Persoonlijke ontwikkeling

belangrijker dan salaris

Je bent net begonnen of klaar met je studie en op zoek naar een leuke (bij)baan. Met al die interessante vacatures is het soms lastig kiezen. Ga je alleen af op het salaris of is persoonlijke ontwikkeling voor jou belangrijk? Kies je voor een organisatie omdat die bekend staat om de gezellige vrijdagmiddagborrels of omdat ze interessante doorgroeimogelijkheden bieden? Slim om daar van tevoren over na te denken. Aethon helpt je op weg.

Een bijbaan die bij je past
Een goede start van je carrière is belangrijk. Daarmee leg je de basis voor de rest van je loopbaan. De keuzes die je aan het begin maakt, kunnen invloed hebben op je toekomst. Kies daarom voor een (bij)baan die aansluit bij je opleiding en toekomstige werk. Volg je een zorggerelateerde opleiding zoals HBO-V of Toegepaste Psychologie? Dan is het een idee om naast je studie in de thuiszorg te werken. Zo bouw je tijdens je studie al aan je cv en breng je de geleerde theorie meteen in praktijk.

Ben is één van die studenten die via Aethon praktijkervaring opdoet. Naast zijn hbo-studie Toegepaste Psychologie werkt hij in de thuiszorg voor ouderen. Een (bij)baan die van toegevoegde waarde is voor zijn carrière. Ook voor Evelien geldt dat haar (bij)baan handig is voor later. Zij studeert Psychomotorische therapie en werkt bij een buitenschoolse opvang.

Naast het opdoen van praktijkervaring, biedt het werken voor een organisatie die aansluit bij je studie nog meer mogelijkheden. Als je studeert is dit een mooie manier om alvast een kijkje te nemen op verschillende afdelingen. Zo kom je erachter waar je interesse ligt én doe je praktijkervaring op in jouw vakgebied. Ook geeft dit je meer ruimte om, na het behalen van je diploma, te onderhandelen over je startsalaris. Kies voor een werkgever waar je de ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door middel van coaching of trainingen.

Persoonlijke ontwikkeling
Uit onderzoek van BeFrank blijkt dat steeds meer werknemers de voorkeur geven aan een werkgever die oog heeft voor persoonlijke ontwikkeling. Organisaties die investeren in hun medewerkers krijgen daar een hoop motivatie én loyaliteit voor terug. Door het volgen van trainingen ontwikkel je jezelf. Zowel op persoonlijk, als op werkgebied. Check daarom tijdens het sollicitatieproces of de organisatie investeert in haar medewerkers. Staat dit niet vermeld in de vacature? Vraag tijdens het sollicitatiegesprek dan naar de mogelijkheden voor talentontwikkeling. Dit biedt je namelijk de kans om jezelf te ontplooien tot een specialist in jouw vakgebied. Zo heb je meteen de mogelijkheid om je te onderscheiden van je medestudenten en anderen binnen het werkveld. Voor de werkgever ook fijn. De gemiddelde werknemer is namelijk bereid om drie tot vijf jaar bij dezelfde werkgever te blijven, zolang de werknemer zich blijft ontwikkelen. Win-win dus!

👉 Tip: Niet alle organisaties zijn transparant over wat je kunt verwachten. Als je twijfelt en bevestiging wilt, ga dan op zoek naar mensen die werken bij het bedrijf of op de afdeling van jouw keuze. Vraag ze naar hun ervaringen met het bedrijf.

Zoek een plek waar je kunt werken en leren
Ben je (bijna) afgestudeerd? Kijk dan naar de mogelijkheden om een traineeship of een aanvullende opleiding te volgen. Een mooie manier om je skills uit te breiden en jezelf nóg waardevoller te maken. Verdiep je daarom goed in het traineeprogramma van een bedrijf. Wist je dat Aethon deze mogelijkheid biedt? Bij ons staat jouw ontwikkeling voorop. Door middel van trainingen word je klaargestoomd om aan de slag te gaan bij onze opdrachtgevers. Een traineeship kun je zien als een springplank voor je carrière. Tom Korte, trainee Young Professional Wonen: “Naast het opdoen van kennis, kom ik ook in contact met veel woningcorporaties. Mijn netwerk wordt dus steeds groter.” Het volgen van een post-hbo traineeship geeft je dus een streepje voor op andere kandidaten. Zo weet je beter wat bij je past én kies je gericht je vervolgstap. Of je nu doorgroeit bij je huidige opdrachtgever, of een andere baan kiest binnen jouw vakgebied.

Nieuwsgierig naar ervaringen van onze talenten?
Lees hier hoe Femke het verschil maakt in de zorg
Waarom Iggy’s (bij)baan als leerkracht-assistent een goede aansluiting is op haar studie

Kom meer te weten over de verhalen van onze professionals.
Er is veel flexibiliteit en ruimte om te doen wat Tom écht leuk vindt bij woningcorporaties
Amina heeft bewust voor het traineeship bij de overheid gekozen, omdat ze bij vier verschillende afdelingen of organisaties ervaring opdoet

Aethon verbindt gedreven talenten en (young) professionals aan betekenisvol werk in de zorg, in de kinderopvang en het onderwijs, bij de overheid en bij woningcorporaties. Download ook onze handige app.

Wij zijn Aethon, de werkgever van talent. Aanmoedigers van ontwikkeling.