7X VOORDELEN VAN THUIS WONEN

Thuis wonen als student is een goed idee

Studenten blijven steeds langer thuis wonen. In 2017 woonde achttien procent van de 25- tot 30-jarigen thuis. En meer dan zestig procent van de 20- tot 25-jarigen! We geven je groot gelijk.

1 — JE DRAAGT BIJ AAN DE ECONOMIE

Doordat je thuis woont, betalen je ouders lekker die dure, vaste woonlasten. Beter! Zo houd jij het in je zak. Of.. besteed je het aan collegegeld, een nieuwe iPhone of je wekelijkse poké bowl. De economie groeit flink door, maar met jouw uitgaven een stuk beter.

2 — JE HELPT HET MILIEU

Groter huishouden, grotere wasjes. Vele studentenhuizen delen een wasmachine. Maar dat je zó vertrouwd bent met elkaar dat je samen wast,dat hoor je niet vaak. Denk maar eens na: wil jij je satijnen Marlies Dekkers in dezelfde trommel stoppen, als het krokante beddengoed van die ene huisgenoot?

Kleine wasjes zijn alleen minder goed voor het milieu. Woon je met een heel gezin in één huis, dan gaat de wasmachine voller en hoef je minder vaak te wassen. Dat kost minder energie. Goed voor het milieu én voor je portemonnee!

3 — AFKIJKEN

Hoe maak je ook al weer een quiche lorraine? Hoe zet je dat IKEA-kastje in elkaar? Hoe ruim je die vaatwasser nou écht goed in? Tuurlijk, je komt er zelf ook wel uit. Maar als je mee kunt kijken met de experts (de ouwelui), dan bespaar je jezelf een hoop frustraties.

En je bespaart tijd, die weer goed kunt besteden aan geld verdienen via Aethon, Netflixen en onze Spotify-playlists checken.

4 — EEN AUTO VOOR DE DEUR

Eerlijk.. het is niet veel studenten gegeven om een auto te rijden. Ja, later als trainee bij Aethon. Maar verder is het een hoop bussen, trams en treinen proberen te halen.
Wil je echter met je hockeyteam op stap en niet om 01.00 uur al met de nachtbus terug hoeven? Dan is die minivan van paps of mams érg handig.

5 — QUALITYTIME MET DE FAMILIE

Tuurlijk.. soms wil je ze achter het behang plakken. Maar er komt een tijd dat je je familie niet meer zo vaak in de buurt hebt. En dat je ze – jawel – gaat missen.
Even met je pa voetbal kijken? Met je zusje chillen of met je moeder praten? Nu kan het nog.

6 — BRUTUS, MAX OF BO ALTIJD IN DE BUURT

Studentenhuizen.. niet de beste omgeving voor huisdieren. Huiseigenaren houden niet van afgekauwde plinten, vlooienplagen en andere mogelijke overlast. En zeg nou zelf… wil jij altijd vroeg je bed uit om in de koude ochtendmist met de hond een rondje te lopen?

Dan thuis. Meestal is daar iemand. En vooral ook iemand met verantwoordelijkheidsgevoel en een bankrekening die bestand is tegen een factuur van de dierenarts. Helemaal niet gek!

7 — MEER RUIMTE

Een gemiddelde studentenkamer is 21m2 groot. Mogelijk zitten jij of jouw vrienden nog veel kleiner. Alleen je schoenencollectie verdient al een waardige kast, toch? Behalve dat, en wat andere basisbehoeften past er dan niet heel veel meer bij. Give a (wo)man some space!

Thuis is jouw kamer misschien nog kleiner. Maar je banjert daar op je sokken lekker het hele huis door, van de badkamer, naar de zolder en achteruit langs de passpiegel op je moeders slaapkamer naar de goedgevulde koelkast in de keuken. Fijn!

Wij zijn Aethon, de werkgever van talent. Aanmoedigers van ontwikkeling.