BIJBAAN PEDAGOGISCH MEDEWERKER KINDEROPVANG CAPELLE A/D IJSSEL

  • DienstverbandParttime
  • Aantal uren per week08 - 16 uur
  • Opleidingsniveau HBO
  • LocatieRotterdam

Jouw uitdaging

Zit jij in het derde of vierde jaar van je HBO studie en wil je een goedbetaalde flexibele bijbaan? Heb je een goede klik met kinderen van 0 tot 13 jaar en zit jij vol creatieve ideeën om deze doelgroep een leuke dag te bieden? Dan is een bijbaan als pedagogisch medewerker bij een kinderdagverblijf (KDV) en buitenschoolse opvang (BSO) rondom Gouda iets voor jou!


Wat ga je doen?

Bij een BSO werk je met kinderen tussen de 4 en 13 jaar. Je haalt ze op bij school en loopt met een klein groepje naar de BSO in de buurt. De activiteiten die worden aangeboden staan in het teken van de ontwikkeling van de kinderen. Je gaat met ze buiten spelen, puzzelen, knutselen, huiswerk maken, enz. Het wordt altijd gewaardeerd als je zelf creatieve ideeën hebt om afwisseling te bieden in de bezigheden. De BSO vindt plaats na schooltijd vanaf 14.00 a 15.00 uur tot 19.00 uur (op woensdag en vrijdag vaak vanaf 12 uur). Jouw dienst valt binnen deze tijden. Ook in de vakanties biedt de BSO opvang aan kinderen.

Bij een kinderdagverblijf ligt de nadruk op het verzorgen en opvoeden van kinderen van 0 tot 4 jaar. Denk hierbij aan gezamenlijk eten, kinderen naar bed brengen, voorlezen, verschonen en diverse activiteiten aanbieden. Kinderendagverblijven zijn meestal open van 8 tot 19.00 uur. Jij werkt een dienst van 8 uur die binnen deze tijden valt.

De maandag, dinsdag en donderdag zijn de drukste dagen in de kinderopvang. Op die dagen krijgen wij de meeste aanvragen binnen en kan jij het gemakkelijkst worden ingepland.

Waar ga je werken?
De werkgever waarvoor jij aan de slag gaat heeft diverse locaties in Rotterdam. Hoewel er verschillen zijn tussen de locaties, is de dag gebaseerd op een vast ritme. Na schooltijd worden de kinderen opgehaald uit school. Op een aantal locaties worden de kinderen lopend opgehaald door de pedagogisch medewerkers. Bij andere locaties worden de kinderen opgehaald met een busje. Een aantal van de locaties is in de school gevestigd. Nog makkelijker.
Nadat de kinderen aankomen, eten ze samen fruit. Dit is een moment voor de kinderen om hun verhaal van die dag kwijt te kunnen en om te schakelen. Daarna mogen de kinderen meedoen aan een georganiseerde activiteit of zelf iets kiezen. Tijd voor huiswerk met begeleiding is er natuurlijk ook.
Zelfstandigheid bevorderen is belangrijk. Ook kinderparticipatie hoort bij zelfstandigheid. Daarom hebben kinderen hier inspraak. Ze laten hen meedenken en meepraten. Bijvoorbeeld over de inrichting van de ruimte, de aanschaf van spelmateriaal en het activiteitenaanbod. Dit betekent niet dat kinderen alles beslissen. Participatie houdt vooral in: samen zoeken naar oplossingen!

Je team

Elke vestiging heeft een vast team waarin je terecht komt. Dit zijn vaak hechte teams met veel vakkennis. Ze zijn enthousiast, geven je een warm welkom en werken je gedegen in. Wel zo fijn.

Jouw talent

Wie ben je?
• Je zit in het 3e of 4e jaar van een kindgerichte HBO- of WO-opleiding waarmee je bevoegd bent om in de Kinderopvang te werken;
Via deze link kun je checken of jouw opleiding in aanmerking komt: https://www.kinderopvang-werkt.nl/cao-kinderopvang/kwalificatie-eisen-kinderopvang.
• Je hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en ben je sociaal vaardig;
• Je bent minimaal 2 diensten (ongeveer 10 uur per week inzetbaar), waarvan 1 dag op de maandag, dinsdag of donderdag;
• Verder werk je graag aan je eigen ontwikkeling en heb je uiteraard hart voor kinderen!

Wij bieden jou

• Een prima salaris vanaf € 13,00 bruto per uur plus reiskostenvergoeding (als je geen OV-kaart hebt);
• De mogelijkheid om alvast studie gerelateerde werkervaring op te doen;
• Een training met certificaat;
• Flexibiliteit in werkdagen en -tijden, zodat je je werkzaamheden prima kunt afstemmen op je studiedruk, stage en vakantie;
• Onvergetelijke ervaringen.

Geïnteresseerd? Meer informatie?

Heb je interesse in zo’n goedbetaalde bijbaan waarin je als pedagogisch medewerker bij een KDV of BSO rondom Gouda leuke en waardevolle praktijkervaring opdoet? Ontstijg jezelf. Begin nu. Reageer. Laat je gegevens achter en we nemen snel contact met je op voor een eerste kennismaking en om al je vragen te beantwoorden. Voor je het weet kan je aan de slag!

Over Aethon

Wij zijn Aethon. Wij verbinden ambitieuze talenten aan de leukste bijbanen bij de buitenschoolse opvang (BSO) en het kinderdagverblijf (KDV). Voor je start haal je via ons een waardevol certificaat. Daarmee leer je diverse praktische vaardigheden en mag je snel aan de slag.

Wij nodigen iedereen uit te solliciteren. We maken graag kennis met je.

SOLLICITEER

(*) Verplicht veld

/

/

DOCUMENTEN

cv uploaden
Ik ga akkoord met het privacy statement*

Powered by jobrock.com