WOONBEGELEIDER GEHANDICAPTENZORG REGIO DEN HAAG (NOOTDORP)

 • DienstverbandParttime
 • Aantal uren per week16 - 24 uur
 • Opleidingsniveau HBO
 • LocatieNootdorp

Jouw uitdaging

Volg jij een studie in een zorgrichting? Zoek je een flexibele en betekenisvolle bijbaan als Zorgverlener waarin je écht iets voor mensen betekent en ook nog goed verdient? Dan is Woonbegeleider in de gehandicaptenzorg bij Ipse de Bruggen in Nootdorp écht iets voor jou!

Wat ga je doen?
Bij Ipse de Bruggen in Nootdorp ga je werken met verstandelijk en meervoudig gehandicapten, die in kleine groepen van ongeveer zes personen bij elkaar wonen. De bewoners zijn onder te verdelen in zogenaamde MVG (Moeilijk Verstaanbaar Gedrag) en EMVB (Ernstig Meervoudig Beperkt) cliënten. In overleg en afhankelijk van jouw kennis, ervaring en voorkeur ga je met één van deze cliëntgroepen aan de slag.

MVG-cliënten zijn vergelijkbaar met kinderen van nul tot vier jaar, die je begeleidt bij diverse ADL-handelingen en huishoudelijke taken en bij hun dagprogramma. Je helpt ze bij het wassen en aan- en uitkleden, drinkt koffie met ze, ruimt de vaatwasser in- en uit, kookt en eet met ze en doet een spelletje of maakt een puzzel. Je werkt met twee groepen en dus in totaal met twaalf cliënten, die veel prikkels krijgen en die je dus ook regelmatig gerust stelt en veel persoonlijke aandacht geeft als ze wat opstandig zijn.

EMVB-cliënten zijn vergelijkbaar met peuters tussen de nul en anderhalf jaar oud. Ze kunnen weinig zelfstandig en het is lastig met ze communiceren. De nadruk ligt bij deze groep op verzorging, je helpt ze bij het wassen, aan- en uitkleden, eten en drinken. Voorspelbaarheid en associatie zijn belangrijk. Ook hier werk je met twee groepen van in totaal twaalf cliënten. Voor beide groepen is de behoefte van de cliënt het uitgangspunt, voor iedereen is dan ook een begeleidingsplan opgesteld.

Je bent nooit alleen, maar werkt altijd met 2 à 3 collega’s op een groep. Je start met een training via Aethon, behaalt een waardevol certificaat en kunt dan aan de slag in de geestelijke gehandicaptenzorg bij Ipse de Bruggen. Ook daar word je eerst ingewerkt door een ervaren collega, wel zo prettig. Nadat je wat ervaring hebt opgedaan, mag je ook medicatie toedienen.

Waar ga je werken?
Je gaat werken in Nootdorp, in het groene en rustige buurtschap Craeyenburch. Daar wonen zo’n 350 mensen met een verstandelijke beperking in kleine groepen van ongeveer zes personen. Het is een soort mini-dorp met o.a. een zwembad, een manege en een tandarts. Iedere bewoner is er bijzonder. Die gedachte bepaalt het denken en doen bij Ipse de Bruggen.

Je werkt gemiddeld zo’n twee diensten per week, dat kan een ochtenddienst of een middag-/avonddienst zijn. Een dienst kan variëren van 4 tot 8 uur. Naast je directe collega’s werken er in het buurtschap ook diverse deskundigen, zoals een arts voor verstandelijk gehandicapten, fysiotherapeuten, logopedisten en gedragsdeskundigen. Van hen kun je veel leren!

Buurtschap Craeyenburch in Nootdorp is goed bereikbaar per auto, fiets of scooter én met het OV (tram- en bushalte zijn ca. 10 minuten lopen).

Jouw talent

Wie ben je?
Werken in de geestelijke gehandicaptenzorg vraagt nogal wat van je. Veel geduld bijvoorbeeld, maar ook directheid en assertiviteit. Natuurlijk ben je zorgzaam en verder:
 • Volg je een sociale, sociaal-maatschappelijke of zorggerelateerde studie, zoals (maar niet uitsluitend) SPH, SPW, HBO-V, Orthopedagogiek, Pedagogiek, Psychologie, MWD of Social Work
 • Ben je zo’n 16 uur per week beschikbaar om gemiddeld twee diensten te werken van 4, 6 of 8 uur in de ochtend (van ca. 07.30u tot 11.30u/13.30u) en/of middag/avond (van ca. 15u tot 19u/21u)
 • Vind je het mooi en dankbaar om geestelijk gehandicapten te ondersteunen bij het leven van hun eigen leven en het ‘meedoen’ in onze samenleving. Ieder mens is immers bijzonder!

Wij bieden jou

Wat krijg je ervoor terug?
 • Een prima (start-)salaris van € 10,33 per uur (€ 1.611,- o.b.v. fulltime/36u)
 • Onregelmatigheidstoeslag en reiskosten volgens de CAO Gehandicaptenzorg
 • Een training met waardevol certificaat waarmee je aan de slag kunt in de geestelijke gehandicaptenzorg
 • ​Een flexibele en betekenisvolle bijbaan als woonbegeleider, die goed te combineren is met je studie en drukke sociale agenda en waarmee je waardevolle ervaring opdoet
 • En tot slot prachtige, onvergetelijke en onbetaalbare momenten en ervaringen met dankbare, mooie, kwetsbare, maar vooral unieke mensen!

Hebben we je nieuwsgierig gemaakt?

Heb je interesse in deze dankbare en flexibele bijbaan in de geestelijke gehandicaptenzorg waarmee je als student waardevolle studiegerichte praktijkervaring opdoet? Onstijg jezelf! Begin nu! Solliciteer!

Na je sollicitatie, nemen we contact op voor een eerste kennismaking. Wil je eerst nog wat meer informatie? Neem dan contact op met Silas Hukema (recruiter) via silas.hukema@aethon.nl of +31880351237.

Over Aethon

Wij zijn Aethon. Wij leiden talent in goede banen. We dagen uit, leiden op en coachen je op weg naar een mooie carrière. Hoe mooi wil je het hebben? We verbinden ambitieuze talenten aan de leukste studiegerichte bijbanen bij zorginstellingen. Ook bij Ipse de Bruggen, waar gewerkt wordt met verstandelijk en meervoudig gehandicapten, waar het uitgangspunt is dat ieder mens bijzonder is en recht heeft op een goed leven.

SOLLICITEER

(*) Verplicht veld

Ik ga akkoord met het privacy statement*

Powered by jobrock.com