Jouw zorgcarrière in een stroomversnelling

18 juni, 2020

Volg je een zorggerelateerde opleiding op mbo niveau 3 of 4, op het hbo of op de universiteit? Mooi! De zorg kan namelijk wel wat extra handen gebruiken. Maar waarom wachten tot je bent afgestudeerd om aan de slag te gaan? Ook tijdens je studie kun je het verschil maken in de zorg en je carrière een boost geven. Benieuwd hoe? Lees dan snel verder.

 

Jouw kickstart in de zorg

Werk je in de horeca om je studie bij elkaar te verdienen en ben je op zoek naar een andere uitdaging? Dan is een (bij)baan die aansluit op je studie een mooie manier om je carrière in de zorg te starten. Dat kan direct bij een zorginstelling of via een uitzendbureau die gespecialiseerd is in vacatures in de zorg. Verdiep je goed in de verschillen voordat je ergens solliciteert en wat het beste bij jou past. Check van tevoren bijvoorbeeld of er flexibiliteit is om je (bij)baan te combineren met je studie en of er ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling.

Aethon biedt (bij)banen in de zorg op elk niveau. Ga aan de slag in een verpleeg- of verzorgingshuis, de thuiszorg, gehandicaptenzorg óf ouderenzorg en doe zo gerichte praktijkervaring op. Dit staat niet alleen heel goed op je cv, maar zorgt ook dat je voorbereid aan de slag gaat zodra je bent afgestudeerd. Opgedane kennis en ervaring van je studie kun je mee oefenen tijdens je (bij)baan. Aethon biedt je een springplank en daarmee een slimme manier om je carrière in de zorg te starten.

Voordat je via Aethon bij een zorginstelling start, volg je een training en inwerkdiensten. Zo ben je bevoegd en bekwaam om het werk uit te voeren. We stomen je klaar voor het verrichten van medische handelingen, zodat je zelfverzekerd aan de slag kan. Denk hierbij aan het uitdelen van medicatie en het meten van vitale functies. Maar ook het klaarzetten van maaltijden en hulp bij wassen en aankleden behoren tot je takenpakket.

Na het behalen van het zorgcertificaat kun je via Aethon aan de slag in de intra- of extramurale zorg. Onder intramurale zorg valt alle zorg die wordt gegeven in onder andere verzorgingstehuizen en instellingen voor verstandelijk beperkten. Alle zorg buiten de muren van een instelling valt onder extramurale zorg. Denk hierbij aan de thuiszorg. Tijdens je werk bij Aethon doe je veel praktijkervaring op. Zo kun je de theorie die je leert tijdens je studie meteen in de praktijk brengen.

Traineeship of (young) professional?

Zit je in het laatste jaar van je studie HBO-V of ben je inmiddels afgestudeerd? Dan is het volgen van een post-hbo traineeship in de zorg misschien wel wat voor jou! Ons zusterorganisatie Samen Professionals biedt namelijk een geaccrediteerd post-hbo traineeship aan. Twee jaar lang ga je werken en leren tegelijk op verschillende afdelingen binnen de ouderenzorg (intra- en extramuraal). Je doet ervaring op bij verschillende afdelingen en komt erachter waar je écht blij van wordt. Naast de ervaring die je opdoet, verdien je een goed salaris en staat er bij een 32-urig contract een leaseauto voor je klaar. Ook ben je regelmatig te vinden in de schoolbanken. Opleidingspartner Breederode Hogeschool zorgt voor interessante lessen, gegeven door docenten met veel praktijkervaring. Daarnaast bieden de lessen je ook de mogelijkheid om ervaringen te delen met mede-trainees. Zo stomen we je klaar voor een leidinggevende functie in de zorg en ga je goed voorbereid aan de slag. Na twee jaar rond je het traineeship af en heb je een diploma, een hoop ervaring én mooie herinneringen rijker.

Al met al is de keuze aan jou. Kies je voor een (bij)baan in de zorg naast je studie of ben je klaar voor de uitdaging van een traineeship in de zorg via Samen Professionals? Die keuze laten we helemaal aan jou over!

Gerelateerde artikelen
6 Tips voor je eerste werkdag in de thuiszorg

Aethon verbindt gedreven talenten aan betekenisvol werk in de zorg, in de kinderopvang, bij de overheid en bij woningcorporaties.

Zesde FD Gazelle op rij

"Een uitzonderlijke zegereeks van zes dit voor ons een bijzonder moment."

18 juni, 2020
Lees meer over Zesde FD Gazelle op rij

5 tips om jezelf te ontwikkelen

De beste versie van jezelf creëren en alles eruit halen op je werk?

18 juni, 2020
Lees meer over 5 tips om jezelf te ontwikkelen

Shanice - Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

"Het is de ervaring dubbel en dwars waard."

Lees meer over Shanice - Pedagogisch Medewerker Kinderopvang