Parttime Onderwijsassistent

Uurloon € 10,97
Locatie Amsterdam
Opleidingsniveau HBO / Universitair

Jouw uitdaging

Volg jij een pedagogische studie, zit je momenteel in het 3e of 4e leerjaar? Of heb jij deze al afgerond? En ben jij vanaf september opzoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder voor een uitdagende en leerzame functie als parttime onderwijsassistent(e) in het speciaal onderwijs in Amsterdam!

Wat ga je doen?
Je ondersteunt de juf of meester bij de dagelijkse gang van zaken. Je staat boventallig op een groep dat bestaat uit kinderen met gedragsproblematiek. Als onderwijsassistent bestaan je concrete taken bijvoorbeeld uit:

 • Het individueel of in kleine groepjes begeleiden en helpen van de kinderen bij hun taal- en rekenopdrachten
 • Het helpen bij het nakijken van (huis-)werk
 • Het ondersteunen bij het organiseren van activiteiten
 • Het herkennen of kinderen goed in hun vel zitten en het zo nodig bespreken van houding en gedrag met de leerkracht
Met jouw aanwezigheid lever je een wezenlijke bijdrage aan een veilige omgeving en een goed onderwijsklimaat. Aan het einde van je werkdag ben je enorm voldaan. En na verloop van tijd ben je trots als je de ontwikkeling en vooruitgang ziet bij ‘jouw’ kinderen!

Waar ga je werken?
Je gaat aan de slag op een basisschool in het speciaal onderwijs in Amsterdam. Je werkt in ieder geval twee dagen per week van ongeveer 08.00 tot 14.00 of 16.00 uur. Je wordt ingezet in drie verschillende groepen, zodat je voor de kinderen een vast en vertrouwd gezicht bent. Je gaat hoe dan ook deel uitmaken van een gemotiveerd en betrokken onderwijsteam dat het belang van de kinderen te allen tijde voorop stelt! In de klas werk je uiteraard intensief samen met de onderwijskracht, je aanspreekpunt op school is de intern begeleider of schooldirecteur. Je beschikbaarheid stem je af met Aethon via de Aethon-app. De locatie is altijd goed bereikbaar met fiets, scooter of OV, wel zo prettig!

Jouw talent

Jij bent empathisch en toegewijd en hebt uiteraard een groot hart voor kinderen. Je hebt een stevige ambitie en wil op jouw niveau meer uit je studie halen. Je wil graag relevante ervaring opdoen en tegelijkertijd een wezenlijke bijdrage leveren aan goed basisonderwijs. Daarnaast:

 • Je zit in het 3e of 4e leerjaar van een kindgerichte studie op het HBO of WO. Of je hebt dit afgerond. Denk aan Pedagogische Wetenschappen, (Universitaire) Pabo of Psychologie.
 • Beheers je taal- en rekenvaardigheden op voldoende niveau om leerlingen in alle groepen te kunnen begeleiden en ondersteunen
 • Ben je op dinsdag, woensdag en/of vrijdag beschikbaar van 08.00 - 14.00 of 16.00 uur (minimaal twee dagen)
 • Heb je bij voorkeur al enige ervaring met het individueel of groepsgewijs begeleiden van kinderen (bijvoorbeeld als jeugdtrainer, activiteitenbegeleider, etc.).
Check ook onze andere vacature voor het speciaal onderwijs in Amsterdam. Hierbij gaat het om een opdracht vanaf september voor drie ochtenden per week

Wij bieden jou

 • Een bruto uurloon van minimaal €10,97 bruto per uur
 • Een reiskostenvergoeding (indien je geen OV-kaart hebt)
 • Flexibele werkdagen
 • Relevante werkervaring waarmee je je CV verrijkt
 • Tijdelijk dienstverband met een vast aantal uren per maand
Heeft onze (bij)baan jouw interesse gewerkt? Solliciteer dan direct. Ook in deze bijzondere tijden. Eén van onze recruiters maakt graag telefonisch of digitaal kennis met je. Zo zorgen we er samen voor dat je startklaar bent zodra de basisscholen weer volledig open zijn.

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Sandy Venzelaar (Recruiter) via 06-27627988 of via sandy.venzelaar@aethon.nl.

Over Aethon

Aethon verbindt al meer dan 16 jaar gedreven talenten aan betekenisvol werk in de zorg, het onderwijs, de kinderopvang, bij gemeenten en woningcorporaties. We werven niet alleen, maar investeren in onze talenten met relevante trainingsprogramma’s. Zo verzekeren wij opdrachtgevers van continuïteit in hun organisatie en begeleiden we talenten bij de start van hun carrière.

Met twee sterke merken, Aethon en Samen Professionals, zijn we een totaalleverancier van personeel voor onze opdrachtgevers in de zorg, bij de (semi-)overheid, woningcorporaties, de kinderopvang en het onderwijs. En creëren we duurzame instroom van (studerende) talenten, starters en professionals in maatschappelijke markten waar mensen écht het verschil maken.  Dit doen we o.a. door nieuw talent en professionals op te leiden via onze opleider SVOZ die recentelijk onderdeel is geworden van de Aethon Groep.

Aethon verbindt studerende talenten aan betekenisvol werk bij onze opdrachtgevers. We leiden ze op met praktijkgerichte en relevante trainingen zodat ze direct, met de juiste kennis, aan de slag kunnen. Samen Professionals detacheert starters, trainees en ervaren professionals. Bij een opdrachtgever waar ze zich thuis voelen én echt op hun plek zitten. 

Wij zijn Aethon, de werkgever van talent. Aanmoedigers van ontwikkeling.