Jouw zorgcarrière

in stroomversnelling

Volg je een HBO-V opleiding? Mooi! De zorg kan wel wat extra handjes gebruiken. Maar waarom wachten tot je bent afgestudeerd om aan de slag te gaan? Ook tijdens je studie kun je het verschil maken in de zorg en je carrière een boost geven. Benieuwd hoe? Lees dan snel verder.

Werk je in de horeca om je studie bij elkaar te verdienen en ben je op zoek naar een andere uitdaging? Dan is een (bij)baan die aansluit op je studie een mooie manier om je carrière in de zorg te starten. Dat kan direct bij een zorginstelling of via een uitzendbureau die gespecialiseerd is in vacatures in de zorg. Verdiep je goed in de verschillen voordat je ergens solliciteert. Check van tevoren bijvoorbeeld of er flexibiliteit is om je (bij)baan te combineren met je studie en of er ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling.

Aethon biedt (bij)banen in de zorg op elk niveau. Ga aan de slag in de thuiszorg, gehandicaptenzorg óf ouderenzorg en doe zo gerichte praktijkervaring op. Het staat niet alleen heel goed op je cv, maar zorgt ook dat je voorbereid aan de slag gaat zodra je bent afgestudeerd. Aethon biedt je een springplank en daarmee een slimme manier om je carrière in de zorg te starten.
Voordat je via Aethon bij een zorginstelling start, volg je een training en inwerkdiensten. Zo ben je bevoegd en bekwaam om het werk uit te voeren. We stomen je klaar voor het verrichten van medische handelingen, zodat je zelfverzekerd aan de slag kan. Denk hierbij aan het uitdelen van medicatie en het meten van vitale functies. Maar ook het klaarzetten van maaltijden en hulp bij wassen en aankleden behoren tot je takenpakket.


Na het behalen van het zorgcertificaat kun je via Aethon aan de slag in de intra- of extramurale zorg. Onder intramurale zorg valt alle zorg die wordt gegeven in onder andere verzorgingstehuizen en instellingen voor verstandelijk beperkten. Alle zorg buiten de muren van een instelling valt onder extramurale zorg. Denk hierbij aan de thuiszorg. Tijdens je werk bij Aethon doe je veel praktijkervaring op. Zo kun je de theorie die je leert tijdens je studie meteen in de praktijk brengen.

Traineeship of young professional?

Na het afronden van je studie HBO-V, zijn er verschillende routes die je kunt volgen. Spring je meteen in het diepe en ga je voor de baan als regieverpleegkundige bij een zorginstelling? Of bereid je je liever voor op een leidinggevende functie met een post-hbo traineeship? Wat je ook kiest, laat je van tevoren goed informeren over de mogelijkheden.

Lijkt het volgen van een post-hbo traineeship in de zorg je wel wat? Aethon biedt namelijk een geaccrediteerd post-hbo traineeship aan. Twee jaar lang ga je werken en leren tegelijk in de ouderenzorg (intra- en extramuraal). Je doet ervaring op bij verschillende afdelingen en komt erachter waar je écht blij van wordt. Naast de ervaring die je opdoet, verdien je een goed salaris en staat er bij een 32-urig contract een leaseauto voor je klaar. Ook ben je regelmatig te vinden in de schoolbanken. Opleidingspartner Breederode Hogeschool zorgt voor interessante lessen, gegeven door docenten met veel praktijkervaring. Daarnaast bieden de lessen je ook de mogelijkheid om ervaringen te delen met mede-trainees. Zo stomen we je klaar voor een leidinggevende functie in de zorg en ga je goed voorbereid aan de slag.

Na twee jaar rond je het traineeship af en heb je een diploma, een hoop ervaring én mooie herinneringen rijker. Kies daarna je volgende uitdaging via Aethon of ga in dienst bij de zorginstelling waar je al voor werkt. Die keuze laten we helemaal aan jou over!


Meer verhalen van de zorg:
Benieuwd hoe Chris haar traineeship in de zorg heeft ervaren? Lees dan snel verder.
Ga je voor het eerst in de slag in de thuiszorg? Aethon geeft 6 tips voor goede start.

Aethon verbindt gedreven talenten en (young) professionals aan betekenisvol werk in de zorg, in de kinderopvang en het onderwijs, bij de overheid en bij woningcorporaties. Download ook onze handige app.

Wij zijn Aethon, de werkgever van talent. Aanmoedigers van ontwikkeling.