Parttime Onderwijsassistent

Uurloon € 10,97
Locatie Amsterdam
Opleidingsniveau HBO / Universitair

Jouw uitdaging

Volg jij een studie waarbij de mens centraal staat, of heb je deze afgerond en heb je affiniteit met kinderen? Ben je toegewijd en betrokken en wil je graag een bijdrage leveren aan goed onderwijs? Vind je het leuk om leerlingen individueel te begeleiden? Dan is een flexibele baan als onderwijsassistent in het speciaal onderwijs iets voor jou!

Wat ga je doen?
Als onderwijsassistent sta jij boventallig in de klas samen met de leerkracht. Je gaat werken in het speciaal onderwijs. Dit houd in dat je de leerlingen voornamelijk gaat ondersteunen bij het lezen. Het gaat om leerlingen met gedragsproblematiek. Het is belangrijk dat jij kunt signaleren hoe het met de leerlingen gaat en dit kan terug koppelen aan de leerkracht.

Met je aanwezigheid lever je een wezenlijke bijdrage aan een veilige omgeving en een goed onderwijsklimaat. Aan het einde van je werkdag ga je met een voldaan gevoel naar huis. En na verloop van tijd ben je trots als je de ontwikkeling en vooruitgang ziet bij ‘jouw’ leerlingen!

Waar ga je werken?
Je gaat aan het werk op een basisschool in het speciaal onderwijs in Amsterdam. Je werkt in ieder geval 3 ochtenden per week van 09.00u tot 13.00u. Je werkt zoveel mogelijk in een vaste klas, zodat je voor de kinderen een vast en vertrouwd gezicht bent. Je gaat hoe dan ook deel uitmaken van een gemotiveerd en betrokken onderwijsteam dat het belang van de leerlingen te allen tijde voorop stelt! In de klas werk je uiteraard intensief samen met de onderwijskracht, je aanspreekpunt op school is de intern begeleider of schooldirecteur.

Je beschikbaarheid stem je af met Aethon via de Aethon-app. De locatie is altijd goed bereikbaar met fiets, scooter of OV, wel zo prettig!

Jouw talent

Jij bent empathisch en toegewijd en hebt uiteraard een groot hart voor kinderen. Je hebt een stevige ambitie en wil op jouw niveau meer uit je studie halen. Je wil graag relevante ervaring opdoen en tegelijkertijd een wezenlijke bijdrage leveren aan goed basisonderwijs. Daarnaast:

 • Volg je een WO of HBO studie waarbij de mens centraal staat, of hebt deze afgerond
 • Beheers je taal- en rekenvaardigheden op voldoende niveau om leerlingen in alle groepen te kunnen begeleiden en ondersteunen
 • Ben je vanaf september ten minste drie ochtenden per week beschikbaar tussen 09.00u en 13.00u
 • Heb je bij voorkeur al enige ervaring met het individueel of groepsgewijs begeleiden van kinderen (bijvoorbeeld als jeugdtrainer, activiteitenbegeleider, oppas, etc.).
Ben jij straks harstikke enthousiast over je werk en is onze opdrachtgever dat ook dan zijn doorgroeimogelijkheden bespreekbaar.

Wij bieden jou

 • Een bruto uurloon van minimaal €12,79 bruto per uur
 • Een reiskostenvergoeding (indien je geen OV-kaart hebt)
 • Flexibele werkdagen
 • Relevante werkervaring waarmee je je CV verrijkt
 • Tijdelijke contract met vaste aantal uren per maand

  Heeft onze (bij)baan jouw interesse gewekt? Solliciteer dan direct. . Eén van onze recruiters maakt graag telefonisch of digitaal kennis met je. Zo zorgen we er samen voor dat je startklaar bent zodra de basisscholen weer volledig open zijn.
Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Sandy Venzelaar (Recruiter) via 06-27627988 of via Sandy.venzelaar@aethon.nl.

Over Aethon

Aethon verbindt al meer dan 16 jaar gedreven talenten aan betekenisvol werk in de zorg, het onderwijs, de kinderopvang, bij gemeenten en woningcorporaties. We werven niet alleen, maar investeren in onze talenten met relevante trainingsprogramma’s. Zo verzekeren wij opdrachtgevers van continuïteit in hun organisatie en begeleiden we talenten bij de start van hun carrière.

Met twee sterke merken, Aethon en Samen Professionals, zijn we een totaalleverancier van personeel voor onze opdrachtgevers in de zorg, bij de (semi-)overheid, woningcorporaties, de kinderopvang en het onderwijs. En creëren we duurzame instroom van (studerende) talenten, starters en professionals in maatschappelijke markten waar mensen écht het verschil maken.  Dit doen we o.a. door nieuw talent en professionals op te leiden via onze opleider SVOZ die recentelijk onderdeel is geworden van de Aethon Groep.

Aethon verbindt studerende talenten aan betekenisvol werk bij onze opdrachtgevers. We leiden ze op met praktijkgerichte en relevante trainingen zodat ze direct, met de juiste kennis, aan de slag kunnen. Samen Professionals detacheert starters, trainees en ervaren professionals. Bij een opdrachtgever waar ze zich thuis voelen én echt op hun plek zitten. 

Wij zijn Aethon, de werkgever van talent. Aanmoedigers van ontwikkeling.