Bijbaan als woonbegeleider voor vluchtelingen

Uurloon € 14
Locatie Burgum
Opleidingsniveau HBO / MBO / Universitair

Jouw uitdaging

Jouw uitdaging
Volg jij een relevante HBO studie waarbij jij sociaal inzetbaar bent? Vind jij het leuk om met verschillende mensen te werken en hen wegwijs te maken in een nieuwe leefomgeving? Dan hebben wij een leuke uitdaging voor jou!

Woonbegeleider voor vluchtelingen
In Burgum en Twijzel worden Oekraïense vluchtelingen opgevangen. Om deze vluchtelingen een fijn verblijf te bieden, ontvang jij deze vluchtelingen. Je voert intakes met de vluchtelingen, maakt ze wegwijs in het verblijf waar ze terecht komen en beantwoord de eerste vragen van de vluchtelingen. Daarnaast verstrek jij bepaalde informatie, zoals het uitleggen van de huisregels en houd jij in de gaten of deze huisregels worden nageleefd.

Naast het verwelkomen van de vluchtelingen, ben jij ook het aanspreekpunt voor de vluchtelingen.
Gedurende hun verblijf kunnen de vluchtelingen bij jou terecht met al hun vragen met betrekking tot het verblijf. Deze vragen zijn uiteenlopend en zullen gaan over zaken binnen de opvang locatie, maar ook buiten de opvang locatie. Ook heb jij als woonbegeleider een signalerende functie voor individuele vluchtelingen en groepen. Dit houdt in dat jij alles in de gaten moet houden en moet kijken of alles via de regels verloopt. Hierbij is het belangrijk dat jij snel kan ingrijpen in situaties waar iets dreigt mis te gaan. Natuurlijk worden er ook leuke activiteiten georganiseerd voor de bewoners en deze activiteiten mag jij organiseren, samen met de vrijwilligers! Aan het eind van het verblijf, begeleid jij de vluchtelingen weer bij hun vertrek.

Je bent als woonbegeleider niet alleen het aanspreekpunt voor de vluchtelingen, maar ook die voor de vrijwilligers, schoonmaakmedewerkers en beveiligingsmedewerkers.

 • De werklocatie is goed te bereiken vanuit steden als Drachten, Groningen en Leeuwarden.

Jouw talent

Je bent mondeling communicatief sterk, je vindt het leuk om mensen te woord te staan en verder op weg te helpen. Eerdere ervaring met sociaal werk is fijn, maar het is geen must. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat jij:

 • Georganiseerd kan werken
 • Een rijbewijs (+ auto) hebt
 • Een hbo- of wo-studie volgt
 • Minimaal 3 dagen per week beschikbaar bent (diensttijden zijn van 08:00 tot 16:00 en van 16:00 tot 22:00)
Een woonbegeleider wordt 7 dagen per week ingezet op de locaties, dus je kan zowel doordeweeks als in het weekend worden ingezet.

Wij bieden jou

Tijdens het werken bij Aethon bieden wij jou:

 • Een dienstverband bij Aethon voor een vast aantal uren per maand
 • Een bruto uurloon vanaf €14,00
 • Een ORT van 175% op zaterdag en 200% op zondag
 • 8,33% vakantiegeld, reiskostenvergoeding en onregelmatigheidstoeslag
 • Vakantiedagen naar rato (fulltime is 25 dagen per jaar)
 • De flexibiliteit om zelf je diensten in te plannen
 • Een vast contactpersoon om je ambities mee te bespreken

Over Aethon

Aethon verbindt al meer dan 16 jaar gedreven talenten aan betekenisvol werk in de zorg, het onderwijs, de kinderopvang, bij gemeenten en woningcorporaties. We werven niet alleen, maar investeren in onze talenten met relevante trainingsprogramma’s. Zo verzekeren wij opdrachtgevers van continuïteit in hun organisatie en begeleiden we talenten bij de start van hun carrière.

Wij zijn Aethon, de werkgever van talent. Aanmoedigers van ontwikkeling.