Bijbaan als talent in een kinderdagverblijf

Uurloon € 13,66
Locatie Utrecht
Opleidingsniveau HBO / MBO

Jouw uitdaging

Zit jij in het derde of vierde jaar van je HBO studie of heb je een MBO diploma (kindgericht) op zak? Wil je een goedbetaalde flexibele bijbaan? Vind je het leuk om met kinderen te werken? En wil je tegelijk waardevolle praktijkervaring opdoen waarmee je jouw cv verrijkt? Dan is deze bijbaan als pedagogisch medewerker bij Ludens iets voor jou!

Je verdient direct een goed salaris in een leuke afwisselende bijbaan waarin je werkt met kinderen tussen de 0-4 jaar (baby en peutergroep op het KDV) of 4-13 jaar (op de BSO). Een baan die je makkelijk kunt afstemmen op je studiedruk, stage of op je vakantie. Zo breng jij jouw carrière in versnelling.

Wat ga je doen en waar ga je werken?
Je komt in dienst bij Aethon en haalt via ons een waardevol certificaat voor de Kinderopvang. In de praktijk werk je op één of een beperkt aantal locaties van Ludens. Ludens creëert een stevige basis waarbinnen kinderen zich spelenderwijs kunnen ontwikkelen. Dit betekent dat er goed wordt gekeken en geluisterd om zo te ontdekken wat zij nodig hebben. Ieder kind ontwikkelt zich in zijn eigen tempo en dat mag en kan. We laten ze zoveel mogelijk zelf proberen en roepen niet te snel: “kom maar, ik doe het wel voor je”. Ludens werkt vanuit de Thomas Gordon-methode.

In het kinderdagverblijf verzorg je baby’s en peuters van 0-4 jaar. Naast de verzorging speel je met ze, bijvoorbeeld door met ze te zingen, knutselen of spelletjes te doen.

Binnen een buitenschoolse opvang (4-12 jarige kinderen) ligt de nadruk voornamelijk op ontspanning. Zodra ze op de BSO komen, krijgen de kinderen alle tijd om te spelen met leeftijdsgenoten, zelfstandig een activiteit te ondernemen of juist uit te rusten. De activiteiten die worden aangeboden staan bij de BSO wel in het teken van de ontwikkeling van de kinderen. De BSO vindt plaats na schooltijd. Ook in de vakanties biedt de BSO opvang aan kinderen.

Als pedagogisch medewerker:

 • Laat je de kinderen in hun eigen tempo de wereld en zichzelf kennen;
 • Koester en knuffel je en neem je de tijd voor vragen en verhalen;
 • Kijk je naar de ontwikkeling van de kinderen;
 • Organiseer je leuke activiteiten.
Je gaat deel uitmaken van een enthousiast en vakkundig team. Als je begint, staat er een ervaren collega voor je klaar om je welkom te heten en je zorgvuldig in te werken. Wel zo fijn. Bij elke organisatie is er aandacht voor gezond eten en drinken.

Jouw talent

Jij vindt jouw eigen ontwikkeling belangrijk, en werkt hier dan ook graag aan. Ook heb je een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en je bent sociaal vaardig. Daarnaast ben je minimaal 18 jaar en voldoe je aan één van de drie kwalificatie eisen:

 • Je bent 3e of 4e jaars student van een pedagogisch -of sociale studie;
 • Je hebt een MBO diploma van een pedagogische -of sportgerelateerde studie en wil flexibel een aantal uur aan de slag;
 • Je bent bereid om maximaal een uur te reizen naar jouw werklocatie, maar wees gerust: we zoeken ten alle tijden een locatie dichtbij jouw woonadres. Wel zo fijn!;
 • Je bent door de weeks overdag beschikbaar.
Bij twijfel kan je de studiecheck doen op www.kinderopvang-werkt.nl. Deze check is leidend!

Toch nog vragen? Neem dan contact op met onze recruiter Thomas via thomas.boots@aethon.nl of telefonisch via 06 1188 6075 (bellen of whatsappen).

Wij bieden jou

 • Een dienstverband bij Aethon met een gegarandeerd maandsalaris (minimaal 13,66 p/u)
 • 8,33% vakantiegeld
 • Vakantiedagen naar rato (fulltime is 25 dagen per jaar)
 • Een opleiding via Aethon met waardevolle certificaten
 • Flexibiliteit en vrijheid, je geeft elke maand zelf aan wanneer je beschikbaar bent
 • De mogelijkheid om ook bij andere locaties ervaring op te doen

Over Aethon

Aethon verbindt al meer dan 14 jaar gedreven talenten aan betekenisvol werk in de zorg, het onderwijs, de kinderopvang, bij gemeenten en woningcorporaties. We werven niet alleen, maar investeren in onze talenten met relevante trainingsprogramma’s. Zo ook bij Ludens kinderopvang in Utrecht.
Wij zijn Aethon, de werkgever van talent. Aanmoedigers van ontwikkeling.