Persoonlijke ontwikkeling belangrijker dan salaris

18 mei, 2020

Je bent net begonnen of klaar met je studie en op zoek naar een leuke (bij)baan. Met al die interessante vacatures is het soms lastig kiezen. Ga je alleen af op het salaris of is persoonlijke ontwikkeling voor jou belangrijk? Kies je voor een organisatie omdat die bekend staat om de gezellige vrijdagmiddagborrels of omdat ze interessante doorgroeimogelijkheden bieden? Slim om daar van tevoren over na te denken. Aethon helpt je op weg.

 

Een bijbaan die bij je past

Een goede start van je carrière is belangrijk. Daarmee leg je de basis voor de rest van je loopbaan. De keuzes die je aan het begin maakt, kunnen invloed hebben op je toekomst. Kies daarom voor een (bij)baan die aansluit bij je opleiding en toekomstige werk. Volg je een zorggerelateerde opleiding? Dan is het een idee om naast je studie in de zorg te werken. Denk hierbij aan een (bij)baan in de thuiszorg of een verpleeg- of verzorgingshuis. Met een studie HBO-Rechten is een (bij)baan bij een woningcorporatie ook een goede match. Zo bouw je tijdens je studie al aan je cv en breng je de geleerde theorie meteen in praktijk.

Ben is één van die studenten die via Aethon praktijkervaring opdoet. Naast zijn hbo-studie Toegepaste Psychologie werkt hij in de thuiszorg voor ouderen. Een (bij)baan die van toegevoegde waarde is voor zijn carrière. Ook voor Evelien geldt dat haar studenten (bij)baan handig is voor later. Zij studeert Psychomotorische therapie en werkt bij een buitenschoolse opvang. Lees hier het verhaal van Ben en Evelien.

Naast het opdoen van praktijkervaring, biedt het werken voor een organisatie die aansluit bij je studie nog meer mogelijkheden. Als je studeert is dit een mooie manier om alvast een kijkje te nemen op verschillende afdelingen. Zo kom je erachter waar je interesse ligt én doe je praktijkervaring op in jouw vakgebied. Ook geeft dit je meer ruimte om, na het behalen van je diploma, te onderhandelen over je startsalaris. Kies voor een werkgever waar je de ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door middel van een traineeship, coaching of trainingen.

Persoonlijke ontwikkeling

Uit onderzoek blijkt dat steeds meer werknemers de voorkeur geven aan een werkgever die oog heeft voor persoonlijke ontwikkeling. Organisaties die investeren in hun medewerkers krijgen daar een hoop motivatie én loyaliteit voor terug. Door het volgen van trainingen ontwikkel je jezelf. Zowel op persoonlijk, als op werkgebied. Check daarom tijdens het sollicitatieproces of de organisatie investeert in haar medewerkers. Staat dit niet vermeld in de vacature? Vraag tijdens het sollicitatiegesprek dan naar de mogelijkheden voor talentontwikkeling. Dit biedt je namelijk de kans om jezelf te ontplooien tijdens je studie en uiteindelijk tot een specialist in jouw vakgebied. Zo heb je meteen de mogelijkheid om je te onderscheiden van je medestudenten en anderen binnen het werkveld. Voor de werkgever ook fijn. De gemiddelde werknemer is namelijk bereid om drie tot vijf jaar bij dezelfde werkgever te blijven, zolang de werknemer zich blijft ontwikkelen. Win-win dus!

Tip: Niet alle organisaties zijn transparant over wat je kunt verwachten. Als je twijfelt en bevestiging wilt, ga dan op zoek naar mensen die werken bij het bedrijf of op de afdeling van jouw keuze. Vraag ze naar hun ervaringen met het bedrijf en neem dit mee in jouw beslissing.

Zoek een plek waar je kunt werken en leren

Ben je (bijna) afgestudeerd? Kijk dan naar de mogelijkheden om een traineeship of een aanvullende opleiding te volgen. Een mooie manier om je skills uit te breiden en jezelf nóg waardevoller te maken. Verdiep je daarom goed in het traineeprogramma van een bedrijf. Wist je dat onze zusterorganisatie Samen Professionals traineeships aanbiedt in de zorg, bij de overheid en bij woningcorporaties? Het is dé ideale manier om via ons als talent door te stromen naar professional bij Samen Professionals. Jouw ontwikkeling staat namelijk voorop. Door middel van trainingen word je klaargestoomd om aan de slag te gaan bij onze opdrachtgevers.

Gerelateerde artikelen:
7 Tips voor je eerste werkdag in een verzorgingstehuis

Aethon verbindt gedreven talenten aan betekenisvol werk in de zorg, in de kinderopvang, bij de overheid en bij woningcorporaties.

Gebundelde krachten tussen drie merken

Samen in de Zorg, Aethon en Onze Leerkracht gaan verder als Samen Professionals.

18 mei, 2020
Lees meer over Gebundelde krachten tussen drie merken

Cv opbouwen tijdens je studie

Tijdens je studie je cv opbouwen? Wij vertellen de voordelen hiervan!

18 mei, 2020
Lees meer over Cv opbouwen tijdens je studie

Rabia - Talent Woningcorporatie

"Je doet het ergens voor."

Lees meer over Rabia - Talent Woningcorporatie