BIJBAAN IN DE ZORG: STUDENT ADL-ASSISTENT – BIJ FOKUS IN EINDHOVEN

 • DienstverbandParttime
 • Aantal uren per week16 - 24 uur
 • Opleidingsniveau HBO
 • LocatieEindhoven

Jouw uitdaging

Leuke en leerzame bijbaan
Doe jij een zorggerelateerde of sociale studie? Wil je een goedbetaalde flexibele bijbaan? Vind je het interessant om te werken binnen een voor Nederland uniek woonconcept voor mensen met een lichamelijke beperking? En wil je tegelijk waardevolle studiegerichte praktijkervaring opdoen waarmee je jouw cv verrijkt? Dan is deze bijbaan als Student ADL-assistent iets voor jou.

Wat ga je doen?
Je ondersteunt de bewoners met ADL-handelingen. Dus je helpt cliënten bijvoorbeeld bij het aan- en uitkleden, bij het aantrekken van steunkousen en bij het wassen. Je begeleidt bewoners bij het eten en drinken en je helpt bij het strijken. Je werkt met actieve en passieve tilliften. Om je een gevoel te geven: het ene moment help je iemand van ongeveer je eigen leeftijd met het aan- en uitkleden en maak je een gezellig praatje over de studie die hij of zij volgt. Het andere moment geef je eenvoudige verpleegtechnische assistentie aan een wat oudere cliënt die net thuiskomt van een avondje bridge in het buurthuis en daar graag even over vertelt.
De zorg die je verleent is erop gericht cliënten daar waar nodig te ondersteunen, maar alleen als zij zelf aangeven hieraan behoefte te hebben: op afroep en aanwijzing. Dit wil zeggen: op momenten dat de cliënt zelf aangeeft behoefte aan hulp te hebben, bijvoorbeeld via een alarm-intercomsysteem dat in alle woningen aanwezig is. Het doel van dit unieke concept is, het voor mensen met een lichamelijke handicap mogelijk te maken om in alle vrijheid en op hun manier te leven.
 
Je cliënten zijn de vaste bewoners van de Fokuswoningen binnen het woonproject. Ze zijn blij met je komst, want met jouw hulp en aanwezigheid maak je hun dag net even wat prettiger, wat mooier. Jij maakt voor hen het verschil. En tegelijkertijd doe je zelf zeer waardevolle praktijkervaring op. Win-win.
Als Student ADL-assistent bij Fokus draai je vanaf de eerste dag mee in een ervaren team en je start binnen enkele maanden met een aantal boeiende trainingen. Je verdient direct een goed salaris in een leuke en leerzame bijbaan die je prima kunt afstemmen op je studiedruk, stage of op je vakantie. Zo brengen we jouw carrière in de zorg in versnelling.

Waar ga je werken?
Je gaat als Student ADL-assistent aan de slag bij een locatie van Fokus in Eindhoven.
Bijvoorbeeld bij Fokus Eindhoven Grasrijk. Een woonproject in een moderne nieuwbouwwijk van Eindhoven met in totaal 19 ruime woningen. Of bij Focus Eindhoven Hof van Eden: twaalf woningen op een steenworp afstand van het stadscentrum van Eindhoven, in een rustige en groene wijk. Maar ook de cliënten van Fokus Eindhoven J. van Rochefortstraat in een rustige wijk in het hart van Eindhoven maken graag gebruik van jouw hulp.
Je werkt vanuit een centrale post binnen de woonprojecten. Alle woningen van Fokus liggen op loopafstand van de centrale post. Zodra je door een cliënt wordt opgepiept, ga je naar zijn of haar woning om de gevraagde assistentie te verlenen. De bewoners van deze bijzondere woonprojecten in Eindhoven ontvangen je met open armen. De centrale posten en de woonprojecten zijn goed bereikbaar met de fiets, scooter, auto of met het openbaar vervoer. Wel zo prettig.

Je team
Jij gaat werken in een professioneel en zelforganiserend team van ADL-assistenten. Het team wordt op afstand aangestuurd door een manager ADL-assistentie, maar is zelfstandig verantwoordelijk voor de beste hulp aan cliënten binnen het woonproject. Daarbij is de cliënt in de regie en staat klantvriendelijke en vraaggerichte assistentie in alles centraal.

Je start met een aantal inwerkdiensten onder begeleiding van een ervaren collega uit je team. Tijdens deze inwerkdiensten leer je het werk, je collega’s en de bewoners kennen. Binnen de eerste maanden na je indiensttreding begin je met een aantal trainingen aan de Fokus Academie in Utrecht, zoals de trainingen Persoonlijke Verzorging, Transfer en LAG (Lastig en Agressief Gedrag). Interessante en leerzame trainingen, die je echt verder helpen in je werk en in je zorgcarrière.

Jouw talent

Wie ben je?
 • Op dit moment volg je een zorggerelateerde of sociale studie
 • Je bent minimaal 16 uur per week beschikbaar en je werkt daarvan tenminste 8 uur. Meer kan altijd. De werktijden liggen tussen 7:00 en 14:00 uur of tussen 18:00 en 24:00 uur, in diensten van 3 tot 7 uur
 • Je maakt makkelijk een praatje, bent flexibel en je leert graag
 • Je durft vragen te stellen aan collega’s, maar ook aan cliënten
 • Je staat stevig in je schoenen, je bent geduldig maar geeft ook duidelijk grenzen aan
 • Je kunt goed omgaan met leeftijdsgenoten die een lichamelijke beperking hebben

Wij bieden jou

10 redenen waarom je zou moeten solliciteren
 • Je verdient goed: om precies te zijn €11,53 per uur
 • Je krijgt 8% vakantiegeld, een reiskostenvergoeding en een onregelmatigheidstoeslag volgens de CAO Gehandicaptenzorg
 • Je volgt een aantal interessante trainingen die je echt verder helpen in je studie en in je zorgcarrière
 • Je doet waardevolle praktijkervaring op in de omgang met lichamelijk gehandicapten
 • Je groeit door praktijkervaring in verzorgende handelingen
 • Je verrijkt je cv met relevante werkervaring; je vindt sneller een goede baan na je studie
 • Je bepaalt zelf hoe vaak en hoe lang je werkt, ook tijdens tentamen- of stageperiodes
 • Je bouwt aan een relevant netwerk in de zorg
 • Je betekent echt iets voor kwetsbare mensen
 • Je levert een maatschappelijke bijdrage door het terugdringen van het tekort in de zorg

Interesse?
Heb je interesse in deze goedbetaalde bijbaan als Student ADL-assistent waarin je waardevolle studiegerichte praktijkervaring opdoet?Ontstijg jezelf. Begin nu. Solliciteer.
Na je sollicitatie, nemen we contact met je op voor een eerste kennismaking. Voor je het weet ga je aan de slag bij zorgorganisatie Fokus of bij een andere zorginstelling in de omgeving van Eindhoven die ook goed aansluit bij jouw wensen.

Over Aethon

Wij zijn Aethon. Wij verbinden ambitieuze talenten aan de leukste studiegerichte bijbanen bij zorginstellingen. Ook bij Fokus; een landelijke zorgorganisatie die assistentie bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL) ‘aan huis’ en op oproep biedt aan mensen met een lichamelijke beperking. De cliënten wonen zelfstandig in een volledig aangepaste woning (een Fokuswoning) midden in een woonwijk.

SOLLICITEER

(*) Verplicht veld

Ik ga akkoord met het privacy statement*

Powered by jobrock.com