Stedentrip, de 7 leukste bestemmingen in 2022

5 juli, 2022

Een stedentrip, een van de populairste vormen van een vakantie. Het is dé manier om de sfeer van een stad te proeven en meer van een land te weten te komen. Voor elke gelegenheid en voor ieder persoon is er een geschikte stedentrip te boeken. Zon of bewolkt, dichtbij of ver weg, musea of stappen. Alles is mogelijk! Maar waar ga jij heen? Wij geven dé 7 leukste bestemmingen voor jouw perfecte stedentrip. Ga jij nog voor een heerlijke last minute stedentrip?

 

📍 Malaga, Spanje

🚘: 24 uur ✈: 3 uur

Een stedentrip naar Malaga is een goede optie als je houdt van zon. De Zuid-Spaanse havenstad staat bekend om haar veelzijdigheid. Kunst, cultuur, actief, winkelen of gewoon heerlijk ontspannen aan het strand. Ondanks dat de stad vrij groot is, kan je alle hoogtepunten binnen twee dagen bezoeken. Genoeg tijd dus om te genieten van de zon op een van de 15 stranden in en rond de stad.

Ontdek Malaga

 

📍 Lyon, Frankrijk

🚘: 10 uur ✈: 1,5 uur

Lyon, ofwel Lyonnais, is een perfecte stad voor je citytrip deze zomer. Lyon is een van de grootste steden van Frankrijk en doet qua schoonheid niet veel onder voor Parijs. Met de hele week door georganiseerde feesten en betaalbare restaurants is Lyon met zekerheid een bruisende studentenstad te noemen.

Ontdek Lyon

 

📍 Boedapest, Hongarije

🚘: 14 uur ✈: 2 uur

Boedapest (Budapest), de betoverende tweelingstad die steeds meer naam begint te maken binnen Europa. De stad bestaat uit twee delen: Boeda en Pest. De delen worden gescheiden door de rivier de Donau. Het Parijs van het noorden (hoe de stad ook wel wordt genoemd) is perfect voor jongeren vanwege het gezellige uitgaansleven. Daarnaast is er ook van alles te zien in de stad. Perfect voor een stedentrip dus!

Ontdek Boedapest

 

📍 Porto, Portugal

🚘: 21 uur ✈: 2,5 uur

Porto is na Lissabon de tweede stad van Portugal. De stad, gelegen aan de Douro-rivier, staat bekend om zijn porthuizen en het oude centrum vol historische gebouwen. Porto is prima te voet te verkennen. Maar het is ook leuk om bijvoorbeeld van a naar b te gaan in een van de antieke trams. Verder dankt Porto zijn charme aan de leuke restaurants, smalle straatjes en gekleurde huizen.

Ontdek Porto

 

📍 Split, Kroatië

🚘: 17 uur ✈: 2 uur

In het eeuwenoude centrum van de havenstad Split hangt een heerlijke sfeer. Dit komt mede door de goede restaurants en gezellige cafés. Split biedt uitkomst voor elke vakantieganger: lekker luieren op het strand aan de Dalmatische kust, struinen door de straatjes vol oude gebouwen en ’s avonds losgaan in een van de vele clubs of bars.

Ontdek Split

 

📍 Praag, Tsjechië

🚘: 9 uur ✈: 1,5 uur

Het sprookjesachtige Praag is dé ideale bestemming voor een stedentrip. Van de Praagse Burcht tot aan de Karelsbrug, en van het oude stadsplein tot het Petrínpark. De stad zit vol met prachtige bezienswaardigheden. Naast dat de stad relatief goedkoop is, is het ook nog eens perfect om het Tsjechische uitgaansleven te ontdekken. De grootste club van Europa bevindt zich namelijk in Praag.

Ontdek Praag

 

📍 Krakau, Polen

🚘: 12 uur ✈: 2 uur

Krakau is een stad die door en door historie uitstraalt. Op elke straathoek is wel een bezienswaardigheid of iets om te beleven. Van imposante kerken tot paleizen, en van gezellige buurten tot interessante musea. Krakau heeft het allemaal! Zeker omdat Krakau nog niet is ontdekt door het grote publiek, is het ook zeer goed te betalen.

Ontdek Krakau

 

5 praktische bespaartips voor studenten

Tips nodig om geld te besparen? Aethon helpt je op weg.

5 juli, 2022
Lees meer over 5 praktische bespaartips voor studenten

Yes! Je bent eindelijk afgestudeerd!

Tijd voor je volgende stap, maar welke? Wij geven je een overzicht van 4 mogelijke opties!

5 juli, 2022
Lees meer over Yes! Je bent eindelijk afgestudeerd!