Werk en leer

tegelijk met een traineeship

Wil je jezelf uitdagen en het verschil maken? Volg dan een traineeship waarbij je je talenten kan ontwikkelen terwijl je werkt en leert tegelijkertijd. Benieuwd wat een traineeship inhoudt en wat de voordelen hiervan zijn? Aethon legt het uit.

Traineeship als springplank
Een traineeship is te vergelijken met een startersfunctie bij een bedrijf. Het is een volwaardige baan bij een organisatie en meestal bedoeld voor afgestudeerden met een hbo- of wo-diploma. Naast de fulltime job volg je een opleidingstraject en krijg je ondersteuning. Vaak vanuit de organisatie en / of het opleidingsinstituut. De duur van zo’n opleidingstraject verschilt. Vaak varieert dit van een aantal maanden tot drie jaar. De bedoeling is dat de trainee, jij dus, zoveel mogelijk ervaring opdoet op verschillende afdelingen binnen de organisatie. Je leert het bedrijf zo goed kennen én je ontdekt wat je het leukst vindt en wat het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding
Het opleidingsprogramma van een traineeship bestaat gedeeltelijk uit werken en deels uit leren. Om je hierin te ondersteunen krijg je persoonlijke coaching. Hoe relaxt is dat? Iemand waar je altijd vragen aan kan stellen en op kan terugvallen. Je coach zal jou ook regelmatig feedback geven. Op deze manier ontwikkel je je extra snel. Je doet kennis op en tegelijkertijd krijg je er relevante werkervaring bij.

Ervaringen delen met medetrainees
Vaak doen er meerdere Young Professionals op hetzelfde moment mee aan een opleidingstraject. Zo kunnen jullie samen ervaringen delen, met elkaar sparren en van elkaar leren.

Goed beeld van de organisatie
Bij de meeste traineeships werk je bij hetzelfde bedrijf en voer je meerdere projecten uit. Het voordeel hiervan is dat je een kijkje in de keuken krijgt bij de verschillende afdelingen van de organisatie. Op deze manier leer je het bedrijf snel kennen en word je constant uitgedaagd. Je ontdekt wat je leuk vindt en waarin je jezelf verder wilt ontwikkelen.

👉 Wist je dat Aethon ook traineeships aanbiedt? Bekijk snel onze mogelijkheden voor traineeships en ga werken en leren tegelijk in de zorg, bij de overheid en bij woningcorporaties.

Je bouwt een netwerk op
Het volgen van een traineeship is de perfecte kans om je netwerk uit te breiden. Je start bij een organisatie waar je kennis maakt met verschillende afdelingen. Zo leer je elke paar maanden een nieuw team kennen. Daarnaast bieden veel organisaties cursussen aan die je samen met andere Young Professionals volgt. Zo heb je ook veel contact met je mede-trainees en de docenten die de lessen geven.

Betaald leren
Als je na je studie meteen aan een reguliere startersbaan begint, leer en ontwikkel je natuurlijk ook veel. Maar na je studie betaald doorleren én ervaring opdoen in de praktijk, zorgt voor een mooie start van je carrière. Een win-win situatie.

Kickstart van je carrière
Een organisatie investeert in jou als trainee. Ze bieden je de ruimte om je te ontwikkelen binnen de organisatie en leiden je in een aantal jaar op. De bedoeling van een traineeship is dan ook dat je doorstroomt naar een functie binnen dat bedrijf. Na het succesvol afronden van het traineeship weet je waar jouw kwaliteiten liggen en ken je de organisatie goed.

Meer Aethon artikelen:
Lees de traineeship-ervaringen van Aethon professionals.
6 Tips hoe je die baan binnensleept met een online sollicitatie.

Wij zijn Aethon, de werkgever van talent. Aanmoedigers van ontwikkeling.