Pedagogisch medewerker bij de BSO

Als pedagogisch medewerker bij een buitenschoolse opvang (BSO) werk je met kinderen van 4-13 jaar. De kinderen worden na schooltijd opgehaald en breng je naar de BSO locatie. Op de BSO houd je je bezig met activiteiten voor de kinderen die in het teken van hun ontwikkeling staan. Daarnaast zorg je er ook voor dat ze na schooltijd of tijdens een schoolvakantie een leuke tijd hebben.

Bekijk banen in de buitenschoolse opvang bij Aethon

Wat ga je doen als pedagogisch medewerker?

 • De kinderen een fijne, gezellige en vertrouwde omgeving bieden
 • Helpen met knutselen en spelen
 • Geduld hebben voor vragen en verhalen
 • Organiseren en begeleiden van binnen- en buitenactiviteiten

 

Eigenschappen die elke pedagogisch medewerker heeft:

 • Verantwoordelijkheidsgevoel
 • Sociale vaardigheid
 • Inlevingsvermogen
 • Je bent een team player
 • Assertiviteit
 • Proactiviteit
 • Enthousiast
 • Sterke communicatieve vaardigheden

 

Welke opleiding heb je nodig?
Voor deze functie is het belangrijk dat je in het 3e of 4e jaar van een kindgerichte hbo opleiding zit, zodat je bevoegd bent om in de kinderopvang te werken. Denk hierbij aan Pedagogiek, Social Work met het uitstroomprofiel Jeugd of de PABO. Met een Academische/ Universitaire studie PABO kom je ook in aanmerking. Weet je niet zeker of jouw opleiding een match is? Kijk dan op: https://www.kinderopvang-werkt.nl/cao-kinderopvang/kwalificatie-eisen.

Waar ga je werken?
Je gaat aan de slag bij één of meerdere locaties van een buitenschoolse opvang. Afhankelijk van je woonplaats, beschikbaarheid en wensen kijken we welke locatie het beste bij jou past. Je komt in een team terecht met veel vakkennis en werkervaring. Ze zijn enthousiast en staan open om jou te helpen en te begeleiden. Jouw persoonlijke ontwikkeling staat bij ons centraal.

Hoe ziet je dag eruit als pedagogisch medewerker?
Jouw werkdagen vinden plaats na schooltijd, dus vanaf 15:00 uur tot 19:00 uur. Tijdens schoolvakanties kan je wel rekenen op vroegere diensten vanaf 07:00 uur. Gedurende je dienst houd je je bezig met de het bedenken van leuke en leerzame spel- en knutselactiviteiten. Spelenderwijs geef je de kinderen een leuke tijd en lever je een bijdrage aan hun ontwikkeling tijdens de bso.

Welke uitdagingen heeft een pedagogisch medewerker?
Je werkt met kinderen tussen de 4 en 13 jaar. Dit maakt het werk heel leuk, maar de afwisseling in leeftijd maakt het ook uitdagend. Elke leeftijd heeft zijn eigen ontwikkelingsfase. Soms zullen er situaties ontstaan waar je creatief mee zult moeten omgaan om de kinderen zo goed mogelijk te begeleiden. Hierbij is het ook belangrijk dat je stevig in je schoenen staat.

Op welke manier biedt deze functie een springplank voor je verdere carrière?
Volg je een gerelateerde studie? Dan is een baan als pedagogisch medewerker naast je studie een goede investering voor je verdere carrière. Het is een goede manier om de geleerde theorie van je studie in de praktijk te brengen, gedragstechnieken te oefenen en toe te passen, en een signalerende functie aan te leren waarbij je het gedrag van anderen analyseert. Daarnaast lever je ook een bijdrage aan de ontwikkeling van de kinderen door ze sociale vaardigheden bij te leren, het gedrag van de kinderen te analyseren en uiteraard ervoor te zorgen dat ze een leuke tijd hebben.

Start vandaag, ontstijg jezelf

 • Ontwikkel jezelf tot een professionele pedagogisch medewerker
 • Samen met je team de cliënt tevreden houden
 • Juiste balans tussen werk en privé.

Over Aethon
Aethon verbindt talentvolle professionals zoals jij aan de beste carrières bij de buitenschoolse opvang. We vinden het belangrijk om samen met jou én onze opdrachtgevers te praten over je doelen en groei. Wil jij dit jaar nog van start gaan met jouw toekomstplan? Laat het ons dan direct weten! Dan neemt een van onze recruiters contact met je op voor een persoonlijke kennismaking.

Bekijk banen bij de bso bij Aethon