Top 7

beste ziekenhuisseries

‘s Avonds wanneer je thuis komt in de kou en het donker, is er niks zo lekker als op de bank ploffen met een goede serie. Om je een beetje op weg te helpen, heeft Aethon de top 7 ziekenhuisseries op een rij gezet. Want zeg nou zelf: knappe dokters in witte jassen die levens redden en een complex liefdesleven hebben, is toch dé perfecte combinatie?

1. The Good Doctor
Shaun Murphy is een briljante chirurg met autisme. Door zijn autisme en fotografisch geheugen weet hij de moeilijkste problemen op te lossen. Tegelijk is hij nauwelijks in staat om sociale contacten te leggen. Al snel wordt zijn talent ontdekt. Shaun wordt aangenomen in het medisch team van een hoog aangeschreven ziekenhuis en verhuist van het platteland naar de grote stad. Maar hoe weet hij zich staande te houden in de hectiek van een ziekenhuis?

2. New Amsterdam
Deze serie volgt dokter Max Goodwin, de nieuwe medisch directeur van New Amsterdam, één van de oudste ziekenhuizen van Amerika. Het ziekenhuisgebouw is vervallen en er werken veel zelfzuchtige artsen. Aan Goodwin de taak om dat te veranderen. Doordat de serie gebaseerd is op het waargebeurde boek Twelve Patients; Life and Death at Bellevue Hospital, is het één van meest realistische series.

3. The Resident
De briljante en strenge dokter Conrad Hawkins krijgt de idealistische arts-in-opleiding dokter Devon Pravesh onder zijn hoede. Hawinks windt er geen doekjes om en laat meteen zien wat er echt achter de gordijnen van het ziekenhuis afspeelt. Hij laat Devon zowel de goede als de slechte kanten van de moderne geneeskunde zien.

4. Scrubs
Ziekenhuisseries hoeven niet alleen over drama te gaan. Scrubs is een sitcom die het verhaal vertelt van de jonge en naïeve JD, die de absurdste dingen meemaakt tijdens zijn diensten in het ziekenhuis. De serie staat bekend om haar vreemde humor, maar ook om de fantastische cast, die precies weet hoe je een ziekenhuisserie hilarisch kan maken.

5. Grey’s Anatomy
Grey’s Anatomy is de populairste en best bekeken ziekenhuisserie van dit moment. De serie volgt de levens van een groep chirurgen van het Grey Sloan Memorial Hospital in Seattle. Elke aflevering begint en eindigt met een voice-over van hoofdpersoon Meredith Grey (gespeeld door Ellen Pompeo), zij vertelt over het thema van de aflevering.

6. House
Dokter House is een medisch genie en leidt een team van jonge artsen. Samen met zijn team geneest hij patiënten met een zeldzame aandoening. House is een onorthodox personage: hij is erg op zichzelf, bot en zou het liefst al het contact met zijn patiënten vermijden.

7. The Flying Doctors
The Flying Doctors vertelt over de belevenissen van de Royal Flying Service uit het dorpje Coopers Crossing in zuidoost Australië. 9 Seizoenen lang romances en de beslommeringen van de inwoners van Coopers’s Crossing in combinatie met de prachtige beelden van de Australische outback. De Australische televisieserie werd binnen no-time een hit; en in meer dan 50 landen uitgezonden.

Plof op de bank met de afstandsbediening of je laptop en laat je meenemen in de wereld van de zorg!

Meer Aethon artikelen:
Op zoek naar een leuke bijbaan in de zorg? Bekijk onze vacatures voor studenten.
Lees het verhaal van Maaike Kuijs, Trainee Verpleegkunde.

Aethon verbindt gedreven talenten en (young) professionals aan betekenisvol werk in de zorg, in de kinderopvang en het onderwijs, bij de overheid en bij woningcorporaties. Download ook onze handige app.

Wij zijn Aethon, de werkgever van talent. Aanmoedigers van ontwikkeling.