Hoe gebruik ik de Aethon app?

16 april, 2020
Werk je voor Aethon? Dan heb je de Aethon app nodig om van start te gaan met werken. Je downloadt de Aethon app via de App Store of Google Play. Na installatie kun je gemakkelijk je planning voor de komende periode aangeven, openstaande opdrachten bekijken of uren registreren. We leggen je in zes simpele stappen uit hoe je dit aanpakt.
Aethon App downloaden

Ga naar de App Store of Google Play en download de Aethon app gratis.

Stap 1: Registreren en aanmelden

Open de app, vul je Aethon e-mailadres in en vraag je persoonlijke pincode aan. Je ontvangt je pincode via je Aethon e-mail. De pincode heb je nodig om in te loggen in de app. Inloggen maar!

aethon app

 

Stap 2: Jouw dashboard

Na inloggen ga je direct naar je persoonlijke dashboard. Hier zie je alle functies die je kunt gebruiken in één oogopslag.

Stap 3: Invoeren van beschikbaarheid

Om je beschikbaarheid in te voeren klik je op het klok-icoontje links onderin het dashboard. Hier geef je aan welke dagen, tijden en hoeveel uur per week je beschikbaar bent. Ook vind je hier een overzicht van je ingediende uren.

aethon app

Stap 4: Alle informatie van jouw opdrachten

Onder het notitieblok-icoontje vind je alle informatie die je nodig hebt om te starten met werken. Bij ‘Mijn opdrachten’ staat je rooster. Welke week je moet werken, hoe laat je dienst start en eindigt, pauzetijden en de inhoud van de opdracht vind je hier allemaal in terug. Bevestig hier ook gelijk de opdracht, zodat het planningsteam weet dat je komt werken.

Tip: Zet je notificaties aan in de Aethon app en ontvang een pushbericht als er een dienst vrijkomt of als een door jou aangevraagde dienst geaccepteerd is.

Onder het notitieblok-icoontje staan ook de contactgegevens van de ‘Opdrachtgevers’. Ben je op zoek naar de route naar je nieuwe opdrachtgever? Dan kan je die vinden onder ‘Bedrijfsdetails’. Hier staat de routebeschrijving voor het openbaar vervoer (OV-reis) en de auto (Route).

Stap 5: Gewerkte diensten registreren

Je registreert je gewerkte diensten onder het balpen-icoontje bij ‘In te vullen uren’. Nadat je een dienst hebt gedraaid, vul je onder de opdracht eenvoudig je start- en eindtijd in. Na het invullen van je pauze- en reistijd berekent de app het totaal aantal uur dat je gewerkt hebt. Vul hier ook het aantal kilometers in voor de reiskostenvergoeding. Met de groene knop verstuur je je gegevens naar Aethon.

Benieuwd naar je totale urenoverzicht? Die vind je door op het home-icoontje te klikken en naar ‘Gewerkte uren’ te gaan.

Stap 6: Beschikbaarheid opgeven voor extra diensten

Wil je extra diensten draaien? Dat kan! Klik op het document-icoontje onderaan je scherm. Hier vind je openstaande opdrachten die onze planners voor jou hebben geselecteerd. Accepteer of weiger deze met de bovenstaande knoppen. Aethon App extra diensten

aethon app

Hulp en feedback

Heb je vragen over het rooster, je salaris of urenregistratie? Stel ze dan gerust aan je talentmanager. We proberen je altijd zo snel mogelijk verder te helpen!

Aethon verbindt gedreven talenten aan betekenisvol werk in de zorg, in de kinderopvang, bij de overheid en bij woningcorporaties.

Zo bereid je je voor op een online sollicitatiegesprek!

8 tips om via een videosollicitatie die leuke baan binnen te slepen.

16 april, 2020
Lees meer over Zo bereid je je voor op een online sollicitatiegesprek!

Cv opbouwen tijdens je studie

Tijdens je studie je cv opbouwen? Wij vertellen de voordelen hiervan!

16 april, 2020
Lees meer over Cv opbouwen tijdens je studie

Shanice - Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

"Het is de ervaring dubbel en dwars waard."

Lees meer over Shanice - Pedagogisch Medewerker Kinderopvang