5 X ASSERTIEF SAMENWERKEN

Assertief handelen is respectvol opkomen voor jouw belangen. Of die van je baas. Met deze tips pas je dit toe aan de telefoon of op de werkvloer.

1) Spreek je uit

Als je zegt wat je wilt, dan vergroot je de kans dat je krijgt wat je wilt. Wil je eerst iemand face-to-face zien, voordat je haar toezeggingen doet? Benoem het.

Anderen kunnen jouw gedachten niet lezen. Dus gooi eruit wat je graag anders zou zien. Blijf je respectvol en praat je vanuit jezelf? Dan is daar niks van te zeggen.

2) Kom op voor jezelf én houd de relatie goed

Ken je dat? Dat je tijdens een overleg of brainstorm een onwijs goed idee hebt? En dat iedereen het prima vindt, maar één iemand – altijd weer die ene – niet.

Het is een goed initiatief en de meerderheid is voor, maar deze collega (m/v) is zo invloedrijk in de groep dat jouw idee er tóch niet door komt. En dat zag je al lang aankomen. Je denkt geïrriteerd: ‘hoe had ik dit kunnen voorkomen?’ Maar belangrijker is: hoe voorkom je dit in de toekomst?

Het antwoord is simpel: bespreek het. Als je niks zegt, dan reageer je subassertief. Je houdt de relatie met die collega goed, maar komt niet voor jezelf op. Dit werkt alleen op de korte termijn. Als je dit conflict vermijdt, loop je er de volgende keer weer tegenaan.

Als je teveel voor jezelf opkomt, agressief reageert, dan gaat dit ten koste van de relatie. Als je echter assertief reageert, houd je de relatie in stand én kom je op voor jezelf. Neem de dwarsligger apart om uit te leggen wat jou opvalt aan zijn of haar gedrag. Leg ook uit wat dat met jou doet. Op die manier maak je een issue op een volwassen manier bespreekbaar.

3) Ken jouw prioriteiten

Assertief gedrag begint bij het helder krijgen van wat jij belangrijk vindt. Daardoor kan je veel meer vanuit overtuiging ‘nee’ zeggen, als iemand een verzoek doet dat minder belangrijk voor je is. Een huurder die ergens uitstel voor vraagt, bijvoorbeeld. Of een collega die iets van je wil.

Of in het teamoverleg-voorbeeld: als je ‘aan de slag met een idee’ belangrijker vindt dan ‘aan de slag met jouw idee’, dan is jouw belangrijkste doel al bereikt. Want dankzij jouw collega ligt er al ‘een idee’ waar jouw team blijkbaar mee wil werken. Je hoeft alleen maar met hem of haar in gesprek, om dit soort wedstrijdjes tijdens brainstormsessies voortaan te voorkomen.

4) NIVEA

Waarschijnlijk wist je bovenstaande dingen al, maar lukt het je misschien tóch niet om op tijd je mond open te doen. Achteraf, ja, dan verzinnen we wat weeigenlijk hadden moeten zeggen.

Op het moment zelf zijn het gedachten als ‘hij bedoelt het vast anders’, of ‘ik zal wel de enige zijn die zich ergert’ die jou tegenhouden om je uit te spreken. De waarheid is: je weet helemaal niet wat anderen denken en bedoelen en dat gaat je eigenlijk ook niets aan. Jij hebt alleen maar te handelen vanuit jezelf.

Nogmaals: mensen kunnen niet gedachten lezen. Anderen weten dus niet wat jij denkt en jij ook niet wat zij denken. NIVEA, dus: Niet Invullen Voor Een Ander.

5)  Pas assertiviteitstechnieken toe

Samenwerken met collega’s en samenwerken met klanten. Die processen hebben als overeenkomst dat je voor een goed resultaat met elkaar afspraken maakt.

Houdt iemand jou aan afspraken die je niet kunt of wilt waarmaken, of valt er te discussiëren over hoe strikt de afspraken zijn? Dan kan je de techniek misten’ toepassen:

  • stap 1: luister en toon begrip
  • stap 2: beaam mogelijke waarheid
  • stap 3: stem in met een algemene waarheid en doe beloftes wanneer nodig

Bijvoorbeeld: je leidinggevende hoort over jou dat je vaak te laat komt. Jij bent er nog niet van overtuigd dat dit klopt. Er is bijvoorbeeld een competitieve collega die graag jouw taken zou overnemen en die daar alles voor overheeft. Zelfs de waarheid verdraaien. Zeg dan dit:

  • stap 1: ik kan me voorstellen dat je het vervelend vindt als ik steeds te laat kom
  • stap 2: het zou best kunnen dat iemand meldt dat ik niet zo stipt ben
  • stap 3: groot gelijk dat je actie onderneemt. Wanneer zo’n situatie voorkomt, zal ik er scherp op zijn.

Wil jij van de ander iets gedaan krijgen en laat die persoon zich er niet op aanspreken? Pas dan de ‘repeatkop’ toe. Dat is simpel gezegd: een techniek waarmee je je verzoek herhaalt: “Het zou best kunnen dat je ook andere dingen moet doen, maar ik heb jouw werk echt vanmiddag nog nodig.”

Natuurlijk vergen deze 5 aandachtspunten de nodige oefening. Maar wij zijn ervan overtuigd dat deze je verder gaan helpen. Succes!

Wij zijn Aethon, de werkgever van talent. Aanmoedigers van ontwikkeling.