4 handige tips

tegen werkstress

Het zit in elk hoekje, het heeft invloed op uw energie, tast uw concentratie aan en het doet ook nog wat met zelfvertrouwen. Stress, wat is het? Wat is de oorzaak? Maar vooral, hoe pakt u werkstress aan? Aethon geeft 4 slimme tips.

1. Er is meer in het leven dan werken
Natuurlijk moet u gefocust zijn en discipline hebben om ergens succesvol in te worden. Met 80 uur werken per week boekt u indrukwekkende resultaten voor uw werkgever. Maar, al dat harde werken zorgt er ook voor dat u bijna geen tijd meer voor leuke dingen overhoudt. Te weinig tijd om op te laden vergroot het risico dat u opeens instort.

Maak daarom ruimte vrij in uw agenda voor hobby’s, ontspanning en natuurlijk vrienden en familie. De verleiding is groot om op de bank te ploffen. Maar dwing uzelf om gezelschap op te zoeken. Van een avond bijkletsen en werkfrustratie uiten, knapt u gelijk weer op.

2. Beweeg op de werkvloer
Zorg voor voldoende beweging tijdens uw werkdag. In plaats van te bellen of te mailen voor vragen kunt u ook naar collega’s toelopen, maak een ommetje tijdens de pauze of neem de trap naar boven. Daarnaast kan het ook geen kwaad om af en toe een uurtje staand te werken. Of een vergadering buitenshuis te houden.

3. Het hoeft niet perfect te zijn
Wees voorzichtig met te hoge eisen aan uzelf te stellen. Hierdoor werkt u uzelf namelijk in de stress. Wanneer u iets minder vraagt van uzelf, merkt u dat het werk misschien niet perfect gebeurt, maar wel goed genoeg. Een collega kan het ook altijd de werkzaamheden overnemen. Benieuwd hoe onze talenten uw klantcontactcentrum op telefonie, balie, administratie en webcare kunnen ondersteunen?

4. Slaap voldoende
Midden in de nacht wakker worden van vervelende gedachten herkenbaar? Stress zorgt ervoor dat je gaat malen. Dus, niet geheel onbelangrijk, voldoende slaap. Met een uitgerust gevoel voorkomt u problemen op de werkvloer.

Dit zijn uiteraard niet alle tips maar probeer ze mee te nemen, dan bent u een stapje dichterbij een stressvrije werkdag. Geef het goede voorbeeld zodat de werksfeer leuk blijft!

Ben u op zoek naar nieuwe collega’s die u kunnen ondersteunen in uw werkdruk?Meer Aethon artikelen:
Verhalen van werkgevers
Aethon en Samen Professionals bundelen krachten

Wij zijn Aethon, de werkgever van talent. Aanmoedigers van ontwikkeling.