5 tips

om jezelf te ontwikkelen

Persoonlijke ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden zijn belangrijk. Je wilt meer. Maar hoe doe je dat op je werk? Een werknemer die zich ontwikkelt werpt namelijk ook zijn vruchten af voor een organisatie. Aethon geeft je vijf tips zodat je je continu kan blijven ontwikkelen.

1. Pak de regie
Je bent verantwoordelijk voor je eigen persoonlijke ontwikkeling. Je zit zelf achter het stuur en bepaalt hoeveel gas je geeft. Je weet wat je wilt leren en welke doorgroeimogelijkheden je wilt benutten. Wat houdt je tegen?

‍🎓 Nieuwsgierig naar onze vacatures bijbanen voor studenten ?

2. Doe iets of niets met feedback
Zie feedback als een cadeau. Je kunt het uitpakken en er je voordeel mee doen. Of je bedankt de gever en legt het weg om er vervolgens nooit meer naar te kijken. Je kunt feedback het beste zien als een kans om jezelf te ontwikkelen. Hoe? Door goed te luisteren, toelichting te vragen en vervolgens te bedenken wat je met de tips gaat doen.

3. Blijf je netwerk vergroten
Verzamel mensen om je heen die je verder kunnen helpen. Denk hierbij aan jouw collega’s, Talentmanager en mede-talenten. Ze helpen je om sneller je leerdoelen te realiseren. Hoe concreter je voor ogen hebt wie je bent en wat je zoekt, hoe effectiever je jouw netwerk kunt inzetten en hoe leuker het wordt. PS.: Vergeet geen vragen te stellen.

4. Zoek een plek waar je kan blijven leren
Een werkomgeving met focus op jouw ontwikkeling is belangrijk. Onderzoek dus altijd wat een organisatie jou hierin te bieden heeft. Heeft het bedrijf ruimte voor opleidingen en curssusen en bespreken jullie om de zoveel tijd jouw voortgang en doelen?

5. Start met een traineeship
Heb je je studie afgerond, ben je toe aan een volgende stap én wil je blijven leren? Kickstart jouw carrière met één van onze traineeships of Young Professional-trajecten in de zorg, bij de overheid of een woningcorporatie. Na dit traject behoor je tot de meest gewilde kandidaten op de arbeidsmarkt. Dit resulteert in een vaste baan bij jouw huidige werkgever of een stevig cv om met het volle vertrouwen het sollicitatieproces in te gaan.

Meer Aethon artikelen:
5 praktische bespaartips voor studenten
6 X sollicitatietips van Aethon recruiters

Wij zijn Aethon, de werkgever van talent. Aanmoedigers van ontwikkeling.