De Aethon Groep

De Aethon Groep ondersteunt met drie sterke merken organisaties in de zorg, bij de (semi-)overheid, woningcorporaties, de kinderopvang en het onderwijs als totaalleverancier van personeel. Met als doel het creëren van duurzame instroom van (studerende) talenten, starters en professionals in maatschappelijke markten waar mensen écht het verschil maken.

Zo verzekeren we opdrachtgevers van continuïteit en flexibiliteit in hun organisatie, begeleiden we talenten bij de start van hun carrière en helpen we professionals bij de ontwikkeling van hun loopbaan. Dat is de win-win-win waar wij voor gaan.

Aethon verbindt al meer dan 15 jaar talenten aan betekenisvol werk in de zorg en publieke sector. We investeren in onze talenten met relevante trainingsprogramma’s zodat ze direct aan de slag kunnen.

Met frisse blikken dragen we bij aan de dienstverlening van zorginstellingen in de ouderenzorg, gehandicaptenzorg, revalidatie en ziekenhuizen, bij gemeenten, woningcorporaties, de kinderopvang en het onderwijs.

Ontdek Aethon

Al meer dan 10 jaar ontdekt en verbindt Samen Professionals vakkundige en gedreven professionals aan waardevol werk in de zorg, welzijn, bij de (Semi-)overheid, woningcorporaties en het onderwijs.

We detacheren starters, trainees en ervaren professionals. Door te vragen en goed te luisteren helpen we professionals aan de baan die helemaal bij ze past. Wij geloven dat iemand die op de juiste plek zit het verschil maakt.

Ontdek Samen Professionals

SVOZ, één van de grootste particuliere onderwijsinstellingen, speelt al sinds 1973 een belangrijke rol in het opleiden en trainen van medewerkers in de zorgsector. Het ‘open aanbod’ opleidingen en trainingen, waar iedere deelnemer zich zelfstandig voor kan inschrijven, verzorgen wij vanuit het opleidingscentrum en skills-lab in Utrecht.

Hiermee garanderen we kwaliteit bij opdrachtgevers en het ontwikkelen van onze talenten en professionals binnen de zorg.

Ontdek SVOZ

MARKTEN WAAR WE GOED IN ZIJN

Zorg

Zorg

Overheid

Overheid

Woningcorporaties

Woningcorporaties

Kinderopvang

Kinderopvang

Onze geschiedenis

2005

We beginnen een studentenchauffeursbedrijf en we gaan het beter doen dan de reeds bestaande bedrijven. We kiezen voor een naam die begint met een A, zodat we altijd bovenaan staan in de Gouden Gids.

2006

We openen ons eerste kantoor in het centrum van Rotterdam, en nemen onze eerste kantoormedewerker aan.

Goed nieuws: onderzoek van studenten van de Erasmus Universiteit wijst uit dat Aethon het snelst levert van alle chauffeursbedrijven in Nederland.

2009

We scherpen onze strategische koers aan: we verbreden onze dienstverlening. We betreden de zorgvervoermarkt en we introduceren een nieuwe dienstverlening in de overheidssector. Hiermee bieden we meerwaarde aan studenten tijdens hun studie.

2010

Aethon groeit door en verhuist naar de Prins Hendrikkade, op het charmante Noordereiland in Rotterdam. In 2011 introduceren we onze onderscheidende dienstverlening in de gezondheidszorg.

2012

We behalen het NEN 4400-1 certificaat en zijn daar trots op! We zijn nu een erkend leerbedrijf en nummer 50 in de Flexlijst van 2012. Op naar de top 15! We winnen de gouden FD Gazellen Award! Ook openen we ons nieuwe hoofdkantoor in Rijswijk.

2014 - 2015

In 2014 en 2015 winnen we wederom de FD Gazellen Award. Daarnaast worden we genomineerd voor de High Growth Awards 2014. Om ons nog beter te kunnen focussen op de marktsegmenten Overheid en Zorg, verkoopt Aethon in november 2015 haar privéchauffeurstak.

2016

In 2016 openen we onze kantoren in Eindhoven en Zwolle. Naast studiegerelateerde bijbanen voor studenten breidt Aethon haar dienstverlening verder uit met detachering en we ontwikkelen tevens diverse traineeships gericht op de zorg, gemeenten en woningcorporaties.

2017

Een investering van Mentha Capital gaat onze groeiambities ondersteunen en versnellen. Schaalvergroting dus, qua talent- en dienstenaanbod. Een blijde verwelkoming! Net als de vijfde FD Gazelle en de titel Uitzendondernemer van het Jaar.

2018

In 2018 vieren wij ons twaalf-en-een-half-jarig jubileum. Een vurig feest en een vurige ambitie om met plezier het verschil te blijven maken. We verhuizen in Zwolle en Eindhoven naar een groter pand. In Amsterdam openen we een nieuw kantoor.

Daarnaast mogen we eind 2018 voor de zesde keer op rij de FD Gazelle Award ophalen.

2019

We halen voor de zevende keer de FD Gazellen Award op. En dat niet alleen: we stonden zelfs in de top tien van de snelst groeiende bedrijven van Nederland.  Ook bundelen Aethon en Samen Professionals dit jaar hun krachten. Zo kunnen wij onze klanten en professionals nóg beter helpen.

2020

Voor de achtste keer zijn we winnaar van een FD Gazelle award. We zijn wederom enorm trots op deze bekroning van onze blijvende groei. Daarnaast stond 2020 in het teken van krachten bundelen.

2021

We verwelkomen SVOZ bij De Aethon Groep. Een strategische keuze om onze talenten en professionals nog beter te trainen en op te leiden. Zo staan we garant voor ontwikkeling en persoonlijke groei van onze medewerkers in de zorg.