Talent kiest elke dag

Morgen is het zover: de provinciale statenverkiezingen. Heel Nederland gaat stemmen. Maar jong talent kiest elke dag. Durft u voor talent te kiezen? Aethon zet vijf tips op een rij om talent aan uw organisatie te verbinden.

Voor talent kiezen betekent dat u de jongste generatie werknemers snapt en doorgrond. Wat zijn hun belangrijkste kenmerken en drijfveren?

  • Ze vinden een betekenisvol leven belangrijker dan een gelukkig leven
  • Ze willen verantwoordelijkheid en waarde toevoegen
  • Ze helpen anderen: privé, op werk en in de wereld
  • Ze zijn continue op zoek naar ontwikkelmogelijkheden

Wat betekent dit voor een werkgever die kiest voor talent?
Onze tips helpen u om jong talent elke dag voor u te laten kiezen.

Durven kiezen. Essentieel in de modernisering van uw dienstverlening. Deze transformatie heeft impact op uw formatie. Binnen de personeelsstrategie moet u keuzes maken. Gaat u voor potentie of ervaring? En in welke mix? Een duidelijke koers en dus keuze, bepaalt uw succes. Durf te gaan voor de competenties en talent van de toekomst.

2. Creëer een ontwikkelpad

Persoonlijke ontwikkeling en groei zijn belangrijk voor jong talent. Het motiveert hen enorm. Maak een topprioriteit van talentmanagement en geef hen hier zelf een concrete rol in. Bepaal samen de te behalen ontwikkeldoelen en prestaties.

Uit onderzoek blijkt dat de eerste 90 dagen hierin bepalend zijn voor iemand’s succes. In die periode ontstaat er een psychologisch contract. Maakt u in deze periode de ontwikkelingsmogelijkheden al bekend? En hoeveel ruimte is er voor persoonlijke aandacht?

3. Focus op betekenisvol werk

Jong talent wil begrijpen wat het ‘grotere’ plaatje is en waar uw organisatie voor staat. Zo bepalen ze of werken bij uw organisatie bijdraagt aan de maatschappij. Betekenisvol werk is essentieel. ‘Waarom’ denkt u? Deze generatie betrad de arbeidsmarkt in een periode waarin werk schaars was en hebben gezien dat een baan geen zekerheid biedt. Waardevolle ervaringen en daadwerkelijk het verschil kunnen maken, winnen van arbeidsvoorwaarden en garanties.

4. Bye bye 9 tot 5

Hoe groter de flexibiliteit, hoe groter de motivatie. De prestatiedrang van jong talent is enorm. Maar ze willen wel zelf de architect zijn. Dus: geen traditionele work-life balance. Ze willen beoordeeld worden op hun resultaat. Flexibele werktijden en een open werkomgeving zijn een must. Richt uw organisatie zo in dat er beoordeeld wordt op output en resultaat, niet op input en aanwezigheid.

5. Elke dag nationale complimentendag

Wachten op erkenning, promotie en een salarisverhoging? Echt niet. Deze talenten verwachten bevestiging: nu en direct. Snelle beloningen en promoties maken hierin het verschil. Voer altijd het gesprek over de toekomst en definieer concrete stappen en tijdslijnen.

Samen kiezen voor talent

Uiteraard zijn er ook een tal van andere factoren die invloed hebben op de keuze van jong talent. Maar als u aan de slag gaat met deze vijf tips, dan wordt u een aantrekkelijkere werkgever voor het talent van de toekomst.

Aethon verbindt al meer dan 13 jaar talentvolle en gedreven studenten en young professionals aan betekenisvol werk in de publieke sector. We werven niet alleen, maar investeren in onze talenten met gedegen opleidingsprogramma’s. Zo verzekeren wij opdrachtgevers van continuïteit in hun organisatie door studenten te begeleiden bij de start van hun carrière en professionals te helpen bij de ontwikkeling van hun loopbaan. We geven talent terug aan de arbeidsmarkt.

Ja, ik kies voor talent