ONZE HISTORIE

AANMOEDIGERS VAN ONTWIKKELING SINDS 2005

Wij zijn Aethon, de werkgever van talent. Aanmoedigers van ontwikkeling. Wij helpen werkgevers én talenten verder te komen met onze frisse kijk op flexibele arbeid. Sinds 2005 zijn wij gegroeid van een Rotterdams studentenchauffeursbedrijf tot een professionele, gedreven en baanbrekende dienstverlener in de Zorg- en de Overheidssector.

EEN TERUGBLIK IN DE TIJD

2005

We beginnen een studentenchauffeursbedrijf en we gaan het beter doen dan de reeds bestaande bedrijven. We kiezen voor een naam die begint met een A, zodat we altijd bovenaan staan. En Latijn klinkt altijd goed. We werken vanuit huis tot het niet meer kan.

2006 – 2008

We openen ons eerste kantoor in het centrum van Rotterdam, en nemen onze eerste kantoormedewerker aan.

Aethon groeit hard. In 2008 verhuizen we naar de Honingerdijk in Rotterdam, vlakbij de universiteit. Ruim 60m² meer dan ons eerste kantoor. Goed nieuws: onderzoek van studenten van de Erasmus Universiteit wijst uit dat Aethon het snelst levert van alle chauffeursbedrijven in Nederland.

2009

We scherpen onze strategische koers aan: we willen meerwaarde bieden aan de loopbanen van onze medewerkers en met doordachte concepten ook waarde toevoegen aan onze opdrachtgevers. Daarom verbreden we onze dienstverlening. We betreden de zorgvervoermarkt en we introduceren nieuwe baanbrekende dienstverlening in de overheidssector. Hiermee bieden we meerwaarde aan studenten tijdens hun studie en brengen we gemeenten in contact met de professionals van de toekomst. Win-win.

2010 – 2011

Aethon groeit door en verhuist naar de Prins Hendrikkade, op het charmante Noordereiland in Rotterdam. In 2011 introduceren we onze onderscheidende dienstverlening in de gezondheidszorg. Zo dragen wij bij aan het terugdringen van de werkdruk in de zorg en brengen we zorginstellingen in contact met de professionals van de toekomst.

2012 – 2013

We behalen het NEN 4400-1 certificaat en zijn daar trots op! We zijn nu een erkend leerbedrijf en nummer 50 in de Flexlijst van 2012. Op naar de top 15! We leveren inmiddels aan ruim 220 gemeenten, meer dan de helft van alle gemeenten in Nederland. We winnen de gouden FD Gazellen Award! Ook openen we ons nieuwe hoofdkantoor in Rijswijk, gelegen langs de snelweg A4-A13, met ons logo groot op het dak.

2014 – 2015

In 2014 en 2015 winnen we wederom de FD Gazellen Award. Daarnaast worden we genomineerd voor de High Growth Awards 2014. Om ons nog beter te kunnen focussen op de hardst groeiende marktsegmenten binnen Aethon (overheid en zorg), verkoopt Aethon in november 2015 haar privéchauffeurstak aan Mobiliteitsdiensten Nederland.

2016

In 2016 openen we onze kantoren in Eindhoven en Zwolle. Naast studiegerelateerde bijbanen voor studenten wil Aethon ook professionals kansen bieden om zich te kunnen doorontwikkelen in de zorg of bij de overheid. We breiden daarom onze dienstverlening verder uit met detachering en we ontwikkelen tevens diverse traineeships gericht op de zorg, gemeenten en woningcorporaties. Inmiddels zijn er landelijk meer dan 2.500 talenten via Aethon aan het werk. In 2016 ontvangen we wederom de FD Gazelle, de vierde op rij.

2017

Een investering van Mentha Capital gaat onze groeiambities ondersteunen en versnellen. Schaalvergroting dus, zowel qua kantoorruimte, als qua talent- en dienstenaanbod. De extra werkvloer in Rijswijk wordt trots verwelkomd. Net als de vijfde FD Gazelle en de titel Uitzendondernemer van het Jaar.

2018

In 2018 vieren wij ons twaalf-en-half-jarig jubileum. Een vurig feest en een vurige ambitie om met plezier het verschil te blijven maken laten zien hoe treffend het was om het bedrijf te vernoemen naar een mythologisch paard dat vlammend langs de hemel schiet. We verhuizen in Zwolle en Eindhoven naar een groter pand. In Amsterdam openen we een nieuw kantoor.

Eind 2018 mogen we wederom een FD Gazelle ophalen. Voor de zesde keer op rij behoren we tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Een krachtig bewijs dat wij – de werkgever van talent en aanmoedigers van ontwikkeling – met onze eigenzinnige dienstverlening en frisse kijk op flexarbeid het verschil maken in de zorg en bij de overheid.

2019

We halen voor de zevende keer de FD Gazellen Award op. En dat niet alleen: we stonden zelfs in de top tien van de snelst groeiende bedrijven van Nederland. We zijn enorm trots op deze bekroning van onze blijvende groei. Om deze groeiambitie te versterken breiden we onze diensten uit met de kinderopvang en het onderwijs. Ook bundelen Aethon en Samen Professionals dit jaar hun krachten met het doel onze kennis, kundigheid en expertise samen te brengen. Zo kunnen wij onze klanten en professionals nóg beter helpen.

Wij zijn Aethon, de werkgever van talent. Aanmoedigers van ontwikkeling.