Door mijn bijbaan maak ik het verschil

Adil - Medewerker ouderenzorg

Goed toekomstperspectief

Ik studeer Verpleegkunde aan de Haagse Hogeschool. Al van jongs af aan heb ik mij aangetrokken gevoeld tot medische en verzorgende beroepen. Mooi meegenomen is dat deze beroepen een goed toekomstperspectief hebben. Daarnaast zijn er zoveel mogelijkheden in de zorg dat je veel kanten op kunt.

Ik merkte tijdens mijn stage dat ik veel makkelijker zaken oppakte dan mijn medestudenten.

Adil El Yousfi, student Verpleegkunde en ervaren Aethon-medewerker

Extra certificering gaf de doorslag

Via medestudenten ben in aanraking gekomen met Aethon. Ik hoorde goede verhalen waardoor ik enthousiast werd. Het feit dat ik ia Aethon het certificaat ‘Verpleegtechnische Vaardigheden’ kon halen gaf de doorslag. Met dit certificaat mocht ik namelijk naast hulp bij algemene dagelijkse levensverrichtingen ook diverse medische handelingen op niveau 3 uitvoeren. Ik verdiende daardoor meteen een mooi salaris, wat voor een student zoals ik ook belangrijk is.

Versneld ervaring opdoen

Ik heb nu al meer soorten werkzaamheden gedaan dan veel van mijn medestudenten. Ik werk veel in de ouderenzorg maar heb ook bij een ziekenhuis gewerkt. Naast ADL-handelingen heb inmiddels een breed spectrum aan niveau 3-handelingen gedaan, zoals katheters inbrengen en wondverzorging. Door die ervaring pakte ik tijdens mijn stage veel zaken vaak makkelijker op dan mijn medestudenten. Ondertussen heb ik mijn hart echt verloren aan ouderenzorg. Het werk en het contact met de ouderen is echt zo veel leuker dan ik gedacht had. Hartverwarmend.