PRAKTIJKBEGELEIDER HELPENDEN EN VERZORGENDEN

 • DienstverbandParttime
 • Aantal uren per week16 - 24 uur
 • Opleidingsniveau HBO
 • LocatieAmsterdam

Jouw uitdaging

Jouw ervaring maakt het verschil
Ben jij een Verzorgende IG of een Verpleegkundige met ervaring in de ouderenzorg? Vind je het leuk om jonge collega’s te coachen en te ontwikkelen? Vind je werken in de ouderenzorg nog steeds te gek maar streef je naar een andere privé-werk-balans? Dan is de functie Praktijkbegeleider echt iets voor jou.

Wij geven onze studenten een opleiding waarna zij afhankelijk van hun studie(jaar) bevoegd zijn om algemene dagelijkse levensverrichtingen op niveau 2 en verpleegtechnische handelingen op niveau 3 te verrichten. Op de werkvloer bij de zorginstelling maken we dat onze zorgstudent medewerker praktijkbekwaan. Hierin speel jij een cruciale rol!

Als Praktijkbegeleider, of beter Praktijkcoach, begeleid je onze zorgstudenten en stel je ze op hun gemak. Dit doe je door eerst zelf de zorg uit te voeren, uitleg te geven en vervolgens een stapje terug te doen en een coachende rol aan te nemen. Je geeft ze daarmee het vertrouwen om zelfstandig aan de slag te gaan. Jij helpt daarmee niet alleen onze studenten hun eerste stappen te zetten in de ouderenzorg. Je bent ook bepalend voor de kwaliteit van onze dienstverlening op de locaties. Tegelijkertijd ontzorg je het Amsta-team en help je hen de kwaliteit van de zorg aan hun bewoners te waarborgen. Een enorm dankbare rol, waarin jij met jouw ervaring het verschil maakt.

Naast deze coachende rol komt het ook voor dat we je vragen om een reguliere dienst op te pakken, dit kan voorkomen wanneer we geen student kunnen matchen aan jouw beschikbaarheid. Al met al een zeer betekenisvolle afwisselende functie waarin je nooit in de nacht hoeft te werken. Wel zo fijn.

Waar ga je werken?
Als Praktijkbegeleider volg je eerst een onboardingsprogramma waarin je Aethon, onze dienstverlening, je collega’s, ons opleidingsprogramma en de Amsta-organisatie leert kennen.

Vervolgens ga je aan de slag op de Amsta locaties waar onze zorgstudenten werkzaam zijn. Bijvoorbeeld bij het Dr. Sarphatihuis, een verpleeghuis met een echt Amsterdams karakter, gevestigd vlakbij Artis. Of bij De Beusemaecker in Amsterdam Geuzenveld.

Maar ook de bewoners en zorgstudenten bij De Poort, het kleinschalige Vrolikhuizen en de volledige nieuwe locatie Ritzema Bos ontvangen je met open armen. Daarnaast is het prettig dat al deze locaties uitstekend bereikbaar zijn met de lease auto die bij deze functie hoort.

Handelingen waar je onze zorgstudenten op coacht
De bewoners van de Amsta zorglocaties hebben dementie, Korsakov, psychiatrische problematiek of veel medische, sociale of somatische zorg nodig. Dit maakt en houdt het werk afwisselend. Een belangrijke taak van onze zorgstudenten is om de bewoners ritme en structuur te bieden. Jij begeleidt hen daarin. Ook leer je ze niet alleen klantvriendelijk, geduldig en liefdevol te zijn. Maar ook dat ze duidelijk grenzen aangeven.

Jouw hoofdtaak is onze student-zorgverleners bekwaam te maken op de werkvloer. Je coacht ze bij het verrichten van handelingen zoals: Medicatie delen en toedienen, bloedsuiker prikken en insuline toedienen. Ook meten ze polsslag en tensie en helpen ze met alle ADL-handelingen. Ze koken, zorgen voor beweging en begeleiden dagbestedingsactiviteiten. Tijdens de werkzaamheden maken ze gebruik van actieve en passieve tilliften. Bij al deze handelingen geef je het voorbeeld, geef je hen advies & zelfvertrouwen en bewaak je de kwaliteit.

Hoe ziet jouw dag er uit?
Vandaag start in één van de Amsta teams een nieuwe Aethon-collega met zijn eerste praktijkdienst. Je hebt vooraf al contact gehad met de teamleider hierover en zorgt voor een warm welkom in het team. Na de overdracht met een goede kop koffie loop je met de Aethon zorgstudent door de praktische zaken die van belang zijn voor de locatie. Daarna start je met de zorgtaken: je helpt de bewoners de dag gezellig te beginnen en praat hen bij over de nieuwe collega. Als je nieuwe collega zorghandelingen verricht, kijk je kritisch mee en ondersteun je waar nodig. Aan het einde van de dienst bespreek je samen de dag. Alle handelingen die kunnen worden afgetekend, teken je af.  Je evalueert, luistert aandachtig naar eventuele vragen en geeft feedback. Tot slot breng je verslag uit naar zowel de Amsta teamleider als naar Aethon, om daarna lekker te kunnen genieten van je vrije tijd.

Afwisselende omgeving
Doordat je op meer dan één locatie werkzaam bent, ben je in meerdere teams van toegevoegde waarde. Tegelijkertijd blijf je zelf ook leren. Niet alleen doordat je studenten met verschillende opleidingsachtergronden en persoonlijkheden coacht, maar ook doordat je in de wisselende omgevingen een rijke variatie aan ervaringen opdoet.

Je team
Jij gaat voor Aethon aan de slag in enthousiaste Amsta-teams die werken volgens de kernwaarden: Persoonlijk, Professioneel, Praktisch en Liefdevol. Als je begint staat een collega Praktijkcoach voor je klaar om je welkom te heten en je, met haar kennis van de functie, van Amsta en van Aethon wegwijs te maken. Wel zo fijn.

Jouw talent

 • Je bent enthousiast en krijgt energie van mensen helpen en coachen.
 • Je bent sociaal en communicatief vaardig.
 • Je bent flexibel en beschikt over bewezen coachende vaardigheden.
 • Je bent organisatorisch sterk en klantgericht.
 • Je hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Daarnaast sta je stevig in je schoenen. Je bent geduldig maar geeft ook goed je grenzen aan.
  Jouw opleiding, ervaring en beschikbaarheid.
 • Je hebt een diploma Verzorgende IG (niveau 3) of Verpleegkundige (niveau 4).
 • Je hebt ervaring in de ouderenzorg.
 • Je kunt minimaal 24 uur per week werken. Meer is uiteraard bespreekbaar.
 • De werktijden liggen tussen 7 en 23 uur, in diensten van 4 tot 8 uur.
 • Tenslotte heb je een rijbewijs.
  Het sollicitatieproces
 • Na je sollicitatie, nemen wij telefonisch contact met je op voor een eerste kennismaking.
 • Vervolgens nodigen we je uit voor twee persoonlijke gesprekken.
 • Als we het allebei zien zitten, tekenen we de arbeidsovereenkomst.
 • Je volgt het onboardingsprogramma.
 • Daarna ga je aan in de praktijk aan de slag bij Amsta of bij één van de andere zorginstellingen in Amsterdam en omgeving als dat nodig mocht zijn.
 • Bij de start wordt je op de werkvloer begeleid en zorgvuldig ingewerkt door onze Praktijkbegeleider /-coach.
 • Eenmaal aan het werk geef je jouw beschikbaarheid snel en eenvoudig aan ons door via onze MyAethon app. In deze handige app vind je o.a. ook je openstaande diensten en je gewerkte uren overzichtelijk op een rij. Wel zo makkelijk.
 • Verder heb je binnen Aethon altijd één vast contactpersoon, onze Talentmanager. Hij of zij begeleidt je in je persoonlijke ontwikkeling en beantwoordt je vragen.

Wij bieden jou

8 redenen waarom je zou moeten solliciteren
 • Je verdient goed: afhankelijk van je ervaring tussen VVT-salarisschaal 35 en 45.
 • Je krijgt 8% vakantiegeld en een interessante onregelmatigheidstoeslag volgens de CAO voor de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg.
 • Je bouwt direct vanaf dag één pensioen op en krijgt jaarlijks 7% bonus over je gewerkte uren.
 • Naar keuze krijg je een auto van de zaak of een reiskostenvergoeding.
 • Je hebt zicht op vast dienstverband.
 • Je draait geen nachtdiensten.
 • Je betekent echt iets voor kwetsbare mensen en startende zorgverleners.
 • Je levert een maatschappelijke bijdrage door het terugdringen van het tekort in de zorg.

Interesse?
Ben je toe aan een volgende stap? En heb je interesse in deze betekenisvolle en afwisselende baan waarin je geen avonddiensten draait? Ontstijg jezelf. Begin nu. Solliciteer.

Over Aethon

Wij zijn Aethon. Wij verbinden ambitieuze studenten met een zorggerelateerde opleiding aan de leukste studiegerichte bijbanen bij zorginstellingen. Dit doen we onder andere bij Amsta; één van de grootste zorgverleners van Amsterdam.

SOLLICITEER

(*) Verplicht veld

/

/

DOCUMENTEN

cv uploaden

Ik ga akkoord met het privacy statement*