BIJBAAN MET BETEKENIS: WORD ONDERWIJSASSISTENT!

 • DienstverbandParttime
 • Aantal uren per week08 - 16 uur
 • Opleidingsniveau HBO
 • LocatieAmsterdam

Jouw uitdaging

Volg jij een studie waarbij de mens centraal staat, of heb je deze afgerond en heb je affiniteit met kinderen? Ben je toegewijd en betrokken en wil je graag een bijdrage leveren aan goed onderwijs? Vind je het leuk om kinderen individueel of in kleine groepen te begeleiden? Dan is een flexibele baan als onderwijsassistent in het basisonderwijs iets voor jou!

Wat ga je doen?
Deze verantwoordelijke baan brengt je weer terug op het schoolplein, met speeltoestellen en stoepkrijt. Terug in de klas, met tekeningen aan de muur en natuurlijk de plasketting. Je ondersteunt de juf of meester bij de dagelijkse gang van zaken. Als onderwijsassistent bestaan je concrete taken bijvoorbeeld uit:
 • Het individueel of in kleine groepjes begeleiden en helpen van de kinderen bij hun taal- en rekenopdrachten
 • Het helpen bij het nakijken van (huis-)werk
 • Het ondersteunen bij het organiseren van activiteiten
 • Het herkennen of kinderen goed in hun vel zitten en het zo nodig bespreken van houding en gedrag met de leerkracht

Met je aanwezigheid lever je een wezenlijke bijdrage aan een veilige omgeving en een goed onderwijsklimaat. Aan het einde van je werkdag ben je moe maar enorm voldaan. En na verloop van tijd ben je trots als je de ontwikkeling en vooruitgang ziet bij ‘jouw’ kinderen!

Waar ga je werken?
Je gaat aan het werk op een reguliere basisschool of op een basisschool in het speciaal onderwijs in Amsterdam. Het is vast al een tijdje geleden dat je dagelijks naar de basisschool ging, maar je zult merken dat er nog veel hetzelfde is gebleven, kinderen blijven immers kinderen. Je werkt in ieder geval 2 à 3 ochtenden per week van 08.30u tot 13.00u, soms loopt je werkdag door tot 16.00u. Je werkt zoveel mogelijk in een vaste klas, zodat je voor de kinderen een vast en vertrouwd gezicht bent. Of je beter op je plek bent in een groep met jonge of juist met wat oudere kinderen (minimaal 4, maximaal 12 jaar) bepalen we samen. Je gaat hoe dan ook deel uitmaken van een gemotiveerd en betrokken onderwijsteam dat het belang van de kinderen te allen tijde voorop stelt! In de klas werk je uiteraard intensief samen met de onderwijskracht, je aanspreekpunt op school is de intern begeleider of schooldirecteur. Je beschikbaarheid stem je af met Aethon via de Aethon-app. De locatie is altijd goed bereikbaar met fiets, scooter of OV, wel zo prettig!

Jouw talent

Jij bent empathisch en toegewijd en hebt uiteraard een groot hart voor kinderen. Je hebt een stevige ambitie en wil op jouw niveau meer uit je studie halen. Je wil graag relevante ervaring opdoen en tegelijkertijd een wezenlijke bijdrage leveren aan goed basisonderwijs. Daarnaast:
 • Volg je een WO of HBO studie waarbij de mens centraal staat, of hebt deze afgerond
 • Beheers je taal- en rekenvaardigheden op voldoende niveau om leerlingen in alle groepen te kunnen begeleiden en ondersteunen
 • Ben je ten minste twee ochtenden per week beschikbaar tussen 08.30u en 13.00u
 • Heb je bij voorkeur al enige ervaring met het individueel of groepsgewijs begeleiden van kinderen (bijvoorbeeld als jeugdtrainer, activiteitenbegeleider, oppas, etc.).

Wij bieden jou

 • Een uurloon tussen de €10,- en €11,- per uur
 • Een reiskostenvergoeding (indien je geen OV-kaart hebt)
 • Flexibele werkdagen en -tijden
 • Relevante werkervaring waarmee je je CV verrijkt

En daarnaast natuurlijk elke werkdag opnieuw soms lastige, maar vooral mooie, leuke, prachtige en ontroerende momenten in een wereld waarin jouw bijdrage er écht toe doet!

Hebben we je nieuwsgierig gemaakt?
Kun je niet wachten om weer parttime naar school te gaan? Meld je dan vandaag nog aan. Ontstijg jezelf! Begin nu! Solliciteer! Heb je eerst nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Liselotte Straatsma (Recruiter) via 06-11103741 of via liselotte.straatsma@aethon.nl.

Over Aethon

Wij zijn Aethon, de werkgever van talent. Aanmoedigers van ontwikkeling.

Wij nodigen iedereen uit te solliciteren. We maken graag kennis met je.

SOLLICITEER

(*) Verplicht veld

Ik ga akkoord met het privacy statement*

Powered by jobrock.com