mijn sollicitatiegesprek. Een warm ontvangst, een drukke/energieke sfeer (pre-corona) die er hing en een oprecht leuk gesprek (niet het standaard sollicitatiegesprek). Eigenlijk merkte ik toen dat ik de verhalen over de jonge/energieke bedrijfscultuur (zoals ik die had gelezen in de vacature) ook echt terugzag op het kantoor en bij de mensen. Dat zorgde ervoor dat ik me direct op mijn plek voelde, en dat gevoel heb ik 3 jaar later nog steeds.”

Hoe heb je de onboarding ervaren?

“Veel informatie (zoals dat denk ik bij elk bedrijf gaat), maar ook veel interactie en ruimte voor vragen aan / kennismaken met collega’s die er al langer werkten. Dat gaf ook direct een fijn gevoel. Tegenwoordig is de onboarding ook verdeeld over 3 dagen (destijds was het 1 dag). Dat maakt het denk ik ook makkelijker om alle informatie die je krijgt rustig te laten bezinken en goed te verwerken.”

Wat maakt Aethon anders?

“Ik merk dat alle collega’s er werken omdat ze echt geloven in het concept van Aethon en er daarom ook dagelijks hun best voor doen om dit zo goed mogelijk in de praktijk te brengen. Dat maakt ook dat iedereen oprecht geïnteresseerd is in hoe je collega’s kan helpen (of met elkaar samen kan werken om processen of het concept nog beter te maken) en dat ook doet wanneer nodig. Daarnaast vind ik het fijn dat er eigenlijk altijd wordt gedacht in oplossingen/kansen en er ruimte is om eigen nieuwe initiatieven uit te proberen. Je krijgt veel ruimte om je werkzaamheden op jouw eigen manier uit te voeren.”

“Ik ga elke ochtend met plezier naar mijn werk, omdat ik weet dat we met Aethon bijdragen aan het oplossen van tekorten in sectoren waar het echt nodig is.”

Akash Rajbalsing

Waarvoor sta jij elke ochtend met energie op?

“Ik ga elke ochtend met plezier naar mijn werk, omdat ik weet dat we met Aethon bijdragen aan het oplossen van tekorten in sectoren waar het echt nodig is, zoals de zorg. In de praktijk word ik daar in mijn dagelijkse werkzaamheden telkens weer aan herinnert, door bijvoorbeeld gesprekken met zorginstellingen of zorgmedewerkers, waardoor je constant in gedachten blijft houden voor welk doel je het uiteindelijk doet.”

Wat moet een goede planner in zich hebben volgens jou?

“Je moet absoluut stressbestendig kunnen zijn. Het overzicht kunnen bewaren en prioriteiten kunnen stellen als er heel veel mensen tegelijk iets van je nodig hebben (je bent als planner bijvoorbeeld verantwoordelijk voor je eigen medewerkerspool van soms wel honderden studenten). Daarnaast moet je problemen op tijd kunnen signaleren en duidelijk/tijdig kunnen communiceren naar je collega’s in je klantteam of regioteam.”

Waar ben jij nou het meest trots op in je werk?

“Het allermooiste is natuurlijk als je concreet resultaat terugziet van je werk. Een concreet voorbeeld wat ik bijvoorbeeld vaak benoem is de periode vlak na de corona uitbraak. Op het hoogtepunt van de crisis hebben we als Aethon met onze studenten hulp geboden aan zorginstellingen in Den Haag / Rotterdam die met een zwaar personeelstekort kampten. We hebben zelfs in een speciaal opgezet Coronacentrum in Rotterdam ondersteuning mogen bieden, en van een zorginstelling in Den Haag gehoord dat het hen zonder de hulp van Aethon-medewerkers simpelweg niet was gelukt om de zorg te bieden die hun cliënten op dat moment nodig hadden. Op dat soort momenten besef je heel goed waar je het voor doet, en ben je ook wel trots op wat we als Aethon kunnen betekenen.”

Wat wil jij jouw toekomstig planner-collega’s nog meegeven?

“Dat het enorm dankbaar werk is, wat denk ik ook wel blijkt uit de antwoorden hierboven. Maar ook dat er intern met de collega’s altijd een gezellige sfeer hangt, wat het ook echt fijn werken maakt!”

Enthousiast geworden over het werken bij Aethon?
Bekijk alle vacatures

Steven - Brand Designer

"Er is een bepaalde energie, we streven naar de beste resultaten maar in een menselijke en vriendelijke omgeving."

Lees meer over Steven - Brand Designer

Sonja Agema, Teammanager Oranjestein

We blijven kiezen voor Aethon

Lees meer over Sonja Agema, Teammanager Oranjestein