Parttime ADL-assistent bij Fokus Wonen Capelle

Locatie Capelle aan den IJssel
Opleidingsniveau HBO

Jouw uitdaging

Volg jij een zorgstudie en zoek je een flexibele bijbaan? Start dan als ADL-assistent bij Fokus Wonen in Capelle aan den IJssel en doe direct praktijkervaring op!

Als ADL-assistent ben je het hart van Fokus. Je werkt met en voor mensen. Assistentie verleen je altijd als er om wordt gevraagd en anders niet. De cliënt bepaalt wanneer, waarbij en hoe de assistentie wordt verleend. Als ADL-assistent zorg jij er mede voor dat mensen met een fysieke beperking de kans krijgen om een zo normaal mogelijk leven te leiden, in een eigen ritme en op hun manier.

Je werkt vanuit een centrale post, de woningen van Fokus Wonen liggen op loopafstand van deze post. Zodra je door een cliënt wordt opgepiept, ga je naar zijn of haar woning om de gevraagde assistentie te verlenen. Daarbij is de cliënt in de regie en staat klantvriendelijkheid en vraaggerichte assistentie in alles centraal. Bij Fokus Wonen mogen de cliënten zelf bepalen hoe laat en op wat voor manier zij geholpen wensen te worden. Jij staat eigenlijk met je ‘handen op je rug’ en vraagt waarmee je iemand kan helpen. Dit doe jij omdat je het belangrijk vind dat de cliënt zoveel mogelijk zelfstandig kan blijven leven.

Vervolgens ondersteun je de bewoners met ADL-handelingen en verpleegtechnische handelingen. Dus je helpt cliënten bijvoorbeeld bij het aan- en uitkleden, bij het aantrekken van steunkousen en bij het wassen. Je begeleidt bewoners bij het eten en drinken. Je werkt met actieve en passieve tilliften. Heel diverse taken dus, waarin je op verschillende manieren veel voor de bewoners van Fokus Wonen kunt betekenen.

Je start met een aantal inwerkdiensten onder begeleiding van een ervaren collega uit je team. Tijdens deze inwerkdiensten leer je het werk, je collega’s en de bewoners kennen. Binnen de eerste maanden na je indiensttreding begin je met een aantal trainingen aan de Fokus Academie, zoals de trainingen Persoonlijke Verzorging, Transfer en LAG (Lastig en Agressief Gedrag). Dit zijn interessante en leerzame trainingen die je echt verder helpen in je werk en in je zorgcarrière!

Wil je een nog beter beeld van de functie, kijk dan eens naar onderstaand filmpje:
Werkdag bij Fokus Wonen

Jouw talent

Je zet je graag in voor het welzijn van ouderen. Je stelt je dan ook proactief op op de werkvloer en krijgt energie van het helpen van ouderen. Daarnaast vinden we het belangrijk dat jij:

  • Een zorggerelateerde opleiding volgt (of hebt afgerond) op HBO-, WO-niveau of minimaal het 3e leerjaar van jouw MBO-niveau 3 opleiding.
  • Minimaal 16 uur in de week kan werken (ook in het weekend)
  • Ervaring met de Algemene dagelijkse levensverrichtingen is een vereiste

Wij bieden jou

  • Je komt in dienst bij Aethon voor een vast aantal uren per maand
  • Een goed salaris van €12,05 bruto per uur
  • 8,33% vakantiegeld, reiskostenvergoeding en onregelmatigheidstoeslag
  • Vakantiedagen naar rato (fulltime is 25 dagen per jaar)
  • De flexibiliteit om zelf je uren in te vullen in de Aethon app
Heb je interesse in deze goedbetaalde bijbaan als Student ADL-assistent voor zelfstandig wonende lichamelijk gehandicapten? Een bijbaan waarin je waardevolle studiegerichte praktijkervaring opdoet? Ontstijg jezelf. Begin nu. Solliciteer!

Toch nog vragen? Neem dan direct contact op met onze recruiter Claire via claire.habets@aethon.nl of telefonisch via 06 11220294 (bellen of whatsappen).

Na je sollicitatie, nemen we binnen één werkdag contact met je op voor een eerste kennismaking!

Over Aethon

Wij zijn Aethon. Wij leiden talent in goede banen en verbinden ambitieuze talenten aan de leukste studiegerichte bijbanen bij zorginstellingen. Zo ook bij Stichting Fokus Wonen.