Wat is de volgende stap in jouw carrière?

28 november, 2019

Je hebt het naar je zin op werk en toch begint het te knagen. Het is belangrijk om vooruit te blijven kijken. Weet jij al waar je heen wilt later? Of heb je nog geen idee? Zoveel keus, maar wat past er bij jou? Aethon geeft jou een aantal handvatten waarmee je kan bepalen of jij toe bent aan de volgende stap in je cariérre.

 

1. Bepaal goed waar je energie van krijgt

Het kan zijn dat je (bij)baan perfect aansluit bij jouw studie, maar in veel gevallen past je baan niet bij je studie en staat simpelweg geld verdienen centraal. Waarom combineer je de energie die je krijgt van jouw studie niet direct met een bijbaan waar je opgedane vaardigheden kan toepassen? Dit geeft je na het afstuderen meteen een voorsprong op de arbeidsmarkt. En doen wat je leuk vindt, geeft je ook elke dag weer frisse energie.

2. Zit je in de juiste omgeving?

Werkzaamheden waar je nooit genoeg van krijgt zijn een begin. Maar jouw werkomgeving zorgt voor de andere helft dagelijkse inspiratie. Als de collega’s, sfeer of grootte van het bedrijf niet bij je passen, haal je enkel voldoening uit het werk dat je doet. Maar je zult altijd iets missen! Een stap maken en ergens (onderaan) beginnen is lastig en eng, maar uiteindelijk zorgt dit ervoor dat je je ontwikkelt en stappen maakt waar je later geen spijt van krijgt. Een stap hoeft niet per se groot te zijn, maar het kan wel een goed begin zijn. Denk er wel aan, alleen jij kunt deze zetten.

3. Leer jezelf kennen

Elke omgeving is anders en heeft andere leerpunten. Jij weet zelf als de beste waar je goed en minder goed in bent. Gebruik dit en ontwikkel jezelf op de gebieden waar je interesses liggen en je energie van krijgt. Geef dit aan bij je werkgever en oriënteer jezelf online. Direct naar een andere omgeving stappen hoeft niet. Start bijvoorbeeld eerst met het leren van een nieuwe tool of werkwijze. Hoe eerder je begint, hoe sneller je dit kunt meenemen in jouw huidige werk. It’s a win-win!

4. Lees je in, maar probeer ook iets uit

Ontwikkelpunt gevonden? Ga op zoek naar ‘lesmateriaal’. Dit kan je online vinden, bijvoorbeeld in de vorm van Youtube tutorials, webinars of (gratis) meetups. Ook offline is er interessante stof te vinden. Denk aan branche specifieke boeken of een het bezoeken van een proefdag waarbij je kunt checken of je iets echt leuk vindt. Trek je stoute schoenen aan en geef aan bij je leidinggevende dat je jezelf wil ontwikkelen. Test welke stap daar het beste bij past en stel dan een leerplan op.

5. Start met een traineeship

Bijna klaar met studeren of net afgestudeerd en wil je je graag verder blijven ontwikkelen? Verdiep je in een traineeship. Gedurende twee jaar maak je fulltime kennis met verschillende afdelingen en disciplines in jouw branche. Je krijgt persoonlijke begeleiding, een ontwikkelpad bij het starten en een mooi startsalaris. Daarnaast behoor je na dit traject tot de meest gewilde kandidaten op de arbeidsmarkt. Dit resulteert in een vaste baan bij jouw huidige werkgever of een stevig cv om met het volle vertrouwen het sollicitatieproces in te gaan.

Al met al zijn er heel veel mogelijkheden. Het belangrijkste is dat jij doet waar je passie ligt en daar volledig voor gaat. Kan jij hulp gebruiken bij je volgende stap in de zorg- of publieke sector? Bekijk ons aanbod of neem contact op. Dan kijken we samen hoe we jouw carrière én werkplezier een boost kunnen geven.

Gerelateerde artikelen:
Zes solliciatietips van onze recruiters

Aethon verbindt gedreven talenten aan betekenisvol werk in de zorg, in de kinderopvang, bij de overheid en bij woningcorporaties.

Rust bewaren in de zorg?

Met deze vijf tips weet jij je hoofd koel te houden tijdens het werk!

28 november, 2019
Lees meer over Rust bewaren in de zorg?

Do's en Dont's bij je Sollicitatiegesprek | Aethon Kickstart

28 november, 2019
Lees meer over Do's en Dont's bij je Sollicitatiegesprek | Aethon Kickstart

Ben - Thuiszorgmedewerker

"Deze (bij)baan is van toegevoegde waarde."

Lees meer over Ben - Thuiszorgmedewerker