5 praktische bespaartips voor studenten

24 januari, 2020

Als student heb je vaak nog geen topsalaris en kunnen je studiekosten hoog oplopen. Naast studeren wil je natuurlijk genieten van je studententijd en leuke dingen doen. Maar hoe doe je dat als er steeds aan het eind van je geld nog een beetje maand over is? Aethon heeft een aantal praktische tips voor je.

 

1. Wapperen met je studentenpas

Als student krijg je vaak korting met je studentenpas. Schroom dus niet om te vragen naar eventuele kortingen voor studenten. Je krijgt al snel 20% korting, wat je weer kan uitgeven aan iets anders of kan sparen natuurlijk.

2. Blijf overzicht houden

Als je alles pint kan je minder goed bijhouden wat je uitgeeft. Je pakt namelijk sneller je pinpas bij de kassa dan dat je al je kleingeld telt. Pin een vast bedrag per week en laat je pinpas thuis. Als je door je geld heen bent weet je dat je het rustig aan moet doen.

3. Plan je supermarkt tripjes tactisch

Goede deal scoren in de supermarkt? Ga zo laat mogelijk. De kans is dan groot dat je dan op veel producten korting krijgt. Kijk in de supermarkt ook niet alleen op ooghoogte naar producten. Ga door je knieën en je ziet de goedkopere producten staan.

4. Breng het feestje thuis

Houd een huisfeestje in plaats van de stad in te gaan. Jij moet dan wel de biertjes en de borrelnootjes kopen. Maar als je vrienden vragen of ze wat mee moeten nemen weet jij het antwoord wel.

5. Zoek een bijbaan!

Geld sparen en besparen is natuurlijk een stuk makkelijker als je een bijbaan hebt. Nog op zoek? Check snel de vacatures van Aethon bij jou in de buurt.

Gerelateerde artikelen
DE LEUKSTE BIJBANEN VOOR STUDENTEN

Aethon verbindt gedreven talenten aan betekenisvol werk in de zorg, in de kinderopvang, bij de overheid en bij woningcorporaties.

Het onderzoek naar werkdruk in de zorg

24 januari, 2020
Lees meer over Het onderzoek naar werkdruk in de zorg

Aethon en Samen Professionals bundelen krachten

Met beschikking over een landelijk netwerk van studenten, starters en ervaren professionals krijgen opdrachtgevers nog beter toegang tot hoogopgeleid personeel.

24 januari, 2020
Lees meer over Aethon en Samen Professionals bundelen krachten

Femke - Medewerker Ouderenzorg

"Geen enkele dag is hetzelfde."

Lees meer over Femke - Medewerker Ouderenzorg