Leiderschap in de spotlight - Joffrey

We gaan richting het einde van het jaar en we sluiten bij de Aecademy een mooi jaar van (deels online) opleidingsprogramma’s af. We willen in deze nieuwsbrief één opleidingsprogramma uitlichten, het Leiderschapsprogramma. In januari van dit jaar begonnen we voor het eerst met het Leiderschapsprogramma met als doel de talenten van de toekomst op te leiden; we dagen senior medewerkers uit om kennis te maken met vaardigheden omtrent het aansturen van collega’s. Verschillende competenties en vaardigheden komen aan bod, waaronder resultaatgerichtheid, coachen van collega’s, situationeel leiderschap en (organisatie)sensitiviteit. Tijdens het programma zijn de deelnemers continue met elkaar in gesprek en reflecteren ze op hun eigen handelen en gedrag. Onze missie is om continue waarde toe te voegen aan de ontwikkeling van onze medewerkers en de organisatie. In onderstaande interview deelt Joffrey van der Stap zijn ervaring als deelnemer van het eerste Leiderschapsprogramma. Hopelijk inspireert het je om je te blijven ontwikkelen!

Interview met Joffrey van der Stap (Online Recruitment Marketeer) – deelnemer van het Leiderschapsprogramma 2021

Hoe kijk je terug op je deelname in het programma?

“Ik kijk zeer positief terug op het programma. De theorie was niet altijd onbekend vanuit mijn studie, maar zeker het praktisch maken van deze leiderschapsmodellen op de werkvloer is iets waar ik erg tevreden naar terug kijk.”

Wat heeft je het meest verrast?

“Dat is 100% de open- en eerlijkheid van de groep. Je kan persoonlijk niet groeien als je niet openstaat voor feedback en het kritisch kijken naar jezelf. Juist de feedback van collega’s en familie/vrienden is goud waard geweest gedurende dit traject. “

Wat heb je over jezelf ontdekt?

“Dat door een muur heen rammen om je zin te krijgen niet altijd de oplossing is. Ik heb heel sterk voor ogen wat ik graag wil bereiken. Maar juist door stakeholders vroegtijdig te betrekken bereik je veel meer. Aard van het beestje denk ik.”

Hoe heb je de kennis en vaardigheden toegepast in je werk?

“De kleuren-persoonlijkheidstest, situationeel leiderschap en de Eisenhouwer Matrix pas ik nu regelmatig toe. Het is super interessant om theorie te herkennen in praktijksituaties en dat je denkt ‘oja, hier kan ik wel iets mee’. Op een gegeven moment worden het dan ook heel natuurlijke situaties.”

Wat heeft het programma je opgeleverd?

“Meer overzicht in mijn werkzaamheden! In het Leiderschapsprogramma ga je dieper in op je werkzaamheden, de taken en verantwoordelijkheden die daarbij horen. Hierdoor krijg je een veel beter overzicht waar je wel of juist niet gas op moet geven. In een bewegelijke business waarin wij zitten is dat zeker geen overbodige luxe.”

Waarom moet je dit programma volgen als je het nog niet hebt gevolgd? Tip voor nieuwe mogelijke deelnemers.

“Ik raad het iedereen aan om dit programma te volgen als je jezelf graag wilt ontwikkelen op communicatief gebied, stakeholder-management en/of doelen stellen. Deze punten komen allemaal aan bod!”

In oktober zijn we gestart met een tweede groep in dit programma en we zijn onderweg om er een succes van te maken. Wil je meer weten over dit programma of andere trainingen, schroom dan niet om de Aecademy te benaderen. Tot snel!

Jasmijn - Talentmanager

"Ik ben trots dat ik in een korte tijd echt onderdeel van het team ben geworden. En ook in bepaalde processen mijn stempel weet te drukken."

Lees meer over Jasmijn - Talentmanager

Modern klantcontact vraagt flexibiliteit

Woonkracht10 vertelt hoe Aethon helpt hun klantcontact-strategie te realiseren.

Lees meer over Modern klantcontact vraagt flexibiliteit