Parttime verzorgende

Uurloon € 12,54
Locatie Houten
Opleidingsniveau HBO / MBO / Universitair

Jouw uitdaging

Ken je dat? Je bent begonnen met een zorgstudie en vindt alle stof ontzettend interessant, maar zou ook graag wat praktijk ervaring willen op doen? Bij Aethon en haar opdrachtgevers is het mogelijk om tijdens je studie al werkervaring op te doen! Je gaat aan de parttime slag in de gehandicaptenzorg en ondersteunt cliënten bij de ADL-zorg in Houten. Een waardevolle en flexibele parttime baan.

Werken bij Fokus Wonen
Het Fokusconcept is afkomstig uit Zweden, waar professor Brattgård de grondlegger was. De naam ‘Fokus’ is ontleend aan de naam van een Zweeds actualiteitenprogramma. Dit programma richtte zich op maatschappelijke thema’s. Eén van de onderwerpen was het wonen van mensen met een zware fysieke beperking. Het programma liet zien dat de toenmalige faciliteiten (speciale instituten voor mensen met een beperking) geen recht deden aan de wens op een gewoon en onafhankelijk leven in de samenleving. Het vormde in Zweden de eerste aanzet tot het ‘Fokuswonen’.

Wat ga jij doen?
Als ADL-assistent ben je het hart van Fokus. Je werkt met en voor mensen. Assistentie verleen je altijd als er om wordt gevraagd, en anders niet. De cliënt bepaalt wanneer, waarbij en hoe de assistentie wordt verleend. Als ADL-assistent zorg jij er mede voor dat mensen met een fysieke beperking de kans krijgen om een zo normaal mogelijk leven te leiden, in een eigen ritme en op hun manier. Vrijheid en gewoon leven met een fysieke beperking, daar staat Fokus voor. Een Fokuscliënt woont in een volledig aangepaste, gelijkvloerse woning. De Fokuswoningen liggen verspreid in een woonwijk of appartementengebouw en zijn van buiten niet als Fokuswoning herkenbaar. De woning wordt gehuurd van een woningcorporatie en Fokus verleent ADL-assistentie op afroep en aanwijzing.

ADL-assistent
ADL-assistentie is assistentie bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL), die de cliënt als gevolg van een lichamelijke functiebeperking niet zelf kan doen. Naast persoonlijke verzorging worden ook hand-en-spandiensten verricht. Het kan gaan om assistentie bij:

 • Lichamelijke verzorging
 • Aan- en uitkleden
 • Verplaatsingen in en om het huis
 • Toiletbezoek
 • Eten en drinken
 • Hand-en-spandiensten.
Je werkt ook met actieve en passieve tilliften. Heel diverse taken dus, waarin je op verschillende manieren veel voor de bewoners van Fokus Wonen kunt betekenen en kan bijdragen aan een zo zelfstandig mogelijk leven voor de bewoners. Je start met een aantal inwerkdiensten onder begeleiding van een ervaren collega uit je team. Tijdens deze inwerkdiensten leer je het werk, je collega’s en de bewoners kennen.

Wil je een nog beter beeld van de functie, kijk dan eens naar onderstaand filmpje:
Werkdag bij Fokus Wonen

Jouw talent

Je zet je graag in voor het welzijn van cliënten met een lichamelijke beperking. Je bent empathisch, waardoor je jezelf goed kan inleven in de cliënt. Je bent geduldig en stelt jezelf proactief op om de cliënten te voorzien van de beste zorg. Daarnaast voldoe je aan de volgende eisen:

 • Je volgt een (zorg)studie op MBO niveau 3/4, HBO of WO of je bent afgestudeerd
 • Je bent minimaal 8 uur per week beschikbaar

Wij bieden jou

 • Een bruto uurloon van €12,54
 • Toeslagen die oplopen tot wel 160%. Je kunt dus per uur tot €19 verdienen!
 • 8,33% vakantiegeld en ook nog eens reiskostenvergoeding
 • Vakantiedagen naar rato (fulltime is 25 dagen per jaar)
 • De flexibiliteit om zelf je uren in te vullen in de Aethon app, wel zo handig!
 • Een tijdelijk contract voor een vast aantal uren per maand
 • Een Poolmanager om samen met jou vorm te geven aan je carrière
Heeft onze bijbaan jouw interesse gewekt om te assisteren in de zorg?
Solliciteer dan direct en één van onze recruiters maakt graag telefonisch of digitaal kennis met je.

Over Aethon

Aethon verbindt al meer dan 16 jaar gedreven talenten aan betekenisvol werk in de zorg, het onderwijs, de kinderopvang, bij gemeenten en woningcorporaties. We werven niet alleen, maar investeren in onze talenten met relevante trainingsprogramma’s. Zo verzekeren wij opdrachtgevers van continuïteit in hun organisatie en begeleiden we talenten bij de start van hun carrière.

Met twee sterke merken, Aethon en Samen Professionals, zijn we een totaalleverancier van personeel voor onze opdrachtgevers in de zorg, bij de (semi-)overheid, woningcorporaties, de kinderopvang en het onderwijs. En creëren we duurzame instroom van (studerende) talenten, starters en professionals in maatschappelijke markten waar mensen écht het verschil maken.  Dit doen we o.a. door nieuw talent en professionals op te leiden via onze opleider SVOZ die recentelijk onderdeel is geworden van de Aethon Groep.

Aethon verbindt studerende talenten aan betekenisvol werk bij onze opdrachtgevers. We leiden ze op met praktijkgerichte en relevante trainingen zodat ze direct, met de juiste kennis, aan de slag kunnen. Samen Professionals detacheert starters, trainees en ervaren professionals. Bij een opdrachtgever waar ze zich thuis voelen én echt op hun plek zitten. 

Ook als professional kun je dus bij ons terecht, mijn collega's van Samen Professionals kijken graag met je mee; neem hier een kijkje op de website
Al meer dan 10 jaar ontdekt en verbindt Samen Professionals vakkundige en gedreven professionals aan waardevol werk in de zorg, welzijn, bij de (Semi-)overheid, woningcorporaties en het onderwijs. We detacheren starters, trainees en ervaren professionals. Door te vragen en goed te luisteren helpen we professionals aan de baan die helemaal bij ze past. Wij geloven dat iemand die op de juiste plek zit het verschil maakt.

Wij zijn Aethon, de werkgever van talent. Aanmoedigers van ontwikkeling.