Mijn bijbaan geeft mij een boost

Annabel, masterstudente Communicatiewetenschappen

WAAROM ASSISTENT-LEERKRACHT?

Ik was niet specifiek op zoek, maar heb het onderwijs altijd interessant gevonden. En ik wilde een bijbaan die uitdaging bood. Toen ik de onderwijs vacature voor assistent-leerkracht voorbij zag komen dacht ik; ‘dit is een uitdaging’. Ik besloot direct te solliciteren.

WAT DOE JE PRECIES?

Ik werk met verschillende groepen op een basisschool. Vaak neem ik kleine groepjes van twee tot zes leerlingen apart om aan voor te lezen en liedjes mee te zingen. Ook help ik kinderen die een kleine achterstand hebben met rekenen of lezen.

Ik heb het nog steeds naar mijn zin. Ik haal echt voldoening uit mijn werk.

Annabel, student Communicatiewetenschappen en Aethon-medewerker onderwijs

BEVALT DE SAMENWERKING MET AETHON?

Aethon is erg betrokken. Bij mijn eerste gesprek met de school was er ook een Aethon-medewerker aanwezig. (Onderwijs was destijds een nieuwe markt voor Aethon en zij wilden graag aanwezig zijn bij het sollicitatiegesprek in de opstartfase). Daarna is er regelmatig aan me gevraagd hoe het ging. Er is veel tijd voor persoonlijke aandacht van mijn talentmanager. Zeker in het begin is dit erg prettig.

GAAT JOUW PERSOONLIJKE ONTWIKKELING IN STROOMVERSNELLING?

Mijn studie sluit niet per se aan bij mijn werk. Maar ik ontwikkel zeker. Werken met kinderen vergt veel geduld en flexibiliteit. Wanneer je merkt dat een leerling een methode niet begrijpt, moet je flexibel genoeg zijn om een andere manier te zoeken. Geduld en flexibiliteit heb je nodig bij elke toekomstige baan. Dus ik leer hier heel veel van.

EN? NOG STEEDS NAAR JE ZIN?

Zeker! Ik haal echt voldoening uit mijn werk. Als assistent-leerkracht kan ik nét dat beetje extra aandacht geven in de klas. Daardoor heb ik het gevoel dat ik écht verschil maak. Door mijn extra uitleg begrijpen de leerlingen de eerder behandelde stof beter en daardoor kunnen ze de rest van de klas bijhouden. Dat geeft mij een boost.


Enthousiast geworden na het lezen van Annabels Aethon-ervaring? Check hier onze beschikbare assistent-leerkracht vacatures.

Meer verhalen van studenten bij Aethon:
Lees meer over de bijbaan van Adil El Yousfi, student Verpleegkunde
Lees meer over masterstudente Bestuurskunde, Marloes